مغز سگ ها تمایل بیشتری به صدای زنانه نشان می دهد :
یافته های یک مطالعه جدید نشان داد: سگ های خانگی ممکن است نسبت به صدای زنان حساس تر باشند.
به گزارش سیناپرس، تجزیه و تحلیل اسکن مغز توسط محققان موسسه علوم اعصاب شناختی و روانشناسی و دانشگاه Eötvös Loránd نشان می دهد: سگ ها واقعاً وقتی با آنها صحبت می کنیم گوش می دهند. علاوه بر این، آنها این کار را به گونه ای انجام می دهند که به طرز عجیبی شبیه به نوزادان انسان است.
نوزادان به حرف زدن کودکانه بسیار حساس هستند و مطالعات نشان می دهد؛ این گفتار ممکن است به شکل گیری بهتر مغز در حال رشد کودک کمک کند. با این حال، برخلاف نوزادان انسان، سگها در داخل رحم در معرض صدای زن انسان قرار نمی گیرند و در تعاملات سگ به سگ، ارتباط با صدای بلند معمولی نیست.
پس چرا مطالعات نشان داده است که سگ ها به صحبت کردن های بچه گانه و صحبت کردن با صدای بلند نیز حساس هستند؟
تیم تحقیقاتی مغز سگ ها را اسکن کرد در حالی که هر سگ به سه نوع مختلف گفتار از پیش ضبط شده انسانی گوش می داد. این گفتارها شامل گفتار خطاب به سگ، گفتار به نوزادان انسان و گفتار خطاب به انسان بالغ دیگر بود. همچنین گاهی اوقات گوینده صدا یک مرد بالغ و گاهی یک زن بالغ بود.
در نهایت، سگ ها با شنیدن صداهای بچه گانه که بزرگتر ها اغلب برای صحبت کردن با حیوانات خانگی یا نوزادان استفاده می کنند، فعالیت بیشتری در قشر شنوایی خود نشان دادند و این موضوع به ویژه زمانی که گوینده زن بود، صادق بود.
آنا گابور (Anna Gábor) عصب شناس از دانشگاه Eötvös Loránd و محقق این مطالعات فکر می کند که این یافته ممکن است به این دلیل باشد که زنان بیشتر از مردان با سگ ها با عروض اغراق آمیز صحبت می کنند و به عناصر نوع گفتار مانند لحن، استرس، ریتم و احساسات اشاره می کنند.
در اسکن های مغزی، صدای انسان در قسمت ثانویه قشر شنوایی سگ که به عنوان قطب گیجگاهی شناخته می شود و همچنین ناحیه ای بین لوب تمپورال و لوب های فرونتال و جداری به نام شکنج سیلوین پردازش شد.
در مورد اینکه چگونه سگ های خانگی ممکن است این ویژگی شبیه انسان را ایجاد کرده باشند، دانشمندان دو فرضیه اصلی دارند. به گزارش سیناپرس، حساسیت قدیمی و جهانی در میان پستانداران نسبت به صداهایی با زیر و بم بیشتر و تنوع بیشتر در فرکانس وجود دارد، یا این ویژگی ای است که انسان ها برای اهلی کردن گرگ ها از قدیم انتخاب کرده اند.
گابور و همکارانش توضیح می دهند: این امکان وجود دارد که سگهای از قبل اهلی شده با حساسیت بیشتری نسبت به گفتار هدایت شده به انسانها نزدیک می شوند و به نشانه های صوتی آنها توجه می کنند.
برخی از شواهد تجربی نشان می دهد: گرگها به گفتار با صدای پایین تر واکنش نشان می دهند، در حالی که سگها به گفتار با صدای بلندتر واکنش نشان می دهند.
به گزارش سیناپرس، تحقیقات بیشتری مورد نیاز است، اما پژوهشگران می گویند شباهتهایی که بین نحوه واکنش سگها و نوزادان انسان به صدای بزرگسالان یافتند، ارزش بررسی بیشتر را دارد.شرح کامل این مطالعه در آخرین شماهر مجله تخصصی Communications Biology منتشر شده است.
معرفی یک کتاب خوب/ روانشناسی تصویر ذهنی : تصویر ذهنی سالم مانند ویتامین موجب تقویت جسم و روح انسان می شود. و توان وی را در مشکلات و سختی های زندگی و روابط دشوار و مشکل میسر می سازد. مغز انسان از نظر اندیشه نیاز به کنترل دارد و انسانی که قدرت کنترل اندیشه را پیدا کند می تواند مشکلات روانی خود را حل نماید. سایکو سیبرنتیک علم کنترل مغز است.
فرمول شگفت انگیز دکتر مالتز تضمین می کند زندگی شما برای همیشه تغییر کند. وی ثابت می کند که عزت نفس بر هر فکر و عمل تأثیر می گذارد و متعهد می شود که عزت نفس شما را از طریق هفت تمرین ذهنی آسان ایجاد کند که تمام ترس ها ، اضطراب ها و نارضایتی های شما را برطرف می کند و آنها را جایگزین لذت و اعتماد به نفس می کند. بنابراین وقت و انرژی خود را عاقلانه سرمایه گذاری کنید. بگذارید روان شناسی تصویر ذهنی روی شما کار کند و تماشا کنید که چگونه این کتاب شما را تغییر می دهد.
معرفی فیلمی درباره هیپنوتیزم خیلی چیزها میدانیم، فرآیندی که طی آن یک نفر با مهارت و دانشش تلاش میکند خاطراتی را از ضمیر ناخودآگاه فرد بیرون میکشد اما نمیتواند روی آن خاطرات یا ذهن فرد تسلطی داشته باشد. اما در هیبنوتیک میتواند رفتار و ذهن طرف مقابل را کامل تحت سلطه داشت بدون آنکه بداند. با این تفاوت که هیپنوتیزم علمی است و تبیین روانشناسانه دارد اما هیبنوتیک لااقل در حالحاضر مبنای علمی ندارد اما میدانیم میشود با روانگردان یا چیزهای دیگر ذهن کسی را کمی منحرف کرد. فیلم «خوابآور» یا «هینوتیک» محصول 2023 درباره مردی است که با کنترل ذهن کارمند بانک، پلیس و خیلیهای دیگر را تحت سلطه دارد. فیلمی با بازی بن افلک بازیگر اسکاری سینمای آمریکا. دختر یک پلیس توانمند و وظیفهشناس ربوده میشود. رباینده کودک نمیداند چرا این دختر را دزدیده، نمیداند او را به کجا برده و ادعا میکند هیچ چیزی از آن لحظات یادش نیست. پلیس دنبال حل ماجراست اما در جریان دستبرد به یک صندوق امانات، متوجه میشود سارق بانکهای شهر، اطلاعاتی از نحوه ربوده شدن دخترش دارد. اما این سارق تواناییهای ذهنی شگفتانگیزی دارد که مقابله با آن کار هرکسی نیست. برای همین این افسر سراغ یک زن با توانایی هیبنوتیک میرود تا با سارق نابغه مقابله کند. یک اکشن، جنایی و معمایی با بازی بن افلک، آلیس براگا و ویلیام ویچنر بازیگر محبوب «فرار از زندان» که از همان لحظات اول مخاطب را درگیر میکند.