جدیدترین اخبار و دستاوردهای هوش مصنوعی : 27 اردیبهشت 1402

جدیدترین اخبار و دستاوردهای هوش مصنوعی : 27 اردیبهشت 1402

 

چرا نظر ایلان ماسک درباره قانونمند کردن هوش مصنوعی درست است؟

هوش مصنوعی روز به روز در حال گسترش است و خیلی‌ها معتقدند که باید قبل از آنکه دیر بشود باید کاری درباره آن انجام شود. بعد از معرفی چت بات ChatGPT، نگرانی‌ها درباره آینده این فناوری افزایش یافته است و برخی معتقدند که هوش مصنوعی می‌تواند باعث بیکار شدن میلیون‌ها انسان و همچنین پخش گسترده اطلاعات نادرست در فضای وب شود. ایلان ماسک اخیرا به همراه استیو وازنیک از موسسان اپل و چند شخصیت آکادمیک و فناوری دیگر مثل Yuval Noah Harari نویسنده کتاب Sapiens نامه‌ای را منتشر کرده بودند و در آن از همه شرکت‌ها خواسته بودند که به مدت شش ماه توسعه هوش مصنوعی را متوقف کنند تا دولت‌ها زمان کافی برای قانونمند کردن این فناوری داشته باشند. Harari ماه گذشته گفته بود که در طول سال‌های گذشته ابزارهای هوش مصنوعی جدید معرفی شده‌اند که بقای تمدن انسان را تهدید می‌کنند و این ابزارها توانسته‌اند توانمندی قابل‌توجهی در دستکاری و تولید زبان به دست بیاورند. نامه مذکور بحث کرده بود که الان زمان آن فرا رسیده است که چارچوبی برای هوش مصنوعی در نظر گرفته شود چرا که هوش مصنوعی به‌زودی چنان هوشمند خواهد شد که کنترل آن سخت خواهد شد. به گفته‌ی ماسک، ما اگر دیرتر در رابطه با هوش مصنوعی عمل کنیم ممکن است چیزهای وحشتناکی اتفاق بیفتد. اما هوش مصنوعی الان ممکن است تاحدودی قابل کنترل باشد.چرا نظر ایلان ماسک درباره قانونمند کردن هوش مصنوعی درست است؟

دلیل دیگری که قانون‌گذاران باید سریع‌تر درباره هوش مصنوعی اقدام کنند این است که از نظر سیاسی وقت محدودی برای این کار وجود دارد. مساله، همیشه مساله جنگ فرهنگی بوده است. اگر هوش مصنوعی تبدیل به بخشی از جنگ فرهنگی شود، در این صورت قانونمند کردن آن بسیار دشوارتر خواهد شد. بنابراین گسترش بدون کنترل هوش مصنوعی می‌تواند تبدیل به فاجعه شود. البته همه قانونگذارن درباره این موضوع متفق‌القول نیستند و نمی‌توان انتظار داشت که به‌زودی شاهد تفاوقی در این زمینه باشیم. نمایندگان کنگره آمریکا در حال حاضر روی مضوعات مختلفی اختلاف نظر دارند و برای مثال در زمینه موضوعاتی مثل تغییرات آب و هوایی هنوز مقاومت‌هایی از سوی دولت‌ها و قانونگذارن وجود دارد. بنابراین در زیمنه هوش مصنوعی هم ممکن است چنین مقاومت‌های پیش بیاید. ارائه راهکارهای قانونی درباره هوش مصنوعی ممکن است سال‌ها طول بکشد، اما در حال حاضر می‌توان چند قانون ساده بر آن اعمال کرد. اول اینکه، باید شفافیت کاملی درباره توسعه هوش مصنوعی وجود داشته باشد.

این شفافیت باید درباره الگوریتم‌های مورد استفاده توسط شرکت‌های توسعه‌دهنده هوش مصنوعی و نحوه کارکرد آن باشد. ایالت کالیفرنیا قدم‌هایی را در این زمینه برداشته است و از شرکت‌ها خواسته است که اطلاعات درستی درباره الگوریتم‌های هوش مصنوعی خود به کاربران ارائه کنند. همچنین از شرکت‌هایی مثل OpenAI خواسته شده است که داده‌های استفاده شده در چت بات ChatGPT را در اختیار محققان قرار دهند تا مشخص شود که این پلتفرم‌ها چگونه آموزش داده شده‌اند. ادعاهای کپی‌رایتی نیز درباره آن‌ها مطرح است و در این زمینه هم باید شفافیت‌هایی به وجود آید. نگرانی‌هایی هم درباره انتشار اطلاعات جعلی توسط هوش مصنوعی در رویدادهای مهمی مثل انتخابات‌ها وجود دارد و در همین رابطه یکی از نمایندگان کنگره آمریکا به نام Yvette Clarke طرحی را پیشنهاد کرده است تا برای انتخابات ۲۰۲۴ آمریکا با کمپین‌های تبلیغاتی ضد بایدن که توسط هوش مصنوعی تولید می‌شوند مقابله کنند. هوش مصنوعی هرچند مثل موضوع تغییرات آب و هوایی تبدیل به جنگ فرهنگی نشده است، اما ممکن است به‌زودی به آن تبدیل شود و باید فکری برای آن اندیشیده شود.

 

ChatGPT

 

سامسونگ به دنبال ساخت هوش مصنوعی مولد مانند ChatGPT است

گزارش جدیدی در مورد فعالیت سامسونگ برای تولید پلتفرم هوش مصنوعی منتشر شده که نشان می دهد این شرکت طی همکاری با Naver به دنبال ساخت یک پلتفرم شبیه به ChatGPT است. به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، ابزار هوش مصنوعی سامسونگ احتمالا مانند ChatGPT در دسترس عموم قرار نخواهد گرفت و تنها برای کارکنان این شرکت توسعه می یابد. با توجه به اینکه کارکنان سامسونگ نیز پس از محبوبیت ChatGPT به سراغ استفاده از این هوش مصنوعی رفتند، باعث دردسر برای سامسونگ شد.

زیرا هنگام استفاده کارکنان از ChatGPT داده های حساس این شرکت به بیرون منتقل و در سرورهای خارج از دسترس ذخیره شد. وی از این موضوع استفاده کارکنان سامسونگ از ChatGPT ممنوع اعلام شد. البته این شرکت قصد دارد همچنان دسترسی کارکنان به هوش مصنوعی را ادامه دهد. اما طبق گزارشی که اخیرا منتشر شده است سامسونگ با همکاری Never corp قصد دارد یک پلتفرم اختصاصی برای کارمندان بسازد. همانطور که گفته شد این هوش مصنوعی مولد به صورت عمومی عرضه نمیشود و تنها کارکنان سامسونگ امکان استفاده از آن را خواهند داشت. البته بخش Device Solution Devision ابتدا آن را مورد استفاده قرار داده و پس از آزمایش در اختیار دیگر کارکنان نیز قرار خواهد گرفت. احتمالا با توجه به توسعه این هوش مصنوعی بصورت اختصاصی برای کارکنان، بهتر از ChatGPT می تواند به آنها کمک کند. زیرا امکان درک بهتر زبان کره ای را نسبت به دیگر مدل های هوش مصنوعی دارا است.

 

جدیدترین اخبار و دستاوردهای هوش مصنوعی : 27 اردیبهشت 1402

 

کفش‌های مبتنی بر هوش مصنوعی مون واکر با سرعت 7 مایل بر ساعت معرفی شدند!

ماشین، موتور و دیگر وسیله‌های نقلیه را فراموش کنید. چرا که کفش‌های مبتنی بر هوش مصنوعی مون واکر با سرعتی عجیب بالغ‌بر 7 مایل بر ساعت از راه رسیدند. کفش‌های مبتنی بر هوش مصنوعی مون واکر با سرعت 7 مایل بر ساعت رونمایی شدند. آنچه از ظاهر عجیب و البته خاص این کفش‌ها برمی‌آید، با کفشی روبرو هستیم که هم کفش است و هم می‌تواند نقش یک اسکیت را بازی کند. حال جالب است که این کفش‌ها می‌توانند با کمک تکنولوژی هوش مصنوعی سرعت راه رفتن شما را تا 250 برابر افزایش دهند.

کمپانی مهندسی Shift Robotice در امریکا که در حوزه رباتیک فعال است، به‌تازگی از کفش‌هایی مبتنی بر هوش مصنوعی تحت نام مون واکر رونمایی کرده که قادرند سرعت فردی که آن‌ها را پوشیده را تا 250 درصد افزایش دهند! مجله معتبر Vigour Times، لقب «سریع ترین کفش دنیا» را برای این کفش هوشمند شیفت رباتیکس انتخاب کرد.

شاید این سؤال برای شما ایجاد شده باشد که تکنولوژی هوش مصنوعی چگونه می‌تواند در طراحی کفش مورد استفاده قرار گیرد؟ پاسخ وبسایت رسمی Soft Robotics به این سؤال به صورت زیر است: مون واکر نخستین کفش هوشمندی است که به شما امکان می‌دهد با سرعت دویدن، راه بروید! طراحی مبتنی بر هوش مصنوعی این دستگاه به فردی که آن را پوشیده امکان می‌دهد که مسافت‌های بیشتری را با سرعت بالاتر طی کند. تکنولوژی به کار رفته در این کفش‌ها بر اساس دریافت پاسخ آنی از کاربر استوار است و آن‌ها را به گجت‌هایی بسیار چالاک تبدیل می‌کند. به این ترتیب می‌توان به کمک این کفش‌ها به‌راحتی و با سرعت از میان شلوغی‌ها عبور کرد.

کفش‌های Moonwalkers همچنین شتاب و سرعت خود را بر اساس نحوه راه رفتن فرد تنظیم می‌کند تا در صورت افزایش سرعت باعث آسیب دیدن کاربر نشده و حسی طبیعی را به وی القا کند. بر اساس اطلاعاتی که سازنده کفش‌های Moonwalkers منتشر کرده، این کفش‌ها تعامل فوق‌العاده‌ای با کاربر داشته و قادرند ظرف تنها ده قدم عادت‌های حرکتی او را یاد بگیرند. کاربران همچنین می‌توانند در فعالیت‌هایی مثل بالا رفتن از پله که بیشتر نیاز به قدرت دارد تا سرعت، موتور دستگاه را خاموش کرده و از آن همانند کفش‌هایی معمولی استفاده کنند. علاوه بر این، سیستم کنترل سرعت این کفش‌ها نیز بسیار خلاقانه و طبیعی طراحی شده؛ به‌طوری که کاربر برای شتابگیری با این کفش‌ها باید تندتر قدم بردارد و برای کاهش سرعت باید قدم برداشتنش را کندتر کند. کفش هوشمند جدید کمپانی سافت رباتیکس همچنین برای راه رفتن در محیط‌های گل‌آلود یا بالارفتن از سطوح متخلخل نیز به‌خوبی برنامه‌ریزی شده است. کف این گجت از هشت چرخ مختلف پوشیده شده که با یکدیگر هم‌پوشانی دارند. این هم‌پوشانی باعث خواهد شد که سطح مقطع کف کفش افزایش یافته و استفاده از آن در سطوح مختلفی نظیر گل و لای و سنگلاخ با سهولت بیشتری انجام شود. کفش مون واکر از یک موتور الکتریکی ۳۰۰ واتی بهره برده و حداکثر وزن ۱۰۰ کیلوگرم را تحمل می‌کند. این کفش همچنین قادر به دستیابی به حداکثر سرعت ۷ مایل بر ساعت (۱۱.۲ کیلومتر بر ساعت) خواهد بود. از دیگر قابلیت‌های این کفش هوشمند هم می‌توان به استفاده از موتور DC براش لس، عایق‌های ضدآب، استفاده از پلاستیک‌های باکیفیت در ساخت، شارژ 90 دقیقه‌ای و قابلیت پیمایش حدود 10.5 مایل با هر بار شارژ اشاره کرد. این گجت‌های جذاب، تابستان امسال به بازار عرضه شده و با قیمت ۱۴۰۰ دلار به فروش خواهند رسید.

 

جدیدترین اخبار و دستاوردهای هوش مصنوعی : 27 اردیبهشت 1402

 

هوش مصنوعی Claude در یک دقیقه یک کتاب را کاملا می‌خواند و تحلیل می‌کند :

هوش مصنوعی Claude توسط یک شرکت معتبر در زمینه هوش مصنوعی معرفی شد. این مدل هوش مصنوعی قادر است در تنها در یک دقیقه یک کتاب را خوانده و مباحثش را تحلیل کند. هوش مصنوعی Claude با قابلیت خواندن و تحلیل کتاب تنها در یک دقیقه توسط استارتاپ هوش مصنوعی Anthropic معرفی و بکار گرفته شد. شرکت OpenAI با ساخت چت‌بات هوش مصنوعی ChatGPT عصری جدید در فناوری هوش مصنوعی ایجاد کرد. حال مهندسان سابق همین شرکت معتبر، استارتاپ هوش مصنوعی Anthropic را تشکیل داده و در یک اقدام جالب هوش مصنوعی مطالعه‌محور و تحلیل داده Claude را توسعه داده‌اند.

شرکت Anthropic می‌گوید قدرت پردازش داده توسط هوش مصنوعی مولد خود، یعنی Claude را به‌طرز قابل‌توجهی افزایش داده است. این مدل از محدودیت پردازش 9 هزار توکن حالا به 100 هزار توکن رسیده. به عبارت دیگر، این هوش مصنوعی می‌تواند رمانی مثل «فرانکشتاین» اثر «ماری شلی» را در کمتر از یک دقیقه بخواند و اطلاعات آن را تحلیل کند.

استارتاپ هوش مصنوعی Anthropic (که توسط مهندسان سابق OpenAI تأسیس شده) حافظه مدل زبانی Claude خود را ارتقا داده است تا این نرم‌افزار بتواند در هر نشست حدود 75 هزار کلمه را پردازش کند. براساس توضیحاتی که در وبلاگ این استارتاپ ارائه شده است، Claude می‌تواند در یک جلسه به‌طور کامل کتاب «گتسبی بزرگ» را مطالعه و پردازش کند. در آزمایشی که برای بررسی این قابلیت انجام شده است، آن‌ها یک جمله را در داخل این کتاب تغییر دادند تا عملکرد هوش مصنوعی را در تشخیص این تغییر امتحان کنند. نتیجه این بود که Claude در 22 ثانیه موفق به تشخیص این تغییر شد. مدل‌های هوش مصنوعی اطلاعات را نه براساس تعداد حروف یا کلمات، بلکه با کمک توکن‌ها ارزیابی می‌کنند. این روش منطقی‌تر است، چون کلمات می‌توانند بلند یا کوتاه باشند و اندازه‌شان لزوماً ارتباط مستقیمی با پیچیدگی معنایی آن‌ها ندارد. همان‌طور که گفتیم، حافظه Claude اکنون به 100 هزار توکن رسیده است، درحالی‌که مدلی مثل GPT-4 در حالت عادی 8 هزار توکن را پردازش می‌کند و نسخه‌ای از آن می‌تواند تا 32 هزار توکن را پردازش نماید. این ظرفیت بالا در مدل Claude درحال‌حاضر فقط برای شرکای تجاری انتروپیک در دسترس است. همچنین گفته نشده که هزینه استفاده از این مدل چقدر بیشتر از مدل قبلی این شرکت است. انتروپیک می‌گوید: برای یک انسان حدود پنج ساعت طول می‌کشد تا بتواند 75 هزار کلمه را بخواند. بااین‌حساب، هوش مصنوعی می‌تواند از یک جهت دیگر برتر از انسان‌ها عمل کند و قابلیت‌های متنوعی داشته باشد.

 

جدیدترین اخبار و دستاوردهای هوش مصنوعی : 27 اردیبهشت 1402

 

هانگری تودی گزارش داد: از هوش مصنوعی می‌توان برای ساخت موزیک ویدئو استفاده کرد :

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری علم و فناوری آنا، به گزارش هانگری تودی، حتی می توان با هوش مصنوعی ویدئو کلیپ ساخت و این را یک گروه موزیک مجارستانی ثابت کرده است.گروه موسیقی مجارستانی Szomszéd Srácok برای ترانه جدیدش به نام بالاتون یک کلیپ غیرعادی ساخته است، موزیک ویدئویی که بخشی از آن با کمک هوش مصنوعی ساخته شده است، اتفاقی که افراد کمی در دنیا تا به امروز امتحانش کرده اند. ایده ساخت این موزیک ویدئو از تماشای ویدئویی در یک کانال یوتیوب متولد شد، اما بخش های زیادی از این فرایند توسط خود این گروه خلق شده است. این گروه می گوید که بزرگترین چالشش این بود که هیچ الگویی برایش وجود نداشته و آنها باید همه چیز را از اول خودشان خلق و ابداع می کردند.

جوزف بنس بالازاس، درامر و سازنده این ویدئو، در مصاحبه ای با این سایت خبری گفت برای تولید این ویدئو حدود ۱۵۰ تا ۲۰۰ عکس از اعضای گروه در یک استودیوی ویژه سبز رنگ گرفته شد و بعد از آنها در ساخت کلیپ استفاده شد. این گروه همچنین سبک طراحی خودش را ابداع کرد و از آن در ساخت این کلیپ استفاده کرد.آنها گفتند که استفاده از هوش مصنوعی یک چالش بسیار پیچیده برایشان بوده و این که صدها ساعت از وقتشان را صرف ساخت این کلیپ کرده اند. با این حال، با کمک هوش مصنوعی آنها توانستند در وقت و انرژی شان صرفه جویی کنند. همچنین گفته می شود که عکس های خلق شده توسط هوش مصنوعی فضای بصری بسیار خاص و عجبی به این ویدئو کلیپ داده است که مایه تعجب و شگفتی بیننده ها را فراهم کرده است.

 

ChatGPT

 

ChatGPT رادیولوژیست شد : پژوهشگران مدل هوش مصنوعی ChatGPT را در یک آزمون رادیولوژی سنجیدند و مشاهده کردند که خوب عمل کرد، اما با برخی اظهارات غیرمنطقی و نادرست به نظر می‌رسد هنوز آماده جایگزینی با رادیولوژیست‌ها نیست. به گزارش ایسنا و به نقل از اس ای، پژوهشگران بیمارستان عمومی تورنتو در کانادا کاری را انجام دادند که اکثر مردم این روزها انجام می‌دهند: استفاده از ربات هوش مصنوعی ChatGPT برای پاسخ به سؤالات یک آزمون استاندارد و دیدن نحوه عملکرد آن. این چت‌بات(ربات گفتگوگر) در یک آزمون ۱۵۰ سوالی که توسط گروه‌های رادیولوژی در کانادا و ایالات متحده طراحی شده بود، ۸۱ درصد امتیاز کسب کرد که بسیار بالاتر از حداقل درصد قبولی(۷۰ درصد) بود.

از زمان راه‌اندازی ChatGPT، کاربران از توانایی آن در درک اطلاعات و استفاده از آن برای پاسخ به سؤالات شگفت زده شده‌اند. این ربات برای پاسخگویی به سوالات آزمون مجوز پزشکی ایالات متحده(USMLE) و همچنین آزمون MBA در مدرسه بازرگانی وارتون نیز مورد آزمایش قرار گرفته و عملکرد متوسطی داشته است. با افزایش استفاده از ChatGPT در بخش‌های مختلف، پژوهشگران دانشگاه پزشکی تصویربرداری تورنتو نیز به این فکر افتادند که زمان آن رسیده است که توانایی‌های این چت‌بات را در رادیولوژی نیز آزمایش کنند. پاسخ ChatGPT به سوالات رادیولوژی پژوهشگران یک آزمون ۱۵۰ سوالی برای ChatGPT طراحی کردند، دقیقاً مانند آنچه که گروه‌های رادیولوژی در کانادا و ایالات متحده برای دانشجویان این رشته انجام می‌دهند. از آنجایی که این ربات هوش مصنوعی نمی‌تواند تصاویر را به عنوان ورودی پردازش کند، پژوهشگران فقط متن در سوالات قرار دادند که شامل سوالات پایه و مفهومی و سوالات تخصصی بود. سؤالات پایه، دانش و درک اولیه ChatGPT را در مورد موضوع مورد آزمایش می‌سنجید، در حالی که سؤالات تخصصی، تجزیه و تحلیل و ترکیب اطلاعاتی را که برای تفسیر تصاویر رادیولوژی لازم است، می‌آزمود. از آنجایی که دو نسخه از GPT در حال حاضر موجود است، پژوهشگران هر دوی آنها را روی یک مجموعه سوال آزمایش کردند تا ببینند آیا یکی از دیگری بهتر است یا خیر. ChatGPT ساخته شده با نسخه قدیمی‌تر یعنی GPT ۳.۵، توانست امتیاز کلی ۶۹ درصد را در مجموعه سؤالات کسب کند،

در حالی که در سؤالات پایه نمره خوبی کسب کرد(۸۴ درصد معادل ۵۱ پاسخ صحیح به ۶۱ سوال) اما در پاسخ به سؤالات تخصصی فقط ۶۰ درصد امتیاز گرفت(معادل ۵۳ پاسخ صحیح به ۸۹ سوال). پس از انتشار GPT-۴ در مارس ۲۰۲۳، پژوهشگران این نسخه بهبود یافته ChatGPT را دوباره آزمایش و مشاهده کردند که با پاسخ صحیح به ۱۲۱ سوال از ۱۵۰ سوال، امتیاز ۸۱ درصد را به دست آورد. با این حال، چیزی که پژوهشگران را شگفت زده کرد، عملکرد GPT-۴ در سؤالات پایه است، جایی که به ۱۲ سؤال پاسخ اشتباه داد، در حالی که GPT۳.۵ به آنها به درستی پاسخ داده بود. راجش بایانا، رادیولوژیست و سرپرست فناوری در بیمارستان عمومی تورنتو می‌گوید: در ابتدا از پاسخ‌های دقیق و مطمئن ChatGPT به برخی سؤالات چالش‌ برانگیز حول رادیولوژی متعجب شدیم، اما سپس به همان اندازه از اظهارات بسیار غیرمنطقی و نادرست آن به برخی دیگر از سوالات متعجب شدیم. در حالی که تمایل به ارائه اطلاعات نادرست در GPT-۴ کاهش یافته است، اما هنوز به طور کامل از بین نرفه است. پژوهشگران می‌گویند، این موضوع می‌تواند در پزشکی خطرناک باشد، به ویژه هنگامی که توسط افراد تازه کار استفاده می‌شود که ممکن است نتوانند پاسخ‌های نادرست را تشخیص دهند. این پژوهش به تازگی در مجله Radiology منتشر شده است.