اپل به دنبال استخدام متخصصان هوش مصنوعی : مانند دیگر بزرگان عرصه فناوری، اپل نیز به اهمیت هوش مصنوعی و پیشرفتهای این فناوری در کسبوکار خود واقف است و به همین دلیل، سعی دارد تا با بهکارگیری متخصصان هوش مصنوعی، این فناوری را بیش از پیش وارد محصولات خود کند. این شرکت اخیرا آگهی استخدام چندین عنوان شغلی را در وبسایت خود منتشر و از متخصصان حوزه هوش مصنوعی مولد دعوت به همکاری کرده است.
اپل بهطور خاص، دنبال افرادی با تخصص یادگیری ماشینی است که «علاقهمند به طراحی سیستمهای خودکار خارقالعاده» در این زمینه هستند. این آگهیها در حالی منتشر شد که اظهارات متفاوتی از سوی مدیران این شرکت درباره فناوری هوش مصنوعی طی ماههای اخیر منتشر شده است. تیم کوک، مرد شماره یک اپل در جریان ارائه گزارش عملکرد سه ماهه دوم این شرکت در اوایل ماه جاری میلادی گفت اگرچه هوش مصنوعی مولد، بسیار جالب است اما اقدام اپل در این حوزه سنجیده و متفکرانه خواهد بود. اخیرا نیز این شرکت، به دلیل نگرانی از نشت اطلاعات داخلی شرکت، استفاده از هوش مصنوعی ChatGPT را برای کارکنان خود محدود کرد. البته این اقدام تنها به اپل محدود نمیشود و چند شرکت بزرگ فناوری از جمله سامسونگ نیز محدودیتهای مشابهی را اعمال کردهاند. والاستریت ژورنال نیز اخیرا در گزارشی مدعی شد که مهندسان اپل در حال کار روی محصولات هوش مصنوعی مولد هستند که با آگهیهای اخیر استخدام این شرکت برای جذب متخصصان این حوزه، همخوانی دارد و نشان از توجه مدیران اپل به این فناوری و استفاده از آن در محصولات این شرکت دارد. در توضیحات مشاغل مورد نیاز اپل، تمرکز روی کاربردهای هوش مصنوعی مولد بصری معطوف شده تا کارشناسان یادگیری ماشینی بتوانند روی مدلسازی مولد بصری کار کنند و از آن در ارتقای عملکردهای عکاسی، ویرایش تصویر و ویدئو، بازسازی سه بعدی و تولید آواتار بهره ببرند. هنوز مشخص نیست که این متخصصان هوش مصنوعی روی توسعه محصولات جدید متمرکز خواهند شد یا اضافه کردن این فناوری به محصولات فعلی این شرکت را در دستور کار خواهند داشت.
با این حال، اپل یکی از نخستین شرکتهای ورودکننده به عرصه هوش مصنوعی با معرفی دستیار صوتی سیری در سال ۲۰۱۱ به شمار میرود و سالها در بهکارگیری متخصصان و شرکتهای فعال در حوزه هوش مصنوعی پیشگام بوده است. اما با وجود این تلاشها، اپل مانند شرکتهایی چون آمازون و گوگل، جزو شرکتهای بزرگی به حساب میآید که نتوانسته همگام موج جدید پیشرفتهای هوش مصنوعی حرکت کند. موجی که توسط شرکتهایی مانند OpenAI، Stability AI و Midijourney هدایت میشود. رویداد توسعهدهندگان اپل تا چند روز برگزار خواهد شد و قطعا از آخرین اقدامات و برنامههای این شرکت در حوزه هوش مصنوعی صحبت و جزئیاتی نیز درباره پروژههای واقعیت افزوده این شرکت منتشر خواهد شد
پلتفرم هوش مصنوعی ClearGPT ویژه سازمانها رونمایی شد : شرکت ClearML از پلتفرم هوش مصنوعی مولد خود ویژه سازمانها تحت عنوان ClearGPT رونمایی کرد. پلتفرمی که با هدف توانمندسازی سازمانها برای استفاده ایمن و بهینه از پیشرفتهترین مدلهای زبان بزرگ (LLM) طراحی شده و به گفته این شرکت، وجه تمایز آن با دیگر پلتفرمها سفارشیسازی مدلهای زبان بزرگ برای همسو شدن با دادههای خاص شرکتها و عملکرد یکپارچه در شبکه است. این ابزار به کسبوکارها این امکان را میدهد تا با بهرهگیری از قدرت فناوری مدلهای زبان بزرگ مانند ChatGTP و استفاده از هوش مصنوعی در جهت نوآوری، بهرهوری و کارآیی، عملکرد خود را بهبود بخشند. به گفته این شرکت، هدف ClearGPT کمک به شرکتها و سازمانهاست تا بتوانند توسعه محصولات داخلی و خارجی خود را با سرعت بیشتری دنبال کنند، از رقبا پیشی بگیرند و به خلق درآمدهای جدید کمک کند. موزس گاتمن، مدیرعامل ClearML میگوید: پلتفرم جدید ما جایگزینی برای یک رابط چت LLM مانند ChatGPT برای شرکتها و سازمانهاست.
در واقع، ClearGPT به شرکتها این اجازه را میدهد تا مدلهای هوش مصنوعی را مستقیما از دادههای سازمانی خود کنترل و ایجاد کنند. همچنین شرکتها میتوانند از ClearGPT برای استقرار مدل خود به عنوان یک API استفاده و در برنامههای داخلی خود تعبیه و ادغام کنند. به گفته این شرکت، پلتفرم طراحیشده قادر است گردش کار شرکتها را به صورت رمزنگاریشده مدیریت کند؛ بهطوری که تمامی اطلاعات داخلی سازمانها از منابعی مانند گوگل درایو، شیرپوینت یا اسلک بهطور ایمن گردآوری میشود. به عبارتی دیگر، ClearGPT یک محیط سازمانی کاملا امن ایجاد میکند و به کسبوکارها اجازه میدهد تا از ظرفیتهای فناوری هوش مصنوعی بدون به خطر انداختن امنیت اطلاعات خود استفاده کنند. همچنین این پلتفرم، تمامی فرآیند ساخت و بهکارگیری مدل هوش مصنوعی را در دل شبکه امن سازمانی انجام میدهد. بدین معنی که دادهها به یک شرکت یا شخص ثالث منتقل نمیشود. به بیانی دیگر، در این روش، شرکتها برخلاف سایر راهکارهای مولد هوش مصنوعی، مالک ۱۰۰ درصدی دادهها و هر هوش مصنوعی تولیدشده از آن هستند.
نفوذ هوش مصنوعی به جهان هنر : رویا یا کابوس؟ هوش مصنوعی در فضای هنری جهان سر و صدای زیادی به پا کرده است؛ برخی از آینده آن میترسند و برخی دل به دلش بستهاند! در میان جدال کابوسبینان و رویابینان هوش مصنوعی، این ابزار جدید خلق هنری در جهان، با سرعت به پیش میتازد و هر روز ساحتی تازه را فتح میکند. اجرای تصنیف معروف محمدرضا شجریان با صدای خواننده زن جوان ترکیهای، ساخت فیلمی جدید با بازی یک بازیگر که سالها پیش مرده و ... از جدیدترین اتفاقاتی است که رسانههای خبری حوزه فرهنگ و هنر را در جهان به خود مشغول کرده است. اخیرا نیز در جریان اعتصاب نویسندگان هالیوودی هم موضوعی مطرح شد که شاید توی دل اعتصابکنندگان را خالی کرد. تهیهکنندگان تهدید کرده بودند که در صورت ادامه اعتصابها از هوش مصنوعی برای نوشتن فیلمنامهها استفاده خواهند کرد. اما آیا این اتفاق رخ میدهد و هوش مصنوعی فضای هنری را استحاله خواهد کرد؟ شواهد و قرائن موجود نشان میدهد پاسخ این پرسش مثبت است. بهتازگی دو اتفاق در حوزه نشر و ادبیات و داستانی رخ داده است که نشان میدهد ورود هوش مصنوعی به این عرصه، پیش از تصورها آغاز شده است.
سخنرانی نوبلیست به قلم هوش مصنوعی «مو یان» برنده چینی جایزه نوبل ادبیات، در یک رویداد ادبی فاش کرد از برنامه «ChatGPT» که مبتنی بر هوش مصنوعی است برای نوشتن متن سخنرانی خود در تمجید از نویسنده همکار خود «یو هوآ» استفاده کرده است. یان گفت: «چند روز پیش قرار بود طبق سنت برای اعطای این جایزه متنی بنویسم، اما چند روز تلاش کردم و نتوانستم به چیزی برسم. بنابراین از یک دانشجوی دکترا خواستم با استفاده از «ChatGPT» به من کمک کند. او تنها با دادن چند واژه کلیدی به این نرمافزار مبتنی بر هوش مصنوعی، یک متن هزارکلمهای دریافت کرد.» مو یان اولین برنده جایزه نوبل است که به طور عمومی به استفاده از هوش مصنوعی برای کمک به نوشتن اعتراف کرد، با این حال او تاکید کرده همه رمانهایش را خودش نوشته است و گفت به احتمال زیاد به این کار ادامه خواهد داد، زیرا از قدرت نوشتن لذت میبرد. اما این همه داستان نیست، یکی از ناشران بینالمللی هم تصمیم گرفته برای طراحی جلد کتابهای داستان از هوش مصنوعی کمک بگیرد.
طراحی جلد کتاب با هوش مصنوعی انتشارات «بلومزبری» گفته از اثر هنری تولیدشده توسط هوش مصنوعی برای رمان «سارا جی ماس» استفاده کرده است و با توجه به رضایتی که از نتیجه کار دارد برای دیگر کتابهایش نیز این ایده را دنبال خواهد کرد. این انتشارات اعلام کرد بیآنکه اطلاع داشته باشد از تصویری روی جلد یکی از کتابهای «سارا جی ماس»، نویسنده رمانهای تخیلی استفاده کرده که توسط هوش مصنوعی خلق شده است. به گفته «بلومزبری» جلد روی کتاب «خانه زمین و خون» که یک گرگ را به تصویر میکشد، از طریق پلتفرم «Adobe Stock» ارائه شده است.