کشف آنتی بیوتیکی جدید با کمک هوش مصنوعی : دانشمندان با استفاده از هوش مصنوعی (AI) آنتی بیوتیکی جدید کشف کردهاند که میتواند گونه کشنده ابرمیکروب را از بین ببرد. هوش مصنوعی با کاهش هزاران ماده شیمیایی بالقوه به تعدادی انگشت شمار امکان آزمایش آنها را در آزمایشگاه فراهم کرد. نتیجه این آزمایش، تولید یک آنتی بیوتیک آزمایشی و قوی به نام «آبوسین» بود که قبل از استفاده همگانی از آن به آزمایشات بیشتری نیاز دارد. محققان در کانادا و آمریکا میگویند که هوش مصنوعی این قدرت را دارد که به کشف داروهای جدید به طور گستردهای سرعت ببخشد. این تازهترین نمونه از آزمایشاتی است که نشان میدهد چگونه هوش مصنوعی میتواند انقلابی درعلم پزشکی ایجاد کند. به گزارش بی بی سی؛ نتیجه این آزمایش، تولید یک آنتی بیوتیک آزمایشی و قوی به نام «آبوسین» بود که قبل از استفاده همگانی از آن به آزمایشات بیشتری نیاز دارد.
محققان در کانادا و آمریکا میگویند که هوش مصنوعی این قدرت را دارد که به کشف داروهای جدید به طور گستردهای سرعت ببخشد.
این تازهترین نمونه از آزمایشاتی است که نشان میدهد چگونه هوش مصنوعی میتواند انقلابی درعلم پزشکی ایجاد کند.
متوقف کردن ابرمیکروبها : آنتی بیوتیکها باکتریها را از بین میبرند. اما برای دههها، کمبود داروهای جدید باعث شده که درمان باکتریها سختتر شوند، چرا که باکتریهایی هستند که در برابر داروهای فعلی از خود مقاومت نشان میدهند.
تخمین زده میشود که بیش از یک میلیون نفر در سال براثر عفونتهایی که در مقابل درمان با آنتی بیوتیکها مقاومت میکنند، جان خود را از دست میدهند.
محققان بر روی یکی از مشکل سازترین گونههای باکتری یعنی باکتری «اسینتوباکتر بومانی» (Acinetobacter baumannii)، تمرکز کردند که میتواند زخمها را عفونی کرده و باعث ذات الریه شود.
شاید شما نام آن را نشنیده باشید، اما این یکی از سه ابر میکروبی است که سازمان بهداشت جهانی آن را به عنوان یک تهدیدی «جدی» شناسایی کرده است.
این باکتری اغلب قادر است که چندین آنتی بیوتیک را بی اثر کند که این امر در بیمارستانها و مراکز سالمندان، جایی که میتواند روی سطوح و تجهیزات پزشکی زنده بماند، مشکلاتی ایجاد کرده است.
دکتر جاناتان استوکس از دانشگاه مک مستراین میکروب را به عنوان «دشمن شماره یک عمومی» توصیف کرده، به این دلیل که یافتن مواردی که تقریبا به هر آنتی بیوتیکی مقاوم باشد در مورد این میکروب بسیار رایج است.
کشف آنتی بیوتیکی جدید با کمک هوش مصنوعیدکتر جاناتان استوکس از دانشگاه مک مستر
برای یافتن یک آنتی بیوتیک جدید، محققان در ابتدا باید هوش مصنوعی را آموزش میدادند. آنها هزاران دارو را که ساختار شیمیایی دقیق آن مشخص بود، در نظر گرفتند و این داروها را بر روی باکتری «اسینتوباکتر بومانی» آزمایش کردند تا ببینند کدامیک از این داروها میتواند اثر این باکتری را کاهش دهد و یا آن را از بین ببرد.
سپس این اطلاعات به هوش مصنوعی داده شد تا بتواند ویژگیهای شیمیایی داروهایی را که میتواند به باکتری مشکل ساز حمله کند، بیاموزد.
آنگاه هوش مصنوعی فهرستی از ۶۶۸۰ ترکیب را ارائه کرد که اثربخشی آنها ناشناخته بود. نتایج منتشر شده در نشریه (Nature Chemical Biology) نشان میدهد که هوش مصنوعی یک ساعت و نیم طول کشید تا فهرست نهایی را تهیه کند.
محققان ۲۴۰ مورد از ترکیبات را در آزمایشگاه آزمایش کردند و ۹ آنتی بیوتیک بالقوه پیدا کردند که یکی از آنها آنتی بیوتیک فوق العاده قوی «آبوسین» بود.
تحقیقات آزمایشگاهی نشان داد که این آنتی بیوتیک میتواند زخمهای عفونی را در موشها درمان کند و توانست نمونههایی از باکتری «اسینتوباکتر بومانی» را در بیماران بکشد.
اما دکتر جاناتان استوکس معتقد است این تازه زمانی است که کار شروع میشود.
مرحله بعدی تکمیل دارو در آزمایشگاه و سپس انجام آزمایشات بالینی است. او انتظار دارد که عرضه اولین مورد آنتی بیوتیکهای هوش مصنوعی برای تجویز تا سال ۲۰۳۰ بطول بیانجامد.
جالب این جا است که این آنتی بیوتیک آزمایشی هیچ تاثیری بر سایر گونههای باکتریها نداشت و فقط بر روی باکتری «اسینتوباکتر بومانی» تاثیرگذار بود.
بسیاری از آنتی بیوتیکها باکتریها را بصورتی بی رویه از بین میبرند. محققان بر این باورند که دقت آنتی بیوتیک «آبوسین» مقاومت دارویی را سختتر کرده و میتواند به عوارض جانبی کمتری منجر شود.
در واقع هوش مصنوعی قادر است که دهها میلیون ترکیب بالقوه را بررسی کند، کاری که انجام دستی آن غیرعملی است.
دکتر استوکس معتقد است: «هوش مصنوعی هزینهها را کاهش میدهد و به ما امکان میدهد تا نمونههای جدیدی از آنتی بیوتیک که به شدت به آن نیاز داریم را کشف کنیم.»
انویدیا سوار بر موج هوش مصنوعی رکورد بازار سهامی آمریکا را شکست : افزایش تقاضا بر چیپهای هوش مصنوعی و درآمد خیره کننده شرکت انویدیا، سازنده چیپ آمریکایی، باعث شده تا ارزش این شرکت به سمت هزارمیلیارد دلاری شدن برود. آستانه ارزشی که تنها بزرگانی مثل اپل، مایکروسافت، گوگل و آمازون در حال حاضر بالاتر از آن به سر میبرند. براساس آخرین دادههای روز پنجشنبه، ارزش این شرکت حدود ۹۴۰ میلیارد دلار است و انویدیا با شکستن رکورد تاریخ بازار سهامی تنها در یک روز ارزش خود را ۲۰۰ میلیارد دلار افزایش داد.
به گزارش پیوست، افزایش تقاضا برای پردازندههای هوش مصنوعی باعث شده تا سهام شرکتهای تولید کننده آنها سر به فلک بکشد. شرکت انویدیا در صورت قرار گرفتن در کلوب هزار میلیاردیها به جمع اپل، مایکروسافت، گوگل و آمازون میپیوندد. فایننشال تایمز میگوید برآورد فروش ۱۱ میلیارد دلاری این شرکت ۵۰ درصد بالاتر از برآوردهای پیشین والاستریت است و همین موضوع باعث توجه سرمایهگذاران به انویدیا شده است. سهام این شرکت تنها در ساعات پیش از بازار نزدیک به ۲۰۰ میلیارد دلار رشد کرد که بیشتر از ارزش شرکت اینتل، AMD یا کوالکام است و براساس دادههای بلومبرگ بیشترین صعود یک روزه ارزش سهام در تاریخ بازار سهامی آمریکا را نشان میدهد. بیشتر غولهای تولید کننده چیپست دوران خوبی را پشت سر میگذارند. TSMC تایوان و ASML هلند نیز هرکدام ۳.۵ و ۵ درصد رشد کردهاند. شرکت انویدیا میگوید تنها شرکتی است که میتواند تقاضای صنعت برای ساخت هوش مصنوعی مولد را پاسخ گوید و قلب تپنده این سیستمهای انسان مانند را تامین کند. به گفته این شرکت تقاضا برای قدرت پردازشی در شرکتهای ابری و اینترنتی «رشد تصاعدی» داشته و صنعت خودرسازی، امور مالی، درمان و ارتباطات نیز به این پردازندهها روی آوردهاند.
محصولاتی همچون پردازنده H100 انویدیا نه تنها برای غولهای تکنولوژی مثل گوگل و مایکروسافت بلکه برای موج جدید استارتآپهای هوش مصنوعی جذابیت خاصی دارد و به پیشتازی این شرکت در صنعت چیپ منجر شده است. به نظر میرسد که بازار چیپستها با هوش مصنوعی رابطه مستقیم پیدا کرده است به طوری که ارزش شرکت AMD، غول دیگری که چیپستهای اختصاصی برای هوش مصنوعی تولید میکنند نیز حدود ۹ درصد رشد کرد اما شرکت اینتل که از نگاه سرمایهگذاران در گذار به هوش مصنوعی عقب مانده است شاهد ریزش ارزش سهام خود بود.
تکنیک جدید «پل دیجیتالی» در واقع ایمپلنت مبتنی بر الگوریتمهای هوش مصنوعی است که پل ارتباطی قطعشده بین نخاع و مغز را بار دیگر برقرار میکند. : به گزارش گروه علم و فناوری خبرگزاری آنا، یک مرد ۴۰ ساله هلندی که بیش از ده سال پیش در اثر تصادف با دوچرخه دچار آسیب نخاعی و فلج از ناحیه پاها شده بود، اکنون به کمک یک فناوری جدید پزشکی میتواند بار دیگر راه برود.
تکنیک جدید «پل دیجیتالی» که مغز را به نخاع وصل میکند، حاصل بیش از یک دهه کار تیمی از محققان در کمیسیون انرژی اتمی فرانسه و مرکز علوم اعصاب و جراحان مغز بیمارستان دانشگاه لوزان سوئیس است.
این بیمار که «گرت جان» نام دارد، میگوید این پیشرفت به او آزادی را داده که در این دهسال هیچگاه نداشته است. او اکنون میتواند به طور «طبیعی» و در سطوح سخت راه برود حتی از پلهها بالا برود.
سال گذشته همین تیم محققان نشان داده بود یک ایمپلنت نخاع، که پالسهای الکتریکی را برای تحریک حرکت در عضلات پا ارسال میکند، به سه بیمار فلج اجازه راه رفتن دوباره داده است. با این حال بیماران میبایست هر بار دکمهای را فشار میدادند تا پاهای خود را حرکت دهند.
اکنون اما با پیشرفت تحقیقات، یک ایمپلنت در ستون فقرات و یک ایمپلنت در بالای بخشی از مغز که حرکت پا را کنترل میکند کاشته میشود. سپس یک فناوری جدید به نام رابط مغز و رایانه این دو را بصورت بیسیم به هم متصل میکند.
در واقع این دو ایمپلنت چیزی را میسازند که محققان آن را «پل دیجیتال» نامیدهاند؛ پلی که ارتباط قطعشده بین نخاع و مغز را بار دیگر برقرار میکند.
به گفته محققان، این رابط از الگوریتمهایی مبتنی بر روشهای هوش مصنوعی برای رمزگشایی از سیگنالهای مغزی استفاده میکند. این الگوریتمها به رابط اجازه میدهد تا چگونگی حرکت بیمار را در هر لحظه بررسی کند. دادهها سپس از طریق یک دستگاه قابل حمل که در واکر یا کولهپشتی کوچک قرار میگیرد، به ایمپلنت نخاع منتقل شده و به بیماران این امکان را میدهد که بدون کمک دیگران رفت و آمد کنند.