با دستیاری به نام تاکو؛ تیک تاک با هوش مصنوعی پاسخ جستجوی کاربران را می دهد : تیک تاک مشغول آزمایش یک ویژگی مبتنی بر هوش مصنوعی است که در پاسخ جستجوهای نوشتاری کاربران ویدئو یا خالقان محتوای مرتبط را در نتایج نشان دهد.
به گزارش خبر گزاری مهر به نقل از ایونینگ استاندارد، به نظر می رسد چت بات های هوش مصنوعی به همه جا نفوذ کرده اند. حتی اگر فردی چت جی پی تی را آزمایش نکرده باشد، ممکن است حین استفاده از اسنپ چت، موتورجستجوی بینگ( مایکروسافت)، دیسکورد یا دولینگو با آن برخورد کرده باشد.
اکنون تیک تاک نیز به جمع کاربران این فناوری پیوسته و یک دستیار هوش مصنوعی به نام «تاکو» ارائه کرده است. تاکو مانند نسخه های پیش از خود، می تواند پاسخ هایی مشابه انسان به سوالات شما بدهد. این ابزار همچنین می تواند برحسب جستجوی فرد و ویدئو کلیپ هایی که قبلا مشاهده کرده، ویدئوها و سازندگان محتوا را به فرد پیشنهاد کند.
اپ ویدئویی مذکور مشغول آزمایش این ویژگی جدید در فیلیپین است. ممکن است تاکو به یک ابزار قدرتمند برای تیک تاک تبدیل شود. این اپ اشتراک گذاری ویدئوی کوتاه هم اکنون یک موتور جستجوی پیش فرض برای کاربرانی جوان به حساب می آید که اطلاعات درباره هرچیزی از محصولات زیبایی گرفته تا رستوران ها را در خود دارد.
برخلاف گوگل که هم اکنون مشغول افزودن پاسخ های مبتنی بر هوش مصنوعی در موتورجستجوی خود است، تیک تاک نتایج جستجو را از میان کلیپ هایی که انسان ها ساخته اند، فراهم می کند.
افزودن چت بات به مخزن عظیم ویدئوهای تیک تاک به این شرکت کمک می کند تا به اطلاعات بیشتری درباره عادت های کاربران دست یابد. این امر به ارتقای بهتر الگوریتم های اعتیاد آور آن نیز دامن می زند.
درهرحال ویژگی تاکو در حال آزمایش است و می توان پس از باز کردن اپ، آن را در سمت راست نمایشگر دید. آیکون آن که شبیه روح است بالای دکمه های دیگری قرار دارد که به فرد کمک می کند با کلیپ ها ارتباط برقرار کند.
البته هم اکنون به نظر می رسد فرد فقط می تواند پیام را برای ربات مذکور تایپ کند. این درحالی است که چت جی پی تی و بینگ به کاربران اجازه می دهند از طریق گفتاری مانند دستیارهای دیجیتالی آلکسا و سیری سوال خود را بپرسند.
شرکت های دیگر از جمله اسپاتیفای هم اکنون از هوش مصنوعی مولد برای تقلید صدای انسان استفاده می کنند. همزمان شرکت های ضبط موسیقی با افزایش موسیقی جعلی روبرو شده اند که شبیه قطعات موسیقی است که هنرمندان آنها را اجرا کرده اند.
ترجمه «انقلاب هوش مصنوعی» منتشر شد : چاپ نخست کتاب «انقلاب هوش مصنوعی؛ هوش مصنوعی چگونه جامعه، اقتصاد و فرهنگ ما را دگرگون خواهد کرد» روبن لی با ترجمه مریم براتی توسط انتشارات سروش منتشر و روانه بازار نشر شد. به گزارش خبرگزاری مهر، کتاب «انقلاب هوش مصنوعی؛ هوش مصنوعی چگونه جامعه، اقتصاد و فرهنگ ما را دگرگون خواهد کرد» نوشته روبن لی بهتازگی با ترجمه مریم براتی توسط انتشارات سروش منتشر و روانه بازار نشر شده است.
مولف کتاب پیشرو به مأموریت تاریخی هوش مصنوعی میپردازد و پس از شرح کامیابی هوش مصنوعی در زمینه کلانداده و یادگیری عمیق، به کاربرد این پیشرفتها در عرصههایی چون تشخیص گفتار و تصویر، ترجمه ماشینی، توسعه اَبرمغز، تولید هوشمند، وسایل نقلیه بدون سرنشین و شمول مالی اشاره میکند. در مقدمه نویسنده آمده است: در حال حاضر همه جهانیان از انقلابِ پیش رو در عرصه هوش مصنوعی در التهاب و هیجاناند. من چنین احساسی را حدود بیست سال پیش تجربه کردم، زمانی که در سیلیکون ولی کار میکردم و شاهد آغاز دوران رونق اینترنت بودم. اما این هیجان مرا به یاد زمان دیگری نیز میاندازد: دوران پژوهش در هوش مصنوعی در ایالات متحده. رشته من در چین مدیریت اطلاعات بود اما پس از نقل مکان به آمریکا علوم کامپیوتر خواندم. البته علاقه چندانی به درسهای مرتبط با سختافزار نداشتم، اما وقتی سخن از هوش مصنوعی به میان میآمد بهشدت هیجانزده میشدم، چون معتقد بودم این رشته آینده علوم کامپیوتر و حتی بشریت را رقم خواهد زد. با آنکه در درسهای هوش مصنوعی نمرات بالایی کسب کردم، پس از پایان یافتن تحصیل و آغاز پژوهشهایم پی بردم که این رشته نه فرصتهای چندانی از نظر کاربرد عملی دارد و نه میتواند گره از مشکلات واقعی بگشاید. همه بهشدت به هوش مصنوعی امیدوار بودند، اما این رشته در میدان عمل، چیزی جز شکست فوری بهبار نمیآورد. در نتیجه من در آن زمان ناامید شدم و علاقهام را در دل دفن کردم. اما این رؤیا هرگز از میان نرفت و توسعه صنعت شبکههای رایانهای بهویژه پیشرفت موتورهای جستوجو، دوباره امیدم را زنده کرد. من و برخی از دستاندرکاران صنعت در طول ده سال توسعۀ موتورهای جستوجو، بهتدریج پی بردیم که هوش مصنوعی اندک اندک تفاوتهایی پدید آورده است؛ از آن جمله، موتورهای جستوجو محدودیتهای عرصۀ علوم کامپیوتر را از میان بردهاند.
تقریباً همه سطوح علوم کامپیوتر از سختافزار گرفته تا الگوریتمهای نرمافزاری و حتی دادهها، دائماً در حال بهبودند و روزی در زمینه هوش مصنوعی اهمیت خواهند یافت. وقتی ما هوش مصنوعی را در رابطه با موتورهای جستوجو امتحان کردیم به کارایی آن پی بردیم، حوزهای که با تمام کاربردهای پیشین هوش مصنوعی تفاوت داشت. اما دلیل این اثربخشی هوش مصنوعی در زمانه امروز چیست؟ به بیان مختصر میتوان گفت دادههای عظیم، رایانش بسیار قدرتمندتر و هزینههای محاسباتی کمتر در عرصۀ جستوجو گرد هم آمدهاند و راه را برای بازگشت هوش مصنوعی به این عرصه هموار کردهاند.
روبن لی (زاده ۱۹۶۸) مهندس نرمافزار چینی و کارآفرین مشهور حوزه دیجیتال است. او پس از تحصیل مدیریت اطلاعات در دانشگاه پکن، رشته علوم کامپیوتر دانشگاه ایالتی بوفالو را برگزید. باور راسخ لی به نقش حیاتی هوش مصنوعی در آینده علوم کامپیوتر و حتی بشریت، او را به سوی پژوهش و کار در این زمینه سوق داد. لی در ۱۹۹۹ همراه با اریک زو شرکت بایدو را بنیان نهاد که بستر توسعه اولین و بزرگترین موتور جستوجوی چین و بزرگترین رقیب گوگل در جهان شد. اینکتاب با ۴۵۰ صفحه، شمارگان ۱۰۰ نسخه و قیمت ۲۰۰ هزار تومان منتشر شده است.
سام آلتمن درباره آینده هوش مصنوعی بسیار خوشبین است : سام آلتمن مدیرعامل OpenAI چند روزی است که به اروپا سفر کرده است و با مقامت دولتی و شرکتهای استارتاپ درباره هوش مصنوعی و چت بات ChatGPT به صحبت و گفتگو پرداخته است. او در جدیدترین گفتگوی خود در پاریس به برخی سوالات در این زمینه پاسخ داده است.
آلتمن چند روز پیش با امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه دیدار کرد و و حالا او در برنامه Station F در پاسخ به سوال Roxanne Varza مجری این برنامه درباره محتوای گفتگوها گفت که صحبتهای او با مکرون بیشتر حول چارچوبمند کردن هوش مصنوعی بود. او گفت که گفتگوی عالی با مکرون درباره نحوه بالانس کردن این فناوری داشته است.
او سپس توضیح داد که هدف او از سفر به کشورهای مختلف این است که خودش را از حباب فناوری Bay Area خارج کند و نظرات دیگران را نیز درباره هوش مصنوعی بشنود. به نظر آلتمن ما در وضعیت هیجانانگیزی در حوزه هوش مصنوعی قرار داریم، چراکه این فناوری تقریبا در هر حوزهای خوب عمل میکند و صرفا در یک حوزه کاربرد ندارد. برای مثال، هوش مصنوعی میتواند در زمینه آموزشی تغییرات بینادینی ایجاد کند.
او گفت که GPT و سایر مدلهای هوش مصنوعی در بهبود بهرهوری در مشاغل مختلف از جمله توسعه نرمافزار بسیار مفید بودهاند. با این حال، این فناوری باید به نحوه مطلوبی قانونمند شود. آلتمن چند روز پیش در دانشگاه یونیورسیتی کالج لندن هشدار داده بود که سختگیری اروپاییها درباره ChatGPT ممکن است که باعث شود شرکت OpenAI این قاره را ترک کند. او گفت که شرکت آنها سعی میکند خود را با قوانین اروپا تطبیق دهد و سرویسها و خدمات خود را در اختیار اروپایی قرار دهد، اما نباید سختگیرهای بیش از حدی انجام بگیرد.
آلتمن در ادامه صحبتهایش گفت که به آینده هوش مصنوعی بسیار خوشبین است و انتظار دارد که اتفاقات بزرگی در این حوزه بیفتد. برای مقال این فناوری ممکن است بتواند مساله تغییرات آب و هوایی را در آینده نزدیک حل کند. به نظر او جنبههای مثبت هوش مصنوعی بسیار بیشتر از جنبههای منفی آن است.
آلتمن معتقد است که هر حوزهای از جمله هوش مصنوعی باید در چارچوب قوانین خاصی عمل کند و بسیار مهم است که به این موضوع اهمیت داده شود. او همچنین درباره برنامههای آینده OpenAI گفت که نقشه راه این شرکت ساده است و تیم این شرکت در حال کار روی مدلهای پیشرفتهتر، هوشمندتر، سریعتر و بهتر هستند.
موفقیت ChatGPT باعث شده تا شرکتهای دیگری نیز به وارد رقابت با OpenAI بشوند و هماکنون چنین مدل زبانی به بازار ارائه شده است که به نظر آلتمن این رقابت بسیار خوب است. این رقابتها باعث خواهد شد تا مدلهای هوش مصنوعی بهتری ارائه شوند و شاهد پیشرفت چشمگیری در این حوزه باشیم.
هر کدام از مدلهای زبانی کارهای خاصی میتوانند انجام دهند و برخی از آنها در انجام برخی کارهای بهتر هستند. به نظر آلتمن، بهزودی دهها مدلزبانی در جهان وجود خواهد داشت که نیازهای کاربران را در هر حوزه برآورده خواهند کرد. آلتمن معتقد است که هوش مصنوعی میتواند به عنوان یک ابزار به انسانها کمک کند تا چیزهای جدیدی خلق کنند و ظرفیتهای زیادی را شکوفا کنند. این فناوری میتواند محوه نفکر ما درباره مسایل خاص را دگرگون کند و آلتمن معتقد نیست که هوش مصنوعی خطری برای مشاغل انسانی ایجاد خواهد کرد.
به نظر آلتمن، هوش مصنوعی برای مثال میتواند در حوزه خبرنگاری به ژورنالیستها کمک کند تا کار خود را به بهترین نحو ممکن انجام دهند. آنها میتوانند با این فناوری تحقیقات و زمان بیشتری را صرف پیدا کردن اطلاعات جدید بکنند و به این ترتیب بهرهوری کار بسیار بالا خواهد رفت.
به نظر آلتمن، هوش مصنوعی در نهایت خواهد توانست خود را با نیازهای انسانها وفق دهد و این فناوری بههمراه جامعه انسانی تکامل خواهد یافت. انسانها از آن به روشهای مختلفی و به دلایل مختلفی استفاده خواهند کرد.