هوش مصنوعی جدید از سیگنال های مغز برای ساخت ویدیوها استفاده میکند : پژوهشگران می گویند هوش مصنوعی جدید آنها می تواند با سیگنالهای مغزی ویدیوی درون ذهن افراد را بازسازی کند. به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، فناوری جدید پژوهشگران سیگنال های مغز در حین تماشای ویدیو را دریافت و ویدیویی شبیه به همان را بازسازی می کند. طبق گزارش منتشر شده توسط فیوچریسم، محققانی از دانشگاه ملی سنگاپور و هنگ کنگ مدل جدید هوش مصنوعی با نام MinD-Video توسعه داده اند که آموزش آن با استفاده از اسکن های fMRI انجام شده است.
البته بیشتر از اسکن های مغزی فرد در حال دیدن ویدیو استفاده شده است. همچنین در این فناوری نسخه ای از مدل Stable diffusions برای تولید تصویر نیز استفاده شده است. در آزمایش انجام گرفته سیگنال های مغزی داوطلبان در حال تماشای ویدیو دریافت و با کمک هوش مصنوعی ویدیوهای باکیفیتی شبیه به ویدیوهایی که آنها در حال تماشا بودند خلق شد.
در نمونه های مشاهده شده از عملکرد این هوش مصنوعی ویدیوها شباهت زیادی به نسخه اصلی دارند. این محققان مدعی شدند دقت این هوش مصنوعی در بازسازی ویدیوها ۸۵ درصد است. مقاله مربوط به این پروژه نیز می گوید درک پیچیدگی های مغز از معماهای حوزه اعصاب شناختی محسوب میشود. در این فناوری نشان داده شد که با کمک هوش مصنوعی MinD-Video می توان ویدیوهای دلخواه با نرخ فریم های مختلف امکان پذیر است.
در پژوهشگاه ICT محقق می شود؛ بهره برداری از ابررایانه ایرانی با کاربرد هوش مصنوعی : رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: پروژه HPC به عنوان یک پروژه زیرساخت پردازش فوق سریع برای کاربردهای هوش مصنوعی با تأمین اعتبارات تا سال ۱۴۰۳ به بهره برداری میرسد.
محمد رضوی زاده در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص آخرین وضعیت پروژه ابررایانه «سیمرغ» و «مریم میرزاخانی» گفت: پروژه سیمرغ که بستر کارهای پردازشی مثل هوش مصنوعی است، یکی از زیرساختهای پردازش فوق سریع ما بود که حدود ۵ سال پیش شروع شد و حدود ۲ سال پیش هم به بهره برداری کامل رسید۔
وی به وضعیت پروژه سیمرغ اشاره کرد و افزود: پروژهای که دو سال پیش به بهره برداری کامل رسیده، در حال حاضر به دانشجویان و دانشگاهیان و همچنین به مشتریان صنعت، سرویس دهی میکند.
رضوی زاده به میزان سرمایه گذاری این پروژه اشاره کرد و گفت: این پروژه با هزینه حدود بالای ۳۰ میلیارد تومان از سمت وزارت ارتباطات و کمکهایی از معاونت علمی و وزارت علوم انجام شده است۔
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات در خصوص وضعیت پروژه ساخت ابررایانه قویتر با نام مریم میرزاخانی نیز گفت: پروژه پیشرفتهتر از پروژه ابررایانه سیمرغ که قبلاً به اسم مریم شناخته میشد، در حال حاضر در پژوهشگاه دنبال نمیشود ولی ما در زمینه یک پروژه زیرساخت پردازش فوق سریع برای کاربردهای هوش مصنوعی کار میکنیم.
رضوی زاده در ادامه به طراحی و پیاده سازی HPC به عنوان یک پروژه زیرساخت پردازش فوق سریع اشاره و تصریح کرد: در حال حاضر HPC که با کمک بخش خصوصی طراحی و پیاده سازی میشود، چند برابر پروژه ابررایانه سیمرغ قدرت پردازشی خواهد داشت.
وی گفت: اگر انشاالله امسال کارهای آن شروع شود و سال بعد به بهره برداری برسد، به عنوان یک بستر خوب برای دادن سرویس سخت افزاری، سرویس پردازشی به شرکتها و متقاضیانی که بخواهند در زمینه هوش مصنوعی کار کنند، میتواند کاربرد داشته باشد.
وی به وضعیت این پروژه و زمان بهره برداری از آن اشاره کرد و گفت: فعلاً پروژه HPC در دستور کار هست و شروع شده و در حال حاضر داریم کارهای مربوط به طراحیهایش را انجام میدهیم که امسال آن را تمام میکنیم و چون از لحاظ حجم ریالی پروژه سنگینی است اگر بتوانیم اعتبارش را از وزارت ارتباطات بگیریم، امسال شروع به خرید تجهیزاتش کرده و انشاالله میتوانیم در سال آینده یعنی سال ۱۴۰۳ به بهره برداری برسانیم.
رئیس پژوهشگاه ارتباطات و فناوری اطلاعات تصریح کرد: آدرس سرویس دهی پروژه سیمرغ، سایت Simorgh .cloud است که اطلاعات کامل سرویسهای سیمرغ ،هزینهها و تمام آپشن ها در حال حاضر در آن سایت وجود دارد.
وی در پایان گفت: در حال حاضر در کشور میخواهیم پلتفرمی برای کدنویسی داشته باشیم مثلاً گوگل کولب یک بستری است که همه دانشجویان استفاده میکنند مشابه آن را در سیمرغ داریم و برای هر سه دسته حوزه مرکز تحقیقات دانشگاهی، دولتی و بخش خصوصی استفاده میشود. همچنین خود پژوهشگاه نیز در بخش مرکز توسعه هوش مصنوعی از این بستر استفاده میکند. این بستری است که قابل توسعه است.
به گزارش مهر، به توانایی پردازش دادهها و انجام محاسباتی پیچیده در سرعتهای بالا، رایانش با عملکرد بالا یا (HPC) High performance computing میگویند.
تغییراتی که هوش مصنوعی در برنامه های گوگل ایجاد می کند : گوگل، فناوریهای هوش مصنوعی را به سرویسهای جیمیل، موتور جستوجو، گوگل فوتوز و گوگل مپ اضافه کرده است.
گوگل پلتفرم مکالمه هوش مصنوعی "Bard" را در رقابت با پلتفرم چت GPT رقیب مایکروسافت در ۱۸۰ کشور معرفی کرده است و در عین حال توانایی این پلتفرم برای ایجاد محتوا را به برنامههای مختلف اضافه کرده است.
باشگاه خبرنگاران جوان نوشت؛ گوگل قصد دارد از هوش مصنوعی مولد در خدمات خود استفاده کند که روشهای استفاده از این سرویسها را به چهار روش تغییر میدهد:
۱- تغییر در تصویری که کاربر میگیرد
افزودن ویژگیهای هوش مصنوعی به برنامه Google Photos به کاربر این امکان را میدهد تا تصاویر را به روشی که میخواهد به راحتی ویرایش کند و به او این امکان را میدهد که نه تنها یک قسمت اضافی به تصویر اضافه کند، بلکه مکانهای عناصر تصویر را نیز تغییر دهد. همچنین به او این امکان را میدهد که هنگام ویرایش تصویر، شکل مورد انتظار را ایجاد کند تا بدون نتیجه مطلوب تلاشی انجام ندهد.
۲- نوشتن پیامهایی بهتر از خود کاربر
هوش مصنوعی به کاربران جیمیل اجازه میدهد تا پیامهای بهتری را به روشی آسانتر بنویسند، به گونهای که کاربران میتوانند هنگام نوشتن هر پیامی از طریق قابلیتی به نام "Combos جادویی" از هوش مصنوعی برای دریافت پیشنهادهایی برای فرمولها و جملات جایگزین استفاده کنند.
این بدان معنی است که هوش مصنوعی میتواند به کاربر کمک کند تا هر پیام ایمیل خسته کننده یا سادهای را به پیامی جالب یا دوستانه برای گیرنده تبدیل کند.
۳- جیمیل وظیفه نوشتن کل پیام را به جای کاربر بر عهده دارد
روزهایی که کاربر نیاز داشت تا ایمیلهای رسمی خود را تایپ کند، ممکن است به پایان رسیده باشد. در کنفرانس سالانه توسعه دهندگان گوگل، ساندار پیچای، مدیر عامل گوگل توضیح داد که چگونه یک هوش مصنوعی میتواند پس از ارائه اطلاعات بسیار محدود به آن، یک ایمیل کامل برای کاربر بنویسد.
در طول نمایش، پلتفرم هوش مصنوعی Bard توانست کل پیام ایمیل را تنها با چند کلیک از طرف کاربر بنویسد.
کاربر موضوع پیام را انتخاب میکند تا بارد بتواند خود آن را پیش نویس کند و پس از آن کاربر گزینه "پیش نویس" را انتخاب میکند تا بتواند پیش نویس نوشته شده توسط هوش مصنوعی را کامل کند.
۴- پاسخ به سوالات پیچیده تحقیق
پلتفرم Bard میتواند جملات پیچیده را در پاسخ به سؤالات، با افزودن پیوندهای اینترنتی و منابع اطلاعاتی که برای پاسخ به سؤالات استفاده میشود، فرموله کند.
هنگامی که کاربر برای مثال دوچرخه را جستوجو میکند، پلتفرم بارد پاسخی را ارائه میدهد که شامل مهمترین نکاتی است که کاربر هنگام انتخاب دوچرخه باید به آنها توجه کند؛ مثلاً فروشگاههایی که آن را با بهترین قیمت ارائه میدهند.
بارد در پاسخ به سوالی در مورد "بهترین دوچرخه برای یک خانواده با ۳ کودک و یک سگ"، با مشخص کردن مکانهای پارک دوچرخه در منطقه کاربر، پاسخی همراه با اطلاعات اولیه و پیوندهایی به اطلاعات بیشتر و همچنین سوالات مرتبط در مورد مسائلی مانند زمان مورد نیاز برای رسیدن به پارکینگ دوچرخه خاص ارائه کرد.