جدیدترین اخبار و دستاوردهای هوش مصنوعی : 9 خرداد 1402

جدیدترین اخبار و دستاوردهای هوش مصنوعی : 9 خرداد 1402

 

ابر کامپیوتر انویدیا مخصوص هوش مصنوعی و قدرت خارق العاده رونمایی شد : انویدیا از یک ابر کامپیوتر جدید رونمایی کرد که با هدف استفاده در حوزه هوش مصنوعی می‌تواند قدرت پردازشی خارق‌العاده‌ای از خود به نمایش بگذارد. به گزارش سرویس اخبار فناوری و تکنولوژی تکنا، نمایشگاه کامپیوتکس ۲۰۲۳ امسال شاهد رونمایی از ابرکامپیوتر جدید انویدیا بوده است که می تواند آینده هوش مصنوعی را تغییر دهد. این شرکت در مورد این ابرکامپیوتر گفته است نسبت به سیستم های دیگر دارای حافظه ۵۰۰ برابری است و اطلاعات آن نیز در اختیار دیگر شرکت ها نظیر گوگل، متا و مایکروسافت قرار خواهد گرفت.

انویدیا می گوید با هدف ایجاد تغییرات اساسی در فناوری هوش مصنوعی از این ابر کامپیوتر جدید رونمایی کرده است به گفته انویدیا در این حوزه شاهد پیشرفت‌هایی خواهیم بود که تاکنون نمونه آنها را ندیده ایم. طبق گزارش منتشر شده توسط دیجیتال ترندز، قدرت پردازشی ابرکامپیوتر انویدیا برابر با یک اگزافلاپس است و حافظه اشتراکی آن ۱۴۴ ترابایت خواهد بود. در مقایسه با DGX A100 حدود ۵۰۰ برابر حافظه بیشتر است. اگزافلاپس معادل یک کوینتیلیون عملیات از نوع ممیز شناور بر ثانیه است. به گفته انویدیا ابرکامپیوتر این شرکت مجهز به ۲۵۶ ابرتراشه GH200 و معماری آن نیز از نوع Grace Hopper است. ارتباط این ابر تراشه ها از طریق فناوری NVLink برقرار میشود و می توانند نقش یک ابرتراشه واحد را بازی کنند. پیش از این با کمک این فناوری تنها امکان برقراری ارتباط ۸ پردازنده گرافیکی ایجاد شده بود.

 

جدیدترین اخبار و دستاوردهای هوش مصنوعی : 9 خرداد 1402

 

انقلاب در بازسازی سلول‌های مغز با هوش مصنوعی/ بیگ‌ نورون چیست؟ :ایرنا نوشت: پروژه موسوم به «بیگ‌ نورون» (BigNeuron) درصدد ایجاد روش‌های استاندارد برای بازسازی خودکار، سریع و صحیح نورون‌های مغز با استفاده از الگوریتم‌های یادگیری عمیق است. این پروژه مجموعه گسترده‌ای از تصاویر مربوط به بازسازی نورون‌های مغز و همچنین ابزارهایی نیرومند برای تحلیل مستقل نورون ها را فراهم می‌سازد و به محققان کمک خواهد کرد تا عملکرد مغز و تغییرات آن در طول زمان را بشناسند.

«بیگ‌ نورون» یک ابتکار بین‌المللی از دانشمندان علوم رایانه و علوم عصبی موسسات مختلف دنیا است که هدف آن ایجاد یک چهارچوب استاندارد برای بازسازی خودکار نورون های مغز است. این تیم محققان یک الگوریتم خودکار با استفاده از یادگیری عمیق جهت شناسایی شکل هر نورون در تصویر ابداع کرده است و در این مسیر بر چالش های تنوع و تفاوت گونه‌ها، موقعیت مغز، مراحل توسعه‌ای و کیفیت‌ متفاوت تصاویر غلبه کرده است. دکتر «شوییوانگ جی» استاد علوم و مهندسی رایانه در دانشگاه A&M تگزاس عضوی از یک گروه تحقیقاتی است که به تازگی مقاله‌ای با عنوان «بیگ‌نورون: منبعی برای محک و پیش‌بینی عملکرد الگوریتم‌ها به منظور ردیابی خودکار نورون‌ها در مجموعه داده‌های میکروسکوپی» در نشریه «شیوه‌های طبیعت» (Nature Methods) منتشر کرده است. این پروژه که از سال ۲۰۱۵ با نظارت موسسه علوم مغزی «آلن» آغاز شده، یک ابتکار بین‌المللی است که دانشمندان رایانه و علوم عصبی چندین موسسه را گردهم آورده است.

هدف این پروژه ابداع یک چهارچوب استاندارد برای کمک به محققان در زمینه تعریف بهترین روش‌ها و الگوریتم‌ها برای بازسازی خودکار و سریع نورون‌ها است. سپس الگوریتم‌ها در مقیاس مجموعه داده‌های گسترده تصاویر با استفاده از ابررایانه‌ها آزمایش می‌شوند. تنها در مغز انسان صدها میلیارد نورون وجود دارد و آنها از طریق هزاران «شاخه» نازک به هم متصل هستند و یک ساختار سه بعدی شبیه درخت را تشکیل می‌دهند. برای شناخت اینکه این نورون ها چگونه کار می‌کنند و در طول زمان چطور تغییر می‌یابند، دانشمندان باید قادر باشند این ساختارهای عصبی را به طور دیجیتال بازسازی کنند تا شکل هر نورون را در یک تصویر مشخص کنند. دانشمندان با استفاده از میکروسکوپ هایی با وضوح بالا برای گرفتن تصاویر سه بعدی از هر نورون منفرد، برای مدت نزدیک به ۴۰ سال گذشته در زمینه ارائه روش‌های کاملا خودکار بازسازی نورون‌ها کار کرده اند.

اما بازسازی آنها به علت تنوع گونه‌ها، موقعیت مغز، مراحل توسعه‌ای و کیفیت تصاویر میکروسکوپی به صورت یک چالش باقی مانده است. این عوامل موجب می‌شود که الگوریتم‌های موجود با تصاویر آزمایشگاه های مختلف دشوار باشد. به منظور کاهش این مشکل، تیم مذکور از محققان یک الگوریتم خودکار با استفاده از یادگیری عمیق ایجاد کرده تا بتواند شکل هر کدام از نورون‌ها را در داخل یک تصویر مشخص کند.

 

 

راه‌اندازی چت‌بات هوش مصنوعی اختصاصی تیک‌تاک : تیک‌تاک در حال آزمایش یک چت‌بات هوش مصنوعی به نام Tako است. این چت‌بات قرار است با هدف پیشنهاد محتوای ویدئویی به کاربران در تیک‌تاک شروع به کار کند. تیک‌تاک برای فاز آزمایشی این چت‌بات، کاربران فیلیپینی را انتخاب کرده است. چت‌بات Tako قابلیت این را دارد که بر اساس درخواست‌های مطرح‌شده توسط کاربران، ویدئوهای مرتبطی را به آنها پیشنهاد دهد. متخصصان حوزه تاکنون معتقدند که با راه‌اندازی یکپارچه این چت‌بات، مبحث جست‌وجوهای درون‌برنامه‌ای و پیمایش برنامه می‌تواند دچار تحولات بزرگی شود و تجربه کاربری اپ‌ها را تا همیشه تغییر دهد. تیک‌تاک در اکانت توییتر خود در این باره توضیحاتی داده است که Tako یک چت‌بات مبتنی بر هوش مصنوعی است که به کاربران در جست‌وجوی محتوا و اکتشافات بیشتر کمک خواهد کرد.