درباره داده های حساس کاربران؛ ژاپن به شرکت هوش مصنوعی «اوپن ای آی» هشدار داد : ناظر حریم خصوصی ژاپن به استارت آپ «اوپن ای آی»، سازنده هوش مصنوعی جی پی تی، هشدار داده تا داده های حساس مشتریان را بدون رضایت آنها جمع آوری نکند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، کمیسیون حفاظت از اطلاعات خصوصی ژاپن در بیانیه ای اعلام کرد اوپن ای آی باید جمع آوری داده های حساس برای ماشین یادگیری را به حداقل برساند. همچنین این سازمان در صورتیکه نگرانی های بیشتری داشته باشد، اقدامات دیگری انجام خواهد داد.
رگولاتورهای سراسر جهان مشغول بررسی هستند تا قوانینی ناظر بر استفاده از هوش مصنوعی مولد را تصویب کنند. این نوع از فناوری می تواند متون و تصاویری بسازد که تاثیرگذاری آنها با ظهور اینترنت قابل مقایسه است.
هرچند به نظر می رسد ژاپن از فناوری های اخیر عقب مانده، اما انگیزش بیشتری برای دستیابی به هوش مصنوعی و رباتیک دارد تا بتواند بهره وری را همزمان با کاهش محبوبیت خود حفظ کند.
این ناظر اعلام کرد باید میان نگرانی هایی درباره حریم خصوصی و مزایای هوش مصنوعی مولد ( ازجمله تسریع فناوری و دست و پنجه نرم کردن با مشکلاتی مانند تغییرات آب وهوایی)توازن برقرار شود.
طبق آمار شرکت Similarweb، ژاپن سومین منبع بزرگ ترافیک در وب سایت اوپن ای آی به حساب می آید. سم آلتمن مدیر ارشد اجرایی شرکت در آوریل و قبل از اجلاس G۷ با فومیو کیشیدا نخست وزیر ژاپن درباره گسترش هوش مصنوعی ملاقات کرد.
اتحادیه اروپا که درحوزه قانونگذاری فناوری پیشرو است، یک نیروی ضربتی در خصوص چت جی پی تی ایجاد کرده و مشغول نوشتن نخستین قوانین ناظر بر هوش مصنوعی است.
آیا نویسندگان و دانشگاهیان میتوانند با هوش مصنوعی کنار بیایند؟ :
به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری علم و فناوری آنا، توانمندیهای ابزارهای نوشتن هوش مصنوعی پیامدهای بزرگی برای نویسندهها، دانشگاهیها و تولیدکنندگان محتوا داشتهاند.
در سالهای اخیر، هوش مصنوعی گامهای بزرگی در جهت تولید متن شبیه متنهای تولیدشده توسط انسانها برداشته است. در نتیجه، نوشتن با هوش مصنوعی هر روز به امری عادیتر و رایجتر تبدیل میشود، به طوری که شرکتها و سازمانها از آن برای خلق همه چیز از طرح بازاریابی گرفته تا گزارشات مالی استفاده میکنند.
در حالی که هوش مصنوعی هنوز روزهای اول تولد خود را میگذراند و فاصله زیادی تا کمال و بلوغ دارد، اما معلوم است که میتواند تهدیدی جدی برای معاش نویسندهای حرفهای به شمار بیاید. از اینها گذشته، اگر یک ماشین بتواند متنی تولید کند که قابل تمایز از یک متن تولیدشده توسط یک انسان نویسنده نباشد، پس چه نیازی است که افراد بروند و یک انسان را برای انجام کارهایشان استخدام کنند؟
فقط مشاغل نیازمند مهارت اندک مانند تولید محتوا نیستند که توسط هوش مصنوعی تهدید میشوند. حتی مشاغل نیازمند مهارتهای زیاد مانند روزنامه نگاری و نوشتن رمان نیز میتوانند در نهایت توسط ماشینهای جایگزین شوند. در واقع، یک شرکت ژاپنی همین حالا یک سیستم هوش مصنوعی تولید کرده که میتواند رمانهایی بهتر از رمان آدمها بنویسد.
البته که مدتی طول میکشد تا نگارش هوش مصنوعی آن قدر خوب شود که بتواند جایگزین انسانهای نویسنده در تمام ژانرها و فرمتها شود. اما با رشد هر روز فناوری، روزی که ماشینها بتوانند کار ما بهتر از خودمان انجام بدهند به سرعت به ما نزدیک و نزدیکتر میشود.
شکوفایی ابزارهای نگارش با هوش مصنوعی همراه با ساخت و انتشار برخی ابزارهای خلق هوش مصنوعی بوده است.
شرکت فیسبوک اخیراً از یک ابزار هوش مصنوعی رونمایی کرده که میتواند ویدئوهای گیف گونه از تبلیغاتی متنی تولید کند. شرکت دیگری از متنهای تبلیغاتی تصاویر ثابت تولید میکند.
پروفسور شارپلز، استاد دانشگاه کالیفرنیا، آینده تولید محتوای هوش مصنوعی را چند رسانهای میداند و گزینههای پیچیدهتری برای ایجاد متن، تصاویر و ویدیوها به عنوان یک بسته را در نظر میگیرد.
او همچنین انتظار دارد که با «پیشآموزش» سیستمهای هوش مصنوعی از جمله محتوای جدیدتر، بیشتر در نوشتن هوش مصنوعی خالص مورد استفاده قرار بگیرند.
نبرد بین بلاکچین و هوش مصنوعی یا توافق و همکاری؟! : جانت آدامز، مدیر اجرایی SingularityNET، معتقد است که بلاکچین برای دموکراتیزه کردن فناوریهای قدرتمندی مانند هوش مصنوعی (AI) ضروری است. در مصاحبهای با BeInCrypto، آدامز دیدگاه خود را بیان کرد که بر خلاف دیدگاه اکثریت کارشناسان مبنی بر عدم سازگاری هوش مصنوعی و بلاکچین است. پلتفرم SingularityNET یک پلتفرم غیرمتمرکز است که هدف آن ایجاد، تعامل و هماهنگی هوش مصنوعی است. آدامز تأکید کرد که بلاکچین پایه و اساس تمرکززدایی است و مکمل بودن بلاکچین و هوش مصنوعی را مورد بحث قرار داد. به گفته او، بلاکچین فناوری ایدهآل برای اجرای حکمرانی دموکراتیک و غیرمتمرکز و دسترسی به هوش مصنوعی عمومی (AGI) ایمن است. در حالی که آدامز اذعان داشت که داشتن یک هوش مصنوعی دموکراتیک بدون بلاکچین امکانپذیر است، اما استدلال کرد که این امر مستلزم مهندسی، کار، زمان و هزینه بیشتری است. او معتقد است که بلاکچین راهحل کاملی را در این مورد ارائه میدهد.
بسیاری از طرفداران هوش مصنوعی نگران تمرکز، نابرابری و عدم دسترسی برابر برای استفاده از هوش مصنوعی در شرکتهای بزرگ فناوری هستند. اما SingularityNET متعهد است که از بلاکچین و سایر روشهای تمرکززدایی استفاده کند تا مطمئن گردد که هوش مصنوعی آنها به صورت برابر توسط گروه وسیعی از افراد استفاده میشود.
با این حال، همه افراد در این حوزه درباره سازگاری بین هوش مصنوعی و بلاکچین متقاعد نشدهاند. چهرههایی مانند آندره کرونژ و لکس سوکولین نسبت به این موضوع ابراز تردید کردهاند و اظهار داشتهاند که این دو فناوری مکمل یکدیگر نیستند و اهداف متفاوتی را دنبال میکنند.
در اوج رونق توکن هوش مصنوعی، بحثهایی در مورد ناسازگاری هوش مصنوعی و بلاکچین وجود داشت. اگرچه بازار توکنهای هوش مصنوعی از آن زمان به بعد سرد شده است، اما توکن AGIX SingularityNET دستاوردهای قابل توجهی داشته است و دومین توکن بزرگ هوش مصنوعی از نظر ارزش بازار محسوب میشود.