هوش مصنوعی جدید گوگل رونمایی شد : هوش مصنوعی گوگل با نام «آلفادو» برای بهبود مرتب کردن یک مجموعه و اطلاعات استفاده میشود. به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، بخش هوش مصنوعی گوگل (Google DeepMind) از هوش مصنوعی جدید این شرکت غول فناوری به نام "AlphaDev" رونمایی کرد. این هوش مصنوعی جدید موفق شده که الگوریتمهای برنامهنویسی را برای مرتب کردن عناصر یک مجموعه و اطلاعات استفاده کند و این فرایندها را بهبود ببخشد.
گوگل، AlphaDev را بر مبنای هوش مصنوعی آلفا زیرو (AlphaZero) ساخته است. آلفازیرو از تکنیک یادگیری تقویتی (RL) استفاده میکند. این هوش مصنوعی با آزمون و خطای حالتهای متفاوت، مقایسه آنها با حالت مطلوب، امتیاز دادن به مدل در صورت درست بودن و تکرار این پروسه، به نتیجه درست میرسد.
در این هوش مصنوعی جدید، گوگل بر روی الگوریتم Sort تمرکز کرده است و تلاش کرده آنرا بهبود ببخشد. همچنین گوگل طرح جدیدی برای کمک به سازمانها در اعمال کنترلهای امنیتی اولیه بر روی سیستم های هوش مصنوعی خود و محافظت از آنها در برابر موج جدیدی از تهدیدات سایبری دارد. این طرح میتواند به شرکتها کمک کند تا به سرعت سیستمهای هوش مصنوعی را در برابر هکرهایی که سعی در دستکاری مدلهای هوش مصنوعی یا سرقت دادههایی که مدلها روی آنها آموزش دیدهاند، ایمن کنند.
افتتاح مرکز هوش مصنوعی دبی : دبی روز پنجشنبه هشتم ژوئن (18 خرداد) یک مرکز هوش مصنوعی راهاندازی کرد تا به نهادهای دولتی کمک کند از فناوریهای پیشرفته در بخشهای کلیدی استفاده کنند و ارائه خدمات عمومی را بهبود ببخشند. به گزارش العربیه، شیخ حمدان بن محمد بن راشد آل مکتوم، ولیعهد دبی، مرکز هوش مصنوعی دبی در برجهای امارات را افتتاح کرد.
شیخ حمدان در این مراسم رونمایی گفت: «دولت دبی قصد دارد یکی از بهترین کشورهای جهان در زمینه بهکارگیری هوش مصنوعی در نهادهای مختلف باشد. این مرکز، اولین گام برای دستیابی به هدف توسعه خدمات و همگام شدن با پیشرفتهای سریع تکنولوژی است.»
این مرکز تخصصی جدید قرار است به یک هزار کارمند از بیش از ۳۰ نهاد دولتی در مورد استفاده از هوش مصنوعی آموزش بدهد. همچنین راهاندازی دهها پروژه آزمایشی و بهبود خدمات دولتی از دیگر وظایف این مرکز است. علاوه بر اینها، مرکز هوش مصنوعی دبی به حمایت از بیش از ۲۰ استارتآپ فناوری پیشرفته محلی و جهانی کمک خواهد کرد.
شیخ حمدان هنگام افتتاح این مرکز، کارمندان دبی را از همه بخشها تشویق کرد که از ابزارهای هوش مصنوعی برای بهرهوری و بهینهسازی خدمات دولتی استفاده کنند.
او گفت: «هدف ما این است که کاربردهای عملی فناوریهای هوش مصنوعی را در بخش دولتی ببینیم. همزمان با آن که توسعه فناوری به سرعت در حال حرکت است، ما مصمم هستیم که در استفاده از آن به نفع جامعه به همان سرعت عمل کنیم. ما میخواهیم ابزارهای دولتی جدید مبتنی بر هوش مصنوعی تاثیر واضح و نتایج ملموس بر زندگی مردم داشته باشند.»
سازمانهایی مانند بنیاد آینده دبی، اداره برق و آب دبی، شورای رسانه دبی و مرجع دیجیتال دبی بر معرفی اهداف و نتایج مرکز هوش مصنوعی نظارت خواهند کرد.
راه اندازی مرکز هوش مصنوعی دبی در زمانی انجام میشود که انتظار میرود خلیج فارس با کمک گرفتن از این تکنولوژی، سهم خود را در اقتصاد منطقه از ۱۰ میلیارد دلار در سال ۲۰۲۲ به ۱۵۰ میلیارد دلار در سالهای آینده افزایش دهد.
رهبران کسبوکار در منطقه خاورمیانه گسترش استفاده از هوش مصنوعی را در سالهای آینده برای رشد عملیاتی خود حیاتی میدانند. بر اساس مطالعهای که شرکت مشاوره جهانی پرویتی میدلایست انجام داد، بیش از ۸۰ درصد مدیرعاملها در منطقه معتقدند این فناوری برای آینده کسبوکار آنها حیاتی است و بیش از ۷۰ درصد آنها میخواهند در این بخش پررونق سرمایهگذاری کنند.
امارات به سرعت در حال افزایش مشارکت خود در فناوریهای مرتبط به هوش مصنوعی است. این کشور راهکار ملی هوش مصنوعی ۲۰۳۱ را با تمرکز بر جذب استعدادها برای مشاغل آینده، تامین مالی مراکز تحقیقاتی و نوآوری و همچنین توسعه زیرساختها و اکوسیستمهای داده مناسب مدنظر قرار داده است.
چندی پیش احمد الفلاسی، وزیر آموزش امارات متحده عربی، اعلام کرد: «همانطور که پیشرفتها در حوزه علم و فناوری آموزش در سراسر جهان سرعت گرفته است، روشهای سنتی آموزش نیز متحول شده و ابزارهای نوآورانه از طریق آموزش تعاملی و از راه دور، کلاسهای درس را دگرگون کردهاند. از این رو از فناوریهای هوش مصنوعی برای بهبود کیفیت آموزش و یادگیری استفاده میشود.»
مایکروسافت از چین فاصله میگیرد؛ ونکوور مرکز جدید هوش مصنوعی :
مایکروسافت در تلاش است تا بهترین محققان هوش مصنوعی خود را از چین به کانادا منتقل کند، اقدامی که یکی از مراکز مهم آموزشی این کشور آسیایی را در معرض خطر قرار میدهد. انتقال محققان تنها محدود به چین نیست و متخصصان هوش مصنوعی از سراسر جهان به مرکز ونکوور میآیند. افزایش تنش میان چین و آمریکا باعث شده تا مایکروسافت به عنوان تنها باقیمانده غولهای آمریکا در قدرت دوم جهان به دنبال خروج از این کشور باشد. به گزارش پیوست به نقل از فایننشال تایمز، چهار فرد مطلع میگویند مرکز تحقیقات آسیایی مایکروسافت (MSRA) در پکن در تلاش است تا با اخذ ویزا برای متخصصان ارشد خود، آنها را از پایتخت چین به موسسهای در ونکوور منتقل کند. طی این اقدام بین ۲۰ تا ۴۰ کارمند منتقل میشوند. فردی نزدیک به مایکروسافت میگوید امسال تعداد کمتری از کارکنان چینی به کانادا منتقل میشوند اما غول تکنولوژی آمریکا در حال راهاندازی یک مرکز آزمایشگاهی در ونکوور است که متخصصانی از سراسر جهان در آن حضور دارند. محققان این اقدام را با نام «برنامه ونکوور» معرفی میکنند.
به گفته افراد مطلع اقدام مایکروسافت در پاسخ به افزایش تنشها بین آمریکا و چین و اقدامی دفاعی برای جلوگیری از جذب نیروهای متخصص در شرکتهای بومی چین است. گفتنی است که مایکروسافت در واکنش به مقاله فایننشال تایمز گفته است: «ارقام گزارش شده دقیق نیست. چیزی به نام برنامه ونکوور وجود ندارد.» غول ردموندی روز جمعه گفت: «ما در حال تاسیس یک آزمایشگاه جدید در ونکوور هستیم که در ردیف سازمانی MSRA است و برای ارتباط بهتر با تیمهای مهندسی ونکوور طراحی شده است. کارکنان این آزمایشگاه را اعضای دیگر آزمایشگاههای MSR در سراسر جهان، از جمله چین، تشکیل میدهند.» دو تن از محققان MSRA میگویند پیشنهاد کاری از شرکتهای اینترنتی چین دریافت کردهاند اما پس از رد پیشنهاد به دنبال ویزا برای نقل مکان به کانادا هستند. یکی از محققان میگوید: «با وجود ارتباط عمیق مایکروسافت و چین، حضور بهترین محققان در اینجا خطرناک است، به ویژه آنهایی که در زمینه یادگیری ماشینی فعالیت دارند.
این خطر وجود دارد که شرکتهای چینی استعدادها را جذب کنند یا کارمندان از سوی مقامات مورد اذیت و آزار قرار گیرند. ما در جلسات داخلی درمورد خطرات صحبت کردهایم.» یکی دیگر از محققان مایکروسافت که درخواست ویزای کانادا دارد میگوید: «شاید در یک کشور سوم، خارج از آمریکا و چین، دوباره بتوان مذاکرات پویای روزهای قدیم تکنولوژی را احیا کرد.» با این حال هرگونه تلاش برای انتقال محققان ارشد هوش مصنوعی ممکن است توجه پکن را جلب کند.
دولت چین مدتها است که برای بازگرداندن محققان چینی خارج از کشور تلاش میکند و مزایای بسیاری را برای آنها در نظر گرفته است. مرکز تحقیقات آسیایی مایکروسافت (MSRA) که توسط لی کای-فو، محقق کامپیوتر تایوانی، بنیانگذاری شده یکی از مراکز مهم آموزش تکنولوژی در چین است. لیست پر ستاره فارقالتحصیلان این مرکز افراد سرشناسی مثل وانگ جیان، مدیر تکنولوژی علیبابا، ژو لی، رئیس سنستایم و یین کیو، رئیس گروه هوش مصنوعی Megvii را شامل میشود. یکی از مشاوران تکنولوژی چین که پیش از این با مایکروسافت همکاری داشته میگوید: «MSRA کمک شایانی به هوش مصنوعی کرده است.
این مرکز مدتها است که در این حوزه فعال است. بسیاری از دانشآموختگان سابق این مرکز به شرکتهای تکنولوژی چین ملحق شده و اکوسیستم هوش مصنوعی چین را حرکت دادهاند.» بیش از سه دهه است که شرکت مایکروسافت در چین حضور فعال دارد. با وجود خروج دیگر غولهای غربی از جمله گوگل، ایبی، فیسبوک و اوبر به دلیل مقررات دولتی یا رقابت داخلی، ردموندیها همچنان حضور پررنگ خود در این کشور را حفظ کردهاند. مایکروسافت محصولات پرطرفداری از جمله بسته نرمافزاری آفیس، ویندوز و موتور جستجوی بینگ را به صورت بومیسازی شده برای چین طراحی کرده است. براساس پست ویچت مایکروسافت در ماه سپتامبر، این شرکت ۹ هزار کارمند در چین دارد و بیش از ۸۰ درصد آنها مهندسان نرمافزار یا فعالان حوزه تحقیق و توسعه هستند.
با این حال بخش عمده مهندسان حاضر در چین روی محصولات بینالمللی کار میکنند و افزایش تنش بین پکن و واشنگتن ممکن است به مشکلات جدی برای این شرکت منتهی شود. به گفته یکی از افراد نزدیک به شرکت، احتمال دارد که بخشی از این مهندسان در آینده از چین خارج شوند. لینکدین، از زیرمجموعههای مایکروسافت، در ماه مه و در پی مسدود شدن IcCareer، نسخه چینی لیندیکن، کارکنان دفتر خود در این کشور را اخراج کرد. مرکز تحقیقات آسیایی مایکروسافت یکی از معدود همکاریهای باقی مانده بین محققان رده بالای چین و آمریکا است. اما به گفته دو تن از محققان، زوال روابط بین دو قدرت اصلی جهان توان همکاری آنها با همتایان غربی را کم کرده و به هدفی برای مقامات چین تبدیل شدهاند. پس از گزارش فایننشال تاینل درمرود همکاری این موسسه با دانشگاه ارتش چین در حوزه هوش مصنوعی برروی پروژهای که پتانسیل نظارت و سانسور داشت، واشنگتن هم از این موسسه انتقال کرد. یکی از محققان چینی مایکروسافت که به دنبال ویزای کانادا است میگوید: «در دو سال اخیر هوش مصنوعی به حوزه حساسی تبدیل شده است، در گذشته به عنوان فردی با ملیت چینی در موسسهای آمریکایی به منابع بیشتری از هردو کشور دسترسی داشتید. فضا برای ارتباط تنگتر شده است.»