92 درصد از برنامهنویسان، کدهای خود را با هوش مصنوعی مینویسند :
گزارشهای نظرسنجی گیتهاب از 500 برنامهنویس نشان میدهد 92 درصد از کدنویسان، کدهای خود را با استفاده از ابزارهای نوظهور هوش مصنوعی مینویسند.
گروه علم و پیشرفت خبرگزاری فارس؛ از مطرح شدن ایده استفاده از هوش مصنوعی برای توسعه نرمافزارها، چندان وقت زیادی نمیگذرد. در تابستان 2022 بود که GitHub Copilot، سرویس برنامهنویسی هوش مصنوعی مایکروسافت ارائه شد و پس از آن در نوامبر 2023، چتجیپیتی 3.5 ظاهر شد و همه را مجذوب خود کرد.
گیتهاب (GitHub) با همکاری ویکفیلد ریسرچ (Wakefield Research) از 500 توسعهدهنده سازمانی نظرسنجی کرده و براساس گزارشهای نظرسنجی از کاربردان و توسعهدهندگان نرمافزاری اعلام کرده است که 92 درصد از برنامهنویسان بهطور فعال از ابزارهای مختلف هوش مصنوعی برای کدزنی استفاده میکنند و تنها 6 درصد از آنها گفتهاند که از این ابزارها فقط خارج از محل کار استفاده میکنند.
علاوه بر این، آنها دریافتند که 70 درصد از برنامهنویسان معتقدند هوش مصنوعی مزایای قابل توجهی را برای ساخت کد فراهم میکند. ابزارهای کدنویسی هوش مصنوعی به طور خاص میتوانند با بهبود کیفیت کد، خروجیهای سریعتر و خطاهای کمتر در کدنویسی، به آنها کمک کنند تا عملکرد خود را بهبود دهند.
اینبال شانی، مدیر محصول ارشد گیتهاب، علت را در این میداند که رهبران کسبوکارها، بهرهوری کارکنان را با حجم کد خروجی آنها میسنجند و میگوید: استفاده از هوش مصنوعی برای کدنویسی، با نوآوری خود باعث افزایش بهرهوری توسعهدهندگان، افزایش رضایت و توانمندسازی آنها در طی کار میشود. اینن در حالی است که برنامهنویسان بر این باورند که باید به جای حجم کدهای تولیدی، کیفیت کد معیار عملکرد باقی بماندو نگرانی آنها از این است که ابزارهای کدنویسی هوش مصنوعی باعث میشود مدیران بیشتر بر روی ارسال کدهای بیشتر تمرکز کنند.
این شواهد نشان میدهد که امروزه ابزارهای برنامهنویسی هوش مصنوعی، جزئی قابل توجه از کسبوکارهای مدرن نرمافزاری هستند. نظرسنجی گیتهاب نشان میدهد که توسعهدهندگان به کمک هوش مصنوعی میخواهند مهارتهای خود را در طراحی راهحلها ارتقا دهند و یا از کاربران بازخورد دریافت کنند. به عبارت دیگر، امروزه تولید کد با هوش مصنوعی به عنوان وسیلهای ضروری برای رسیدن به اهداف کسبوکاری مطرح است.
گوگل، سازنده Bard، به کارمندانش درباره استفاده از چتباتهای هوش مصنوعی هشدار داد! : گوگل به کارمندان خود هشدار داد که اطلاعات حساس را حتی با بارد در میان نگذارند. گوگل به کارمندان خود هشدار داده است که از چتباتهای هوش مصنوعی ازجمله بارد برای صحبت درباره اطلاعات محرمانه و حساس استفاده نکنند. غول ماونتین ویو همچنین درباره ریسکهای استفاده از این ابزارها حرف زده و بهدرستی درباره اشتباهاتی صحبت کرده است که میتواند از این مدلها سر بزند.
به گزارش رویترز و تأیید گوگل، این شرکت از کارمندان خود خواسته است تا اطلاعات حساس و محرمانه را به چتباتهای هوش مصنوعی و حتی بارد ندهند. این شرکت میگوید مهندسان آنها نباید بهطور مستقیم کدهایی را که این ابزارها ارائه میکنند، در برنامههای خود قرار دهند، چون همیشه این ریسک وجود دارد که این کدها اشتباه داشته باشند. این اولینباری نیست که شرکتهای فناوری استفاده از چتباتهای هوش مصنوعی را برای کارمندان خود ممنوع اعلام میکنند. پیشتر سامسونگ هم از کارمندان خود خواسته بود تا از ChatGPT یا سایر چتباتها استفاده نکنند. اما بیان این مسئله از زبان یکی از بزرگترین شرکتهای فعال در این حوزه یعنی گوگل اهمیت بسیار بیشتری دارد.
گوگل از زمان عرضه ChatGPT سخت مشغول توسعه چتباتهای هوش مصنوعی بوده است و چند ماه پیش از بارد رونمایی کرد تا پاسخی به رقبا بدهد. بااینحال، این ابزارها هنوز باید راه درازی را پشت سر بگذارند تا قابل اطمینان شوند و پاسخهای دقیقی ارائه کنند. علاوهبراین، بحث امنیت اطلاعات و حریم خصوصی نیز یکی از موضوعاتی است که در رابطه با این چتباتها نیاز به توجه دارد. پیشتر برخی کاربران توانسته بودند اطلاعات محرمانهای را از ChatGPT و بینگ چت استخراج کنند؛ درنتیجه بعید نیست که اطلاعات محرمانه این شرکتها هم در معرض خطر قرار بگیرد. گفتنی است که پیشتر اپل هم کارمندان خود را از استفاده از بارد منع کرده بود. بنابراین میتوان با اطمینان پذیرفت که نگرانی پیرامون استفاده از این چتباتها منطقی است و اگر شما هم از کاربران این ابزارهای قدرتمند هستید، بهتر است اطلاعات حساس و شخصی خود را با آنها در میان نگذارید.
رونمایی گوگل از «جستوجوی مبتنی بر هوش مصنوعی» : کاربران به جای اسکرول کردن صفحه به پایین و کلیک کردن روی لینکها به سایتهای مقصد، تمام اطلاعات مورد نیاز خود را در یک فرمت فشرده دریافت میکنند.
اعلامیه گوگل در مورد قابلیتهای جدید نسخه آزمایشی جستجوگر مولد هوش مصنوعیش جزئیات گویایی را در مورد چشمانداز این شرکت برای آینده این سرویس محوریش در اختیار قرار میدهد.
به گزارش ایتنا و به نقل از مشبل، گوگل قابلیتهای جدیدی را برای آنچه که «تجربه مولد جستجو» (SGE) نامیده است معرفی کرد و مشخصاٌ درباره سفر و خرید به عنوان موارد کاربرد آن توضیح داد. در مقایسه با آنچه از این ابزار در همایش Google I/O در ماه مه نمایش داده شد، نتایج این جستجوگر اکنون اطلاعاتی مانند نظرات کاربران، تصاویر و اطلاعات محصول را در عکس بالای صفحه نشان میدهند. کاربران به جای اسکرول کردن صفحه به پایین و کلیک کردن روی لینکها به سایتهای مقصد، تمام اطلاعات مورد نیاز خود را در یک فرمت فشرده دریافت میکنند. این برای کاربران مفید است، اما به طور بالقوه برای ناشرانی که به ترافیک ناشی از کلیک در موتورهای جستجو متکی هستند فاجعهبار است.
اکثریت قریب به اتفاق کاربران گوگل هنوز SGE را امتحان نکردهاند، زیرا در حال حاضر محدود به کاربرانی است که به لابراتوارهای گوگل (Labs) دسترسی دارند، که محلی برای آزمایشهای اولیه است. اما اطلاعیه اخیر گوگل یکی از اولین نمونههای SGE در عمل را ارائه میکند که برخی از راههایی را که میتواند نسبت به جستجوی سنتی برتری داشته باشد به نمایش در آورده است.