معرفی کتابهای برتر اقتصادی پیشنهادی وفا مدیا : بخش سوم

 

چگونگی رشد و فروپاشی اقتصاد

 

چگونگی رشد و فروپاشی اقتصاد از پیتر شف :

چگونه دولت‌ها می‌توانند بدون داشتن درآمد خرج کنند؟ به چه دلیل برخی کشورها ثروتمند و برخی فقیرند؟ راه درمان رکود اقتصادی چیست؟ پس‌انداز بیش‌تر یا مصرف بیش‌تر؟ علل به‌وجود آمدن تورم چیست؟ به چه دلیل گرفتن ماهی با دستان خالی تا این حد مشکل است؟ کتاب چگونگی رشد و فروپاشی اقتصاد با استفاده از تصاویر کارتونی، طنز و داستان، مفاهیم پیچیده‌ی مربوط به رشد اقتصادی و نظام پولی را شرح می‌دهد. نویسندگان کتاب، پیتر شف و آندرو شف مبانی رشد اقتصادی، موارد استفاده از سرمایه، ماهیت ویرانگر وام‌های مصرفی، علل تورم، اهمیت تجارت خارجی، پس‌انداز، ریسک و بسیاری از مهم‌ترین اصول علم اقتصاد را شرح می‌دهند. داستان کتاب ممکن است ساده و سطحی به‌نظر برسد ولی شما را به یک درک عمیق از چگونگی رشد اقتصاد و دلایل فروپاشی آن می‌رساند.

 

چرخش انگلیسی از اسکات نیوتون

 

چرخش انگلیسی از اسکات نیوتون :

این کتاب، داستان تحول نظام سیاسی و اقتصادی معاصر بریتانیا در سه مقطع تاریخی مهم است. در این داستان، گذار بریتانیا از دولت رفاه در دوران پس از جنگ‌جهانی دوم به سوسیال دموکراسی در دهه‌های 1960 و 1970 میلادی و سپس چرخش به سوی نظام بازار آزاد (تاچریسم) از ابتدای دهه 1980 تا سال 2016 میلادی روایت می‌شود. در لابلای سطور این کتاب که قریب شش دهه تاریخ بریتانیا را روایت می‌کند، تغییرات سیاسی و اجتماعی در این کشور و تاثیرات چنین تغییرات و تحولاتی بر سیاست‌ گذاری بررسی شده است.

 

مبانی تفکرات اقتصادی و توسعه ژاپن

 

مبانی تفکرات اقتصادی و توسعه ژاپن :

این سوال پیش می آید که چه شد که بعضی از متفکران ژاپنی عصر میجی به تحولات فکری متفکران غربی علاقه مند گردیدند. تردیدی نیست که بخشی از تفکرات غربی برای این دسته از محققان ناآشنا بود، ولی بعضی از آنان نیز سعی در تغییر تفکرات غربی و مطابقت آن با شرایط ژاپن داشتند. این امر گواه بر این است که جامعه ژاپن در عصر توکوگاوا دارای بعضی نظریات منسجم اقتصادی_اجتماعی به ویژه در امر تولید و رقابت های تولیدی بین حکوکت های محلی بوده است. به طوری که آن را قادر به ابداع نهادهای مربوط به اداره اقتصادی جامعه و افزایش تولید به به مدت بیش از دو قرن در شرایط انزوای مطلق نمود. لذا حضور تفکرات بومی اقتصاد مبتنی بر تولید و توزیع و ایجاد نهادهای لازمه آن حتی قبل از ایجاد حکومت ملی، معرفی علم اقتصاد مدرن و آغاز دوران تولید به شیوه سرمایه داری ژاپنی، زیربنای فکری_نهادی جامعه این کشور را برای بهره برداری از اقتصاد مدرن که علم و یا مهندسی تولید به شمار می آیند به خوبی فراهم آورده بود که هنوز هم آثار آن در پندار و کردار خانوار، بنگاه ها و دولت ژاپن به خوبی مشهود است.

 

حکمرانی خوب و توسعه از مهدی مقدری

 

حکمرانی خوب و توسعه از مهدی مقدری :

حکمرانی از محورهای کلیدی گفتمان توسعه و بن مایه راهبرد توسعه است. جای شگفتی نیست، که حکمرانی، به مثابه یک اصطلاح، به ویژه در دهه گذشته پیشرفت معنایی داشته و از گمنامی درآمده و امروزه کاربردهای بنیادینی پیدا کرده است. همین کاربردها و تجربه ها سبب شده تا این کتاب بازگوکننده داستان های تلخ و شیرین حکمرانی در جهان باشد. داستان های تجربی از پژوهش های دانشمندان برجسته سپهر سیاست و اقتصاد که شیوه های حکمرانی خوب و بد را به ما می آموزند و به ژرفای سرزمین هایی همانند شیلی، اوکراین، بوتسوانا، سومالی، ژاپن، هائیتی ومناطقی چون خاورمیانه، شمال آفریقا، آمریکای لاتین و کارائیب، جنوب صحرای آفریقا، آسیای میانه و شرق اروپا می برند. این کتاب، به پرسش های ما درباره توسعه یافتگی و همچنین عقب ماندگی جوامع و حکومت ها و راستی آزمایی باورهای عمومی و یافته های علمی و تجربی درباره «حکمرانی خوب» پاسخ می دهد.

 

اقتصاد خوب برای دوران سخت از آبیجیت بنرجی

 

اقتصاد خوب برای دوران سخت از آبیجیت بنرجی :

اقتصاد خوب برای دوران سخت، پرفروش ترین کتاب اقتصادی سال 2019 از برندگان نوبل همین سال بوده است. کتاب سعی در یافتن راه حل برای معضلات و چالش های اقتصاد بحران زده جهان امروز دارد. نویسندگان بر این باورند که اقتصاد، اگر در مسیر درست هدایت شود، راه حلی کارساز برای دردسرسازترین مشکلات اجتماعی و سیاسی روزگار ماست. «کتابی عالی. شمار کمی همچون آبیجیت و دوفلو چنین زیرکانه و بی نقص، پیچیدگی ها و مشکلات دنیای واقعی امروز را به تصویر کشیده یا حتی جرئت نزدیک شدن به چنین مسائلی را داشته اند این کتاب گنجینه ای از بصیرت است. بی شک (خوانندگان)، مجذوب و شیفته کنجکاوی، خرد و تواضع دلنشین آنان می شوند.»