معرفی کتابهای برتر اقتصادی پیشنهادی وفا مدیا : بخش پنجم

اقتصاد اتریشی

 

کتاب اقتصاد اتریشی از کریستوفر. جی. کوین :

اگر تئوری اقتصادی نادرست ،نباشد نباید «تئوری» با «عمل» تفاوت داشته باشد اقتصاد اتریشی دانشیست که برای اهالی کسب و کار مفید و سودمند است. آموزه های مكتب اتریشی اقتصاد همه چیزهایی را که میدانیم به دقت و با ظرافت کنار یکدیگر می چینند و مرتب میکنند به این ترتیب میتوانیم پدیده های پیچیده اقتصادی را به سادگی درک کنیم و قدرت پیش بینی قابل توجهی کسب کنیم در مکتب اتریشی اقتصاد، برخلاف آن چیزی که در اغلب کتابهای اقتصادی می بینیم با استدلالهایی که کاملاً قابل فهم و کاربردی هستند مواجه میشویم و مباحث اقتصادی از پیچیدگیهای غیر ضروری و غیرکاربردی پالوده شده اند. در مکتب اتریشی اقتصاد تحلیلهای مربوط به اقتصاد سیاست فرهنگ ،تاریخ نهادها و نظایر اینها به هم وابسته اند و استفاده از ریاضیات تحت اسلوب و قواعد مشخصی انجام میشود. احتمالاً مطالعه این کتاب دیدگاه ما به اهمیت حیاتی آزادیهای فردی و کارآمدی نظم بازار را تغییر خواهد داد. و همچنین اثرات ویرانگر مداخلات دولت در اقتصاد بیش از پیش روشن خواهد شد. مکتب اتریشی در سال 1871 میلادی که کتاب اصول علم اقتصاد کارل منگر منتشر شد ظهور کرد و تا اوایل دهه 1930 میلادی از ستونهای اصلی علم اقتصاد در دانشگاه ها مطرح بود. پیروزیهای اویگن فون بوم باورک در نقد مارکس شهرت جهانی داشتند مفهوم هزینه فرصت را فریدریش فون وایزر به اقتصاددانان آموخته بود مکتب تاریخی آلمان در جدال روش شناسی یا) متودنستریت عرصه را به تفکرات بازار آزاد اتریشی ها واگذار کرده بود و مناظرات و مباحثات گوناگونی توسط میزس و ها یک با سوسیالیستها و کینزینها در جریان بود. مکتب اتریشی در این دوره کمابیش رو به رشد بود و در کانون توجه اهالی اقتصاد در اروپا و آمریکا قرار داشت. ظهور کینزینیسم و گرایش روافزون به سوسیالیسم از اواسط دهه 1930 میلادی باعث شد که مکتب اتریشی به حاشیه رانده شود و این دوره فترت تا سال 1974 میلادی ادامه یابد و بعد از این سال مجدداً شاهد رونق بازار مکتب اتریشی در ترویج بازارهای رقابتی هستیم

 

کتاب دانشنامه مختصر اقتصاد از دیوید هندرسن

 

کتاب دانشنامه مختصر اقتصاد از دیوید هندرسن :

کتابی که پیش رو دارید یکی از مهم ترین و تاثیرگذارترین کتاب های کلاسیک در زمینه ی دانش اقتصادی است.این کتاب،با 170 مدخل،به کمک حدود 150 تن از اقتصاددانان مطرح دنیا نوشته شده است.در میان نویسندگان این کتاب،چتدین برنده جایزه نوبل اقتصاد،چندین رئیس شورای مشاوران اقتصادی روسای جمهور مختلف امریکا،چندین روزنامه نگار مطرح و پیشرو در حوزه ی اقتصاد و بسیاری از اقتصاددانانی دیده می شوند که هر یک از برترین متخصصان موضوعی هستند که به آن پرداخته اند. وال استریت ژورنال،این کتاب را اقتصاد در جملاتی کوتاه و قدرتمند نامیده است.مجله ی بررسی کتاب میدوست،در مقاله ای دربارهی این دانشنامه،آن را کتابی ایده آل و ضروری برای هر فرد علاقه مند به اقتصاد و نیز برای تمام کتابخانه های عمومی وتخصصی و دانشگاهی دانسته است.مجله ی پالیسی در یادداشت خود آن را بهترین کتاب برای مردم در یادگیری اقتصاد و فهمدن اینکه اقتصاددانان مسائل را چگونه تحلیل می کنند دانسته و اضافه کرده است:«این کتاب از تحلیل های اساسی اقتصاد به منظور شکستن افسانه های نادرستی که همگانی شده اند استفاده کرده و موفق بوده است...بحث های اساسی اقتصادی در این کتاب به صورت خلاصه و با مثال های واقعی بیان شده است... این دانشنامه مقدمه ای بسیار عالی در زمینه ی تحلیل اقتصادی پدیده ای اجتماعی محسوب می شود که خواننده را برای ورود به بحث های اقتصادی و سیاسی در جامعه به خوبی مجهز میکند.همچنین مجلات بسیاری از جمله مجله چویس این کتاب را به تمام کتابخانه ها و دانشجویان و علاقه مندان به اقتصاد توصیه کرده اند.ترجمه ای که هم اکنون در دست دارید از چاپ سال 2010 و نسخه ی الکترونیکی 2018 این کتاب برگردانده شده است. همه می دانند که اقتصاددانان در باره ی موضوعات اقتصاد کلان،مانند تورم و بیکاری و رشد اقتصادی،اختلافات زیادی دارند و مکتب های مختلف اقتصادی غالبا نگرش های بسیار متفاوتی دارند.اما،همان طور که هندرسن ویراستار کتاب اشاره می کند،حتی در اقتصاد کلان نیز هم نظری ها از آن چه معمولا تصور می شود بیشتر است.افزون بر آن،بیشتر مسائل و موضوعات اقتصادی در قلمرو علم اقتصاد خرد جای می گیرد و اینجا بیشتر اقتصاددانان،تقریبا همه ی آنها،درباره ی موضوعاتی چون کنترل اجاره بها و حداقل دستمزد و نیاز به کم کردن آلودگی هم نظرند.

 

کتاب برآمدن پول تاریخ مالی جهان از نیل فرگوسن

 

کتاب برآمدن پول تاریخ مالی جهان از نیل فرگوسن :

نیل فرگوسن برای گفتن داستان بشر در پشت تکامل مالی ، از ریشه های آن در بین النهرین باستان گرفته تا آخرین تحولات مربوط به آنچه او آن را مالیه(فایننس) سیاره می نامد رد پول را دنبال می کند. نان ، پول نقد ، دوش ، خمیر ، غارت ، لوچر ، مولا یا هرچیز دیگری که دوست دارید آن را صدا کنید مقوله ی مهمی است. برای مسیحیان ، عشق به آن ریشه ی همه ی شرها است. برای ژنرال ها پی و اساس جنگ است. برای انقلابیون ، این زنجیره ی کارها است. اما در صعود پول ، نیل فرگوسن نشان می دهد که مالی در واقع پایه و اساس پیشرفت بشر است. از این گذشته ، او تاریخ مالی را به عنوان پشتوانه اساسی پشت سرگذشت تاریخ نشان می دهد. فرگوسن با وضوح و شواهدی که برای او شناخته شده است ، با نشان دادن اینکه از کجا آمده اند ،کلید مالی موسسات و مفاهیم مالی مهم را روشن می کند. پول چیست؟ بانکها چه می کنند؟ تفاوت بین سهام و اوراق قرضه چیست؟ چرا بیمه یا املاک خریداری می کنیم؟ و دقیقا صندوق داد وستد تامینی چه کاری انجام می دهد؟ این تاریخ برای زمان حال است. فرگوسن به پست کاترینا نیواورلئان سفر می کند تا بپرسد که چرا بازار آزاد در برابر فاجعه نمی توانداز خود حفاظت کند. او به منشأ بحران وام های سابپرایم پرداخته است.

 

 

کتاب ریشه های اقتصادی دیکتاتوری و دموکراسی

 

کتاب ریشه های اقتصادی دیکتاتوری و دموکراسی از دارون عجم اوغلو :

این کتاب امروزه یکی از مراجع اصلی برای درس توسعه سیاسی در دانشکده های علوم سیاسی دنیا به شمار می آید و انتظار می رود که دانشجویان علوم سیاسی دنیا به شمار می رود که دانشجویان علوم سیاسی در ایران نیز به طور خاص استفاده ویژه ای از آن نمایند و گامی نخست در بر انگیختن دانشکده های علوم سیاسی کشور برای حرکت به سمت شناخت و آموزش گرایش اقتصاد سیاسی و هدایت تحقیقات آکادمیک در این زمینه باشد. پیرامون دموکراسی به طور کلی و دموکراسی سازی به طور خاص،کتاب های علمی معدودی به فارسی وجود دارد و این اثر می تواند تاحدی این کمبود را جبران کند.نکته ای که توصیه آن برای خوانندگان عام(غیر از دانش آموختگان رشته اقتصاد و علوم سیاسی)ضروری به نظر می رسد این است که نباید تسلیم هراس از ریاضیات شد و صرفا با دیدن انبوه معادلات ریاضی در کتاب به این جمع بندی زود هنگام و قضاوت عجولانه رسید که درک کتاب برای آنها ناممکن خواهد بود پیش از هر چیز باید به خاطر داشت که سه فصل نخست کتاب اساسا فاقد مدل های ریاضی است و خواندن آن برای همه آسان است. خوانندگان می توانند به سادگی با مطالعه این کتاب مقایسه ای از قدرت تبیین دیسیپلین های علمی مختلف پیدا کنند . رویکرد اقتصادی از چنان قدرت و صلابتی برخوردار است که خواننده ایرانی را بی تردید به تحسین وا خواهد داشت و کنجکاوی وی را برای شناخت بیشتر این رویکرد برخواهد انگیخت،دقیقا به همین دلیل این کتاب از زمان انتشار در کل جهان به سرعت مورد توجه قرار گرفت و به زبان های مختلف ترجمه شد.

 

 

چرا ملت ها شکست می خورند؟

 

کتاب چرا ملت ها شکست می خورند؟ از دارون عجم اوغلو و جیمز ای رابینسون

ریشه های قدرت، ثروت فقر این کتاب نوشته دارون عجم اوغلو، جیمز ای.رابینسون است به ترجمه محسن میردامادی، محمدحسین نعیمی پور و مقابله متن: سید علیرضا بهشتی شیرازی است. «چرا ملت ها شکست می‌خورند» با نگارشی درخشان و دلپذیر به پرسشی پاسخ می‌دهد که قرن ها متخصصان را درمانده کرده است. چرا برخی کشورها ثروتمند و برخی دیگر فقیرند و به واسطه ثروت و فقر، سلامتی و بیماری، غذا و قحطی از یکدیگر مجزا می‌شوند؟» آیا این امر ناشی از فرهنگ، آب و هوا یا جغرافیا است؟ شاید جهل و غفلت از سیاست های صحیح علت ناکامی ها است؟ مطلقا خیر. هیچ یک از این عوامل قطعی یا محتوم نیستند. از این که بگذریم، چگونه توضیح دهیم که چرا بوتسوانا تبدیل به یکی از کشورهایی شده است که سریعترین رشدها را در جهان دارند، در حالی که سایر کشورهای آفریقایی همچون زیمباوه، کنگو و سیرالئون در ورطه فقر و خشونت گرفتار آمده اند؟ دارون عجم اوغلو و رابینسون قاطعانه نشان می دهند که این نهادهای اقتصادی و سیاسی ساخته دست بشرند که شالوده موفقیت اقتصادی (یا فقدان آن) را می سازند. عجم اوغلو و رابینسون بر مبنای پازنده سال مطالعه بر روی منابع اصلی به شواهد تاریخی فوق العاده ای از امپراطوری رُم، دولت-شهرهای مایا و نیز دوران قرون وسطی، اتحادیه جماهیر شوروی و آفریقا نظم می بخشند تا نظریه اقتصادی سیاسی تازه ای بنا کند که ارتبازی وسیع با پریش های سترگ امروزین دارد. «چرا ملت ها شکست می خورند؟» نحوه نگاه و درک شما را نیست به جهان دگرگون می کند.

نوشته های اخیر

دسته بندی ها