بریده‌هایی از کتاب عادت های اتمی اثری از جیمز کلیر : بخش سوم

بریده‌هایی از کتاب عادت های اتمی اثری از جیمز کلیر : بخش سوم

 

کلیر در کتاب عادتهای اتمی توضیح می‌‌دهد که نیاز به پیگیری اهداف بزرگ از جانب فرد نیست؛ کما این‌‌که اگر تمرکز روی اهداف بیاید، امکان شکست‌‌های سنگین وجود دارد. بنابراین راهی که کلیر پیشنهاد می‌‌دهد این است که فرد برای تغییر عادت‌‌هایش نیاز به تمرکز روی فرآیند آن دارد. بحث دیگری که این کتاب به آن توجه می‌‌کند این است که انسان برای تغییر عادت‌‌هایش، نیازمند تغییر هویت خود است. کلیر به مخاطبش گوشزد می‌‌کند که تغییر هویت از «من می‌‌خواهم» به «من هستم» آغاز می‌‌شود. جیمز کلیر دوباره این نکته را گوشزد می‌‌کند که فرد برای تغییر عادت نیاز به تمرکز روی فرآیند دارد، بدین‌‌گونه که فرد نیاز نیست روی آن‌‌چه می‌‌خواهد به دست آورد متمرکز شود بلکه نیاز است روی کسی که می‌‌خواهد به آن تبدیل شود تمرکز کند.

 

تمام نتایج بزرگ از شروع‌های کوچک حاصل می‌شوند. بذر هر عادتی، یک تصمیم کوچک است. اما وقتی این تصمیم تکرار شود، آن عادت جوانه می‌زند و قدرت می‌گیرد. ریشه‌ها خودشان را تقویت و شاخه‌ها رشد خواهند کرد

زمان است که مرز میان موفقیت و شکست را بزرگ‌نمایی می‌کند. زمان، هر آنچه را که به آن بدهید چند برابر می‌کند. عادت‌های خوب کاری می‌کنند زمان متحد شما شود. اما با عادت‌های بد، زمان دشمن شما خواهد شد!

انتخابی که ۱ درصد بهتر یا بدتر از وضعیت کنونی است، شاید در آن لحظه چندان جلب نظر نکند، اما در گذر زمان می‌تواند تغییر بزرگی را بین شرایط کنونی و آیندهٔ شما به وجود آورد. موفقیت محصول عادات روزانهٔ شما است – نه تحولاتی که یک‌باره رخ می‌دهند.

همچنین اگر تلاش نکنید، ژن‌ها به‌تنهایی نمی‌توانند شما را به موفقیت برسانند. بله، امکان دارد آن مربی باشگاه دارای ژن‌های بهتری از شما باشد، اما باید به‌اندازهٔ او تمرین کنید تا بتوانید دربارهٔ ژنتیک بهتر یا بدتر اظهارنظر کنید. تا زمانی که به‌اندازهٔ آدم‌های مورد ستایش‌تان تلاش نکردید، هیچ‌وقت نمی‌توانید موفقیتشان را به شانس و ژنتیک ارتباط دهید

دلیل اولیه‌ای که مغز گذشته‌ها را به خاطر می‌آورد، پیش‌بینی بهتر راهکارهای مفید در آینده است.

کارل یونگِ روانشناس می‌گوید «تا زمانی که ناخودآگاه را خودآگاه نکنید، زندگی شما را هدایت خواهد کرد و اتفاقات رخ‌داده را سرنوشت قلمداد می‌کنید».

هویت شما در قالب عادت‌هایتان ظاهر می‌شود.

هر زمان که یک عادت به شکلی موفق یک انگیزه را برآورده می‌کند، این وسوسه در شما توسعه می‌یابد که آن را تکرار کنید

مدت‌زمانی که یک عادت را اجرا می‌کنید، به‌اندازهٔ تعداد دفعاتی که آن عادت را انجام می‌دهید اهمیت ندارد.

 

قدرتمندترین نتایج با تاخیر ظاهر می‌شوند. این یکی از دلایل اصلی برای دشواری‌های ایجاد عادت‌های ماندگار است