کتاب معمای ابوالهول بزرگ اثر ژرژ بارباران ،ترجمه از شهلا المعی ، نشر المعی : در کتاب معمای ابوالهول بزرگ اطلاعات گوناگونی دربارهی مجسمه ابوالهول، سازه بزرگ واقع در مصر در اختیار مخاطبان قرار میگیرد. نویسنده میکوشد رمز و راز بیرونی و درونی این اثر را شناسایی و تحلیل نماید. وی ضمن مقایسهی ابوالهول یونانی (شکل دوجنسی بالدار) با ابوالهول مصری (اساس مذکر حیات) به اسطورهی بشری، راز حیات و سرنوشت حضرت مسیح اشاره میکند و معتقد است که هندسهی این بنا مربوط به مسیحیت بوده و راز اصلی هرم بزرگ در محور عمودی هرم، با تقاطع دو صفحهی عمودی-مرکزی است. وی خاطرنشان میکند که تاریخ اصلی وقایعنگاری هندسی (در سطح اتاق ملکه و سراسری گالری بزرگ) به تولد و به صلیب کشیدن مسیح مربوط است و طول خود گالری بزرگ به عصر مسیحیت مربوط میشود. انحراف به سمت شرق شبکهی اتاقها و راهروها یکی از کلیدهای اصلی رازهای معنوی هرمی را تشکیل میدهد و از آن مفهوم در انتظار مسیحا (آخرالزمان) درک میشود. نویسنده علاوه بر آن، به وقایعنگاری هندسی هرم بزرگ اشاره میکند.
کتاب اسرار هرم بزرگ از ژرژ باربارن،ترجمه از منیژه کیافر، نشر المعی : کتاب اسرار هرم بزرگ نوشته شده توسط ژرژ باربارن و ترجمه شده ی منيژه كيافر و به دست نشر كيافر به چاپ رسیده است.این کتاب دارای تعداد صد و هشتاد و شش صفحه می باشد.که به زبان فارسی منتشر شده است.و در اندازه رقعی در دست مردم قرار داده شده است.و در هزاره سیصد و هفتاد و هشت به انتشار رسیده است.هرم بزرگ طوری تشکیل و بنا شده است که به چهار قسمت مهم و اصلی فرو نگریستن دارد.روی جیزه خط مداری که از آن گذرا می باشد به طور دقیق خشکیها و آبهای روی کره زمین را به دو بخش مساوی تقسیمکرده است.هرم در نقطه ای قرار گرفته است که دقیق در مرکز توده خشکی زمین قرار داشته است.اول هرم ها به صورت پهن ترین قسمت اهرام دقیقا دلتای رود نیل را به دو بخش تقسیم کرده اند.با اهرام می توان هم جسم کره زمین و هم سطح دایره را حساب کرد.نصف النهاری که بر روی این نقطه گذر خواهد کرد از بزرگترین و طویل ترین نصف النهاری است که از شمال به جنوب کشیده شده است.مسیر بین مرکز زمین با هرم بزرگ کاملا دقیق برابر هست و با فاصله قطب شمال با مرکز زمین است.اهرام به نقطه وجود داشته گفته می شود که نمایان دهنده تناسب خشکی ها با آبها می باشد.با این معنی که اهرام نقاط مساوی خشکی ها و آبها را نمایان می کند.این سایه هاخود،ساعات و فواصل روز و شب را نیز مشخص می سازند.
کتاب فاشیسم و کمونیسم اثر فرانسوا فوره ،ترجمه از حمید هاشمی کهندانی ،نشر کتابستان برخط : مجلد مختصری که در دست دارید، گزارشی از گفتگوی دو مورخ برجستهی جهان (فرانسوا فوره و ارنست نولته) در مورد یکی از جدیترین موضوعات زمانهی ما است؛ تاریخ فاشیسم و کمونیسم و حملهی این دو مکتب به لیبرال دموکراسی. این دو نویسنده هر دو در باب این موضوع مطالبی تولید کردهاند و مواضع خود را در این زمینه توضیح دادهاند. هر دو نویسنده مایل به طرح همزمان مبحث فاشیسم و کمونیسم هستند؛ چرا این دو مکتب در این ترکیب در کنار هم قرار گرفتهاند؟ به دو دلیل، یکی شباهت چشمگیری که باهم دارند و دیگری رابطهای که میان این رژیمها وجود داشت. این دو جنبش هر دو به لیبرال دموکراسی میتاختند و مفهوم واقعی تمامیتخواهی را به جهان نشان دادند. از سوی دیگر بهرغم مخالف با یکدیگر، تا پایان عمرشان دائما باهم در تعامل بودند، مخفیانه با یکدیگر در رقابت بودند، فعالانه باهم همکاری میکردند و در نهایت در جنگی همهجانبه با یکدیگر در تنازع بودند.
کتاب از مشت تا مسلسل اثر کاوه باسمنجی، نشر بایگانی : آنچه در این صفحات گرد آمده، مجموعهای است رنگارنگ از تاریخچهٔ جنبشهای مسلحانه در یکصد و بیست سال گذشته. در یک طرف، مبارزاتی که هدفشان استقلال یا جداییخواهی بوده است __ از ایرلند تا قبرس، و از کنیا تا سریلانکا و اندونزی. در سوی دیگر طیف، به گروهها و سازمانهایی برمیخوریم که آرمانشان سرنگونی حکومت مستقر یا نظام حاکم بوده است. مبارزات کاسترو در کوبا برجستهترین نمونه از این دست بهشمار میآید. اما در این میان، گروههایی را هم میبینیم با هدفهایی یا بسیار کلان یا بس خیالبافانه. بارزترین اینها، سازمان «القاعده» است که به جنگ کلّ جهان غرب رفته و در این راه از به کار بستن هیچ روش و تمهیدی رویگردان نیست. و البته سرورستیزان (آنارشیستها) آرمانخواهی هم بودهاند که عمدتا در دههٔ هفتاد میلادی، خشونت را راه علاج نارساییهای جامعه تشخیص دادند __ بادر-ماینهوف در آلمان، بریگاد سرخ در ایتالیا، و گروههای شورشی کوچک در ایالات متحده. نمونههایی از آنارشیسم و نیهیلیسم مطلق و بیمنطق _ هر منطقی _هم در این میان به چشم میخورد، از جمله فرقهٔ آئوم در ژاپن که برای رسیدن به آرمانش، انتشار گاز سمی در میان مسافران مترو را بهتر ین راه تشخیص داد. کتاب از مشت تا مسلسل
کتاب معدن مس سرچشمه ( ۱۳۵۷-۱۳۴۵ ) اثر عبدالرضا علمدار ،نشر شیرازه : تاریخنگاری بنگاهداری حوزهٔ بالنسبه نوی در تاریخنگاری در سطح جهانی بهشمار میآید و مطرح شدن آن به عنوان حوزهای مستقل یا رشتهای تخصصی به دههٔ ۱۹۳۰ بازمیگردد و تا سالها به تاریخ شفاهی با هدف گردآوری داستان زندگی مدیران شرکتهای موفق منحصر بود. هم آن تأخیر و هم محدود ماندن به تاریخ شفاهی به نحو اکید در مورد تاریخنگاری بنگاهداری در ایران صادق هستند. علاوه بر این، بهنظر میرسد رشد شتابان بنگاهداری مدرن در کشور طی دو دههٔ ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰ و سپس وقوع انقلاب ۵۷ فرصت اندکی را برای تحقیق تاریخی در این حوزه در اختیار گذاشتهاند و نگاه جانبدارانه همچنان نگاه غالب بر این حوزه از تاریخنگاری است. نگاهی که برای مدتی طولانی تنها بر سویهٔ استثمارگرایانهٔ بنگاهداری متمرکز بود و اینک چندی است که مسیر عکس را اتخاذ کرده و به ضعفهای بنگاهداری دولتی معطوف شدهاست. در کتاب حاضر نویسنده علاوه بر اتکا به تاریخ شفاهی، هم از منابع آرشیوی بهره جسته است و هم با استفاده از نظریهپردازی اقتصادی و بررسی تاریخ صنعت مس سرچشمه در چارچوب کلانتر تاریخ صنعت معدن در ایران موفق به ارائهٔ روایتی انتقادی شده است از دوران صنعتیسازی در ایران در دهههای ۱۳۴۰ و ۱۳۵۰.