کتاب اندیشه های ناب بروسلی برای زندگی روزمره از جان لیتل ،ترجمه از امید اولیائی،نشر جامی (مصدق) :جان لیتل یکی از برجسته ترین مقامات جهان در مورد بروس لی، روش های آموزشی و فلسفه های او در نظر گرفته می شود. لیتل تنها کسی است که تا به حال مجاز به بررسی کامل یادداشتهای شخصی، طرحها و خواندن حاشیهنویسیهای لی شده است. مقالات لیتل در هر مجله هنرهای رزمی و سلامت و تناسب اندام در آمریکای شمالی منتشر شده است. جان در زمینه هنرهای رزمی، بدنسازی و آمادگی جسمانی متخصص است. شما را با افکار و اندیشههای بروس لی آشنا میکند و به این حقیقت پی میبرید که شهرت و محبوبیت ماندگار این هنرمند بزرگ تنها به خاطر استعدادش در هنرهای رزمی نیست بلکه به افکار، اندیشهها و سبک زندگی او نیز بازمیگردد.
بروس لی (Bruce Lee) چهرهی شناخته شدهای محسوب میشود که به دلیل سبک زندگی خاصی که داشته، الهامبخش بسیاری بوده است. هواداران بازیگری او از قدرت فیزیکی وی شگفتزده بودند، رزمیکاران از درک عمیقی که نسبت هنرهای رزمی داشت، مبهوت میماندند و تعدادی از افراد هم از او در زمینهی «فلسفهی بنیادین» راهنمایی میگرفتند؛ فلسفهی بروس لی، سبک زندگی متفاوتی بود که ابعاد فیزیکی و روحی هنرهای رزمی را با هم تلفیق میکرد و به عنوان شیوهای برای زیستن به کار میبرد.
کتاب ذهن خوانی اثر دیوید جی لیبرمن ،ترجمه از محدثه احمدی ، نشر سنگ : دکتر «دیوید لیبرمن»، رواندرمانگر و نویسندهی مشهوری است. او کتابهای موفق زیادی نوشته است که به فهرست پرفروشترین آثار نیویورک تایمز راه یافتهاند و در ایران نیز محبوبند. لیبرمن آن طور که خودش در مقدمهی این کتاب میگوید، سی سال است که ذات و روان انسان را میکاود. او در این مدت، به استراتژیهایی برای افزایش کیفیت زندگی و روابط افراد دست یافته که در سخنرانیها، دورههای آموزشی، برنامههای تلویزیونی و آثار گذشتهاش، دربارهی آنها سخن میگوید. اما «ذهنخوانی» که سال ۲۰۲۲ منتشر شد، موضوع تازه و بسیار جذابی را مطرح میکند. این کتاب با تکیه بر تازهترین پژوهشهای روانشناسی زبان، به دانشی میپردازد که به اعتقاد خود لیبرمن، به ما تواناییهای «شبه تلهپاتی» میدهد. «ذهنخوانی» حاصل سالها مطالعه و پژوهش لیبرمن دربارهی عناصر اساسی روان و زبان است و به هیچ وجه غیرعلمی و خیالپردازانه نیست. کتاب در چهار فصل و با زبانی همهفهم تدوین شده است تا برای همهی افراد با هر میزان دانش روانشناختی، مفید و قابل استفاده باشد. در این کتاب، قدم به قدم یاد میگیرید که در موقعیتهای واقعی، افکار اشخاص را بخوانید. مثلا میفهمید یک فرد قابل اعتماد است یا دغلباز، همکارتان مشکل دارد یا صرفا بیحوصله است، قرار اول موفقیتآمیز خواهد بود یا خیر. زمانی که در شرایطی با ریسک بالا قرار میگیرید، در وقت، پول و انرژی صرفهجویی خواهید کرد، مانع از دلشکستگی میشوید و میدانید چه کسی همراه شماست و چه کسی در مقابلتان ایستاده است.
کتاب استرس ناپذیر اثر متیو استرونی ،ترجمه از مهدی قراچه داغی،نشر کتابسرای میردشتی : مغز احساسی شما استرس روانی-اجتماعی شماست. اگر این احساس آتش بگیرد، واکنش استرس را به همراه میآورد. استرس مزمن از آستانهی مغز احساسی شما میکاهد. سیستمی در مغز وجود دارد به نام دایرهی پاداش که به شما انگیزه میدهد تا کاری بکنید. دربارهی مکانیزم واقع در پس پاداش و انگیزه، نقطهنظرهای مختلف وجود دارد. بر اساس این مکتب فکری، انگیزه برای بهدست آوردن پاداش از سهبخش تشکیل میشود: خواستن، دوست داشتن و یادگرفتن. در کتاب استرس ناپذیر دکتر نتیو استرونی روی مسئله و پیداکردن راهحل استرس که سبب شده ۸۰ درصد بیمارانش به سراغ او بروند بررسی کرده است. با خواندن این کتاب به علل و ریشهیابی استرس که توسط دکتر متیو استرونی انجام شده، میتوانید به علل و ریشه این بیماری دست یابید. کتابی که میخوانید با عنوان استرسناپذیر پر از راهکارهای مختلف درباره غلبه بر استرس مزمن است. این کتاب حاوی توصیههای قدرتمند و با این حال ساده است که به سلامت روحی و جسمانی اشخاص کمک میکند. (دکتر بوتنر، یکی از اعضای نشنال جئوگرافی و نویسندهی یکی از پرفروشترین کتاب نیویورک تایمز در زمینهی افسردگی و روحیههای تأثیرگرفته از افسردگی)
کتاب انسان بیدار اثر فریدهارت کلیکس،ترجمه از بهرام پروانه ، نشر سلماس : توانایی تفکر، حلمشکلات و برنامهریزی نه فقط خاص وجود انسان بوده بلکه در روند تکامل موجودات یکی از شاهکارهای سترگ تکامل و تمدنی بشمار میرود. پرفسور فریدهارت کلیکس (Friedhard klix) به عنوان یکی از پیشکسوتان دانش فیزیولوژی روانی در جهان، با معرفی این کتاب برای اولینبار اقدام به تلفیق مدلهای جدید روانی با عناصر شناخته شده موجود در تئوری تکامل، مانند زیست و انسانشناسی نمود. او با کار خود موجبه به وجود آمدن یک انقلاب علمی گردید که هماکنون شاخههای علوم کاملا جدیدی را تشکیل میدهند. این کتا به زبانی ساده روند تکامل ذهنی و روانی بشر تا به امروز را با اتکا به علوم دیگر و براساس روشی نو و قابلدرک برای همگان شرح میدهد. کتاب حاضر بررسی آخرین نتایج پژوهشهای علوم جدید درباره نحوه و چگونگی تکامل ذهن و هوش انسان که در دهههای قبل بدست آمده است را به نمایش میگزارد. این کتاب پاسخ به پرسشی است که چرا ما انسانهای مدرن در طرز تفکر خود این چنین هستیم که هستیم و خواندن آن را به همه پویندگانو علاقمندان علوم جدید پیشنهاد میگردد.
کتاب امید اثر استان ون هوفت ،ترجمه از مهدی نصرالله زاده ، نشر بیدگل : امید چیست؟ چه فرقی با امیدواری دارد؟ و خود این دو چه نسبتی با خوشبینی، خوشباوری و خوشخیالی از یکسو و بدبینی، یأس و کلبیمسکلی از سوی دیگر دارند؟ در کتابی که سراسر به «امید» پرداخته نویسنده، استان ون هوفت، میکوشد از درون سنتی که به امید عمدتا بهمثابۀ فضیلتی اخلاقی و بعضا الهیاتی مینگرد به این پرسشها پاسخ دهد. بااینحال، ورای این کندوکاو نظری، نویسنده در تلاش است به این تعبیر که «انسان به امید زنده است» معنا و عینیت ببخشد. بر طبق نظر ون هوفت، امید چیزی حتی ریشهایتر و ابتداییتر از فضیلت است. امید ساختار بنیادین هستی ما و نحوۀ زیستمان در جهانی مملو از خطرات و مخاطرات است. اهمیت وجودی امید چندان است که میتوان گفت، بود ما همواره در امیدوار بودنمان است. اینها نکاتی هستند که نویسنده، در قالب فصلها و بندهای مختلف کتاب، میکوشد با اتکا به مثالهای زندگی روزمره و نیز مباحث پیچیدهتر فلسفی روشن سازد: نسبت امید با آرزو، عقلانی بودن امید، واقعبینی در امیدواری، کندوکاو در نحوۀ حضور امید در عرصههای پزشکی، سیاست و دین، آسیبشناسی امید و، در همین ارتباط، موعودگرایی، هزارهگرایی و سایر باورهای آخرالزمانی. در دورهای که چهبسا نیاز به امید بیش از هر زمان دیگری احساس میشود، سزاوار است شنیدن هر سخنی که به هر شکل و شیوه با ما از امیدوار بودن میگوید.