معرفی جدیدترین کتاب های منتشر شده در ایران : 27 اردیبهشت 1402

کتاب تاریخ پیدایش علوم جدید در اروپا اثر پائولو روسی

 

کتاب تاریخ پیدایش علوم جدید در اروپا اثر پائولو روسی ،ترجمه از بها الدین بازرگانی گیلانی ،نشر کویر : هدف اصلی پائولو روسی، در این کتاب پاسخ گویی به دغدغه های دانش پژوهانی است که می خواهند به فرآیند تاریخی پیچیده و دشوار و در عین حال پرجاذبه و هیجان انگیز تکوین و تحول علوم نوین پی ببرند و بسترهای اجتماعی، فرهنگی، اعتقادی و تاریخی چنین پدیداری را درک و لمس کنند. نویسنده در این اثر دوره زمانی بیش از دو سده را مبنای بررسی عالمانه خود قرار می دهد و نگاهی هوشمندانه و آگاهی بخش به علل و عوامل زایش و بالندگی علوم جدید می افکند و جهان بینی، مبانی، سبب ها و ابزارآلات پیدایش آن را کندوکاو می کند. بدون شک بزرگترین شاخصه و وجه ممتاز کتاب، اطلاعات عمیق و گران بهای پائولو روسی در این عرصه و گزینش محققانه منابع و مآخذ بی همتایی است که آن ها را در تتبعات خود مورد استناد قرار می دهد و تصویری چکیده، رسا، شفاف و سرراست از سیر پیدایش علوم جدید به پژوهنده منتقل می سازد.

 

 

کتاب دوازده روز داستان انقلاب 1956 مجارستان از ویکتور شبشتین،ترجمه از رحیم قاسمیان،نشر مد

 

کتاب دوازده روز داستان انقلاب 1956 مجارستان از ویکتور شبشتین،ترجمه از رحیم قاسمیان،نشر مد :انقلاب ۱۹۵۶ مجارستان (مجاری: 1956-os forradalom یا 1956-os felkelés) قیامی مردمی علیه دولت استالینیستی جمهوری خلق مجارستان و سیاست‌های تحمیلی اتحاد جماهیر شوروی بود که از ۲۳ اکتبر تا ۱۰ نوامبر سال ۱۹۵۶ میلادی به طول انجامید. این انقلاب در ابتدا به‌صورت یک تظاهرات دانشجویی در مرکز بوداپست، پایتخت کشور آغاز شد و در ادامه هزاران نفر را جذب خود کرد. در ۴ نوامبر، نیروی نظامی شوروی بوداپست را مورد حمله قرارداد. مقاومت مردم که تا ۱۰ نوامبر به طول انجامید، منجر به شکست شد. تخمین زده شده‌است که حدود ۲٬۵۰۰ مجار کشته و ۲۰۰٬۰۰۰ نفر نیز پناهنده شدند. بازداشت‌ها و محکومیت‌ها تا ماه‌ها ادامه یافته و در اوایل ژانویهٔ سال ۱۹۵۷ میلادی، دولت جدیدی با حمایت شوروی روی کارآمد و تمام مخالفت‌های مردمی را سرکوب کرد. پس از گذار به دموکراسی در سال ۱۹۸۹ میلادی، ۲۳ اکتبر به عنوان روز ملی تعطیل اعلام شد.

 

کتاب معنای اضطراب از رولو رومی ، ترجمه از عدنان اکبری،نشر دانژه

 

کتاب معنای اضطراب از رولو رومی ، ترجمه از عدنان اکبری،نشر دانژه : کتاب «معنای اضطراب» اثر «رولو می» حاصل سال‌ها کاوش، تحقیق و تفکر بر یکی از ضروری‌ترین مشکلات عصر ماست. تجربه‌ی بالینی به روانشناسان و روانپزشکان اثبات کرده که مشکل اساسی در روان درمانی، ماهیت اضطراب است. در گستره‌ای که توانستیم این مشکل را حل کنیم، می‌توان گفت که شروع به درک علل پیوستگی و عدم پیوستگی شخصیتی کرده‌ایم. اما اگر اضظراب صرفا پدیده‌ای از جنس سوء تطبیق بود، می‌شد آن را به اتاق مشاوره و کلینیک و این کتاب را هم به کتابخانه‌ی حرفه‌ای سپرد. اما شواهد تکان دهنده حاکی از زندگی انسان های امروزی در عصر اضطراب است. اگر کسی در امور سیاسی، اقتصادی، تجاری، حرفه‌ای یا بحران‌های خانگی دقیق شود تا علت روان شناختی آنان را دریابد، یا اگر کسی خواهان درک هنر مدرن یا شعر و شاعری یا فلسفه و دین باشد، از هر سمت و سویی که برود به مشکل اضطراب بر می‌خورد. مبرهن است که استرس های معمول و فشارهای زندگانی در دنیای در حال تغییر امروز چنان اند که اندک افرادی، اگر نگوییم همه، از چنگال رویارویی و دست و پنجه نرم کردن با اضطراب می‌گریزند. در قرن‌های گذشته، به دلایلی که در فصل‌های این کتاب ذکر خواهد شد، روانشناسان، فلاسفه، مورخان اجتماعی و دیگر دانشجویان علوم انسانی به طور فزاینده ای گرفتار این ناراحتی بی‌نام و نشان بوده‌اند. اما تا کنون تا آن جایی که نویسنده مطلع بوده، تنها دو اثر در این باره به شکل کتاب درآمده‌اند که یکی اثر کیرکگور و دیگری اثر فروید است. این آثار در باب ارائه‌ی تصویری واقع‌گرایانه از اضطراب و روشی سازنده برای کنار آمدن با آن نگاشته شده‌اند. این مطالعه در یک جلد می‌کوشد تا تئوری‌های اضطراب که توسط کاوشگران مدرن مطرح شده‌اند را در حیطه‌های فرهنگی متفوات بررسی کرده و عناصر مشترک این تئوری‌ها را کشف کند.

 

کتاب چگونه مانند مارکوس اورلیوس بیندیشیم از دونالد رابرتسون

 

کتاب چگونه مانند مارکوس اورلیوس بیندیشیم از دونالد رابرتسون ،ترجمه از همایون جمشیدیان،نشر مروارید : تاملات و اندیشه‌های مارکوس اورلیوس، امپراتور روم، در میان علاقه‌مندان حوزه فلسفه زندگی، که به نیک‌زیستی، در آرامش زیستن و مواجهه شایسته با سرشت سوگناک زندگی می‌اندیشند، شهرت و اعتبار خاصی دارد. نویسنده کتاب چگونه مانند مارکوس اورلیوس بیندیشیم اثر دونالد رابرتسون، دانش‌آموخت فلسفه و روان‌درمانگر رفتاری ـ شناختی است که پژوهش در حوزه حکمت رواقی و کاربردهای آن در زندگی را سرلوحه جست‌وجوهای خود قرار داده است. از کتاب او درباره مارکوس اورلیوس می‌توان آموخت که چگونه با پیش‌اندیشی درباره ناملایمات، خود را در برابر ناگواری‌ها و آشوب‌های ناگزیر زندگی واکسینه کنیم و آن‌گاه که در حد توان‌مان، کاری را به انجام رساندیم، از تشویش نتیجه، خود را دور داریم. کتاب رابرتسون به‌ نحوی جذاب و امروزین، ما را در معرض آموزه‌های رواقی و سنجیده مارکوس اورلیوس قرار می‌دهد.

 

کتاب سیستم کدگذاری حرکات چهره از پل اکمن

 

کتاب سیستم کدگذاری حرکات چهره از پل اکمن ،ترجمه از سینا شریف زاده خراسانی ،نشر نسل نواندیش :پل اکمن (Paul Ekman‎؛ زادهٔ ۱۵ فوریه ۱۹۳۴) یک دانشمند در زمینه زبان بدن روان‌شناسی و انسان‌شناسی اهل ایالات متحده آمریکا است. بر اساس نظریه وی، در خصوص رفتارهای ناخودآگاه مغز و تأثیر آن بر حالتهای غیرارادی، سریال "به من دروغ بگو" (Lie to me) در سه سیزن در آمریکا ساخته شد. در حال حاضر بعد از انتشار صدها مقاله، پل اکمن کتابی را به تازگی روانه بازار کرده‌است در خصوص "حرکت به سوی جهانی در شفقت " که در این کتاب اهمیت نوع دوستی در دنیای جهانی ما توضیح می‌دهد. پل اکمن این کتاب را پس از ساعتها ملاقات و مذاکره با دالای لاما منتشر کرده‌است. نام پل اکمن (Paul Ekman) را در بسیاری از کتب مرجع روانشناسی، در کنار داروین و فروید و بزرگانی مانند آنها می‌بینیم. مردی که بیش از ۶ دهه عمر خود را صرف مطالعه در مورد احساسات انسانها و به‌طور خاص، «دروغ و فریب» در «گفتگوها و ارتباطات و مذاکره» کرده‌است. در ویکی‌پدیا ذکر شده: «او به قوی‌ترین انسان در تشخیص دروغ در جهان مشهور است». (۱)). آنچه که بین پل اکمن و دروغ، رابطه ایجاد می‌کند، سالهای زیادی است که روی همه جنبه‌های آن، از جمله بروز بیرونی و نشانه‌های احساسی ناشی از دروغگویی در چهره وقت گذاشته و مطالعه کرده‌است. به همین دلیل است که حوزهٔ «تشخیص احساسات در مذاکره» معمولاً با معرفی پل اکمن و کارهای او آغاز می‌شود.

نشانه‌های هیجانی ممکن است کلامی یا غیرکلامی باشند؛ اگر پیام کلامی مبهم باشد، رفتار غیرکلامی –مانند بیانات چهره‌ای– ممکن است منظور را روشن سازد. بیانات چهره‌ای یکی از عمده‌ترین راه‌هایی است که انسان به وسیلۀ آن هیجاناتش را انتقال می‌دهد. تشخیص حالات‌های چهره به معنیِ تشخیص هیجانات موجود در انسان، براساس حرکات ابراز شده در چهره است. تشخیص حالات‌های چهره در انسان چهارچوبی تحقیقاتی از تشخیص الگوها را دنبال می‌کند. این چهارچوب شامل سه مرحله است: شناسایی چهره؛ استخراج ویژگی‌های چهره‌ای؛ طبقه‌بندی حالات چهره. در کتاب حاضر پرفسور پل اکمن به همراه والاس وی.فریزن و جوزف سی.هگر سیستم کدگذاری‌ای برای حرکات چهره تدوین کرده‌اند که جامع‌ترین سیستم در این زمینه بوده. در این شیوه حرکات را به واحدهای حرکت تقسیم کرده‌اند؛ واحدهای حرکت کوچک‌ترین حرکات چهره‌ای بصری قابل تمایز هستند که نمی‌توان آن‌ها را به جزءهای کوچک‌تری تقسیم کرد. این کتاب شامل دو جلد به همراه یک CD آموزشی است. جلد اول، کتاب راهنما بوده و در آن چگونگی تشخیص و نمره‌گذاری واحدهای حرکت آموزش داده شده و جلد دوم تحت‌عنوان راهنمای محققان شامل مبانی علمی و پژوهشی برای افرادی است که علاقه­مند به استفاده از این سیستم در تحقیقات و مطالعات خود هستند.