معرفی کتاب آگاهی اثر آناکا هریس ،ترجمه از مهرناز نوروزی ، نشر ذهن آویز : آگاهی چیست؟ چگونه بهوجود میآید؟ و چرا وجود دارد؟ ما تجربۀ حضور در دنیا را امری مسلم میدانیم؛ اما وجود آگاهی سوالات عمیقی را به ذهن میآورد: چرا در همۀ عناصر جهان شعور وجود دارد؟ چگونه میتوانیم به شعور هستی فکر کنیم؟ و بهطورکلی چرا باید به آن فکر کنیم؟ آناکا هریس در کتاب خود، با عنوان آگاهی: راهنمایی برای کشف رمز و راز بنیادین ذهن، از تعاریف، فلسفهها و یافتههای علمی در حال تکامل برای راهنمایی ما کمک میگیرد تا درک محدودمان را از آگاهی و شعور بازنگری کنیم. او جرقههای این پرسشها را در ذهن ما روشن میکند تا با اندیشیدن به آنها به چیستی آگاهی راه یابیم: آگاهی در کجا زندگی میکند و چه چیزی آن را به وجود میآورد؟ آیا ممکن است یک توهم یا یک خاصیت جهانی برای همۀ عناصر باشد؟ در همان حال که سعی میکنیم آگاهی را درک کنیم، باید با نحوۀ تعریف آن در عصر هوش مصنوعی نیز دستوپنجه نرم کنیم. کتاب آگاهی استدلالهای زنده و چالشبرانگیزی ارائه میدهد که ایدههای ما را دربارۀ آگاهی متحول میکند و به ما اجازه میدهد که آزادانه به آگاهی فکر کنیم، اگر واقعا میتوانیم.
کتاب لذت تفکر اثر زینا هیتز ،ترجمه از محمدرضا شکاری ، نشر ققنوس : ما تمایل داریم به موضوعات مورد علاقهمان طوری فکر کنیم که انگار غذاهایی در بوفۀ رستوراناند- شاید کمی از این، شاید کمی از آن. اما خواستههای ما بیشتر شبیه رودخانهاند. نیرو و فشاری دارند که تمام و کمال متعلق به خودشان همین که در مسیر خواستههایمان بیفتیم، ما را به سمت و سوی خاصی میبرند و حوادث و وقایعی را پیش پایمان مینهند که هیچ انتظارشان را نداشتیم و اگر دست خودمان بود انتخابشان نمیکردیم. کتاب لذت تفکر میکوشد ارزش آموزش، یادگیری و تفکر را به یادمان بیاورد تا بلکه بتوانیم از زندگی ماشینی و لذتهای توخالیمان دست بکشیم، با بهرهگیری از تجارب فیلسوفان، دانشمندان و نویسندگان جانی تازه به ذهنمان ببخشیم، و به راز شادمانی متفکرانه زیستن پی ببریم.
کتاب سوگ اثر مایکل چلبی ،ترجمه از نصرالله مرادیانی ، نشر بیدگل : کتاب « سوگ» نوشته « مایکل چلبی» توسط انتشارات بیدگل منتشر شده است. تجربه غم و اندوه به خاطر مرگ شخصی که دوستش داریم یا برای ما مهم است - به همان اندازه که دردناک است - در شرایط انسانی نقش اساسی دارد. با این حال، شگفت آور است که فیلسوفان به ندرت اندوه را در هر عمقی بررسی کرده اند. در غم، مایکل چولبی یک کاوش فلسفی پیشگامانه از این رویداد عاطفی پیچیده ارائه میکند، و بینشهای ارزشمند جدیدی را در مورد اینکه غم چیست، چه کسی را غمگین میکنیم، و چگونه اندوه میتواند ما را در نهایت به درک بهتری از خود و درک کاملتر انسانیت مان برساند، ارائه میکند. چولبی با تکیه بر روانشناسی، علوم اجتماعی، و ادبیات و همچنین فلسفه توضیح می دهد که ما برای از دست دادن کسانی که هویت ما روی آنها سرمایه گذاری شده است، غصه می خوریم، از جمله افرادی که شخصا آنها را نمی شناسیم اما به هر حال آنها را گرامی می داریم، مانند شخصیت های عمومی. مرگ آنها نه تنها ما را از تجربیات ارزشمند محروم می کند، آنها همچنین تعهدات و ارزش های ما را مختل می کنند. با این حال غم و اندوه چیزی است که ما باید به جای اجتناب از آن بپذیریم، بخش مهمی از یک زندگی خوب و معنادار است. چولبی میگوید، کلید درک این پارادوکس این است که غم و اندوه فرصتی منحصر به فرد و قدرتمند برای رشد در خودشناسی با شکل دادن به یک هویت جدید به ما میدهد. گرچه غم و اندوه میتواند آشوبانگیز و سرگردان باشد، اما همچنین نشاندهنده ظرفیت انسانی ما برای سازگاری منطقی با تکامل روابطی است که به آن وابسته هستیم. گزارشی اصلی از نحوه عملکرد سوگ و چرایی اهمیت آن، سوگ نشان می دهد که چگونه درد این تجربه به ما فرصتی می دهد تا روابط خود را با دیگران و خودمان عمیق تر کنیم.