کتاب اضطراب موقعیت از آلن دوباتن، سید حسن رضوی ، نشر میلکان : می توان گفت که دو داستان عشقی بزرگ زندگی هر فرد بزرگسالی را تعریف می کند.اولین داستان، جست وجوی ما برای عشق جنسی به خوبی شناخته و تعریف شده است.خیال و هوس های ان،اسکلت موسیقی و ادبیات را می سازد و از نظر اجتماعی پذیرفته و ارج نهاده می شود.دومین داستان، جست و جوی ما برای دریافت عشق از جهان ، افسانه ای اسرارآمیز و شرم آورتر است، اگر به آن اشاره شودمعمولا با عباراتی نیشدار و تمسخر آمیز بیان می شود.مانند چیزی که عمدتا توجه افراد حسود یا دارای کمبود را جلب می کند، در غیر این صورت میل به موقعیت تنها در معنای اقتصادی آن تفسیر می شود.با وجود این جدیت داستان دوم به هیچ وجه کمتر از داستان اول نیست.پیچیدگی اش کمتر نبوده،اهمیت یا جهان شمول بودن آن کمتر نیست و درد شکست در آن هم به هیچ وجه کمتر نیست.در اینجا هم شکست عشقی وجود دارد.
کتاب هنر همه فن حریف شدن در احساسات از دکتر مارک براکت،ترجمه از نهال سهیلی فر،نشر میلکان : مارک برکت استاد مرکز مطالعات کودکان دانشگاه ییل و مؤسس مرکز هوش عاطفی همین دانشگاه است. او در بیستوپنج سال فعالیت خود در مقام دانشمند احساسات، طرحی چشمگیر برای بهبود زندگی بچهها و بزرگسالان توسعه داده است؛ نقشهای برای درک احساسات و استفادهی عاقلانه از آنها بهگونهای که کمککننده و راهگشا باشند، نه مانع رسیدن به موفقیت و سلامتی. نقطهی عطف این رویکرد میراثی است که او از دوران کودکی به همراه دارد، داییای که برای اولینبار به او اجازهی احساسکردن داد. داییاش اولین کسی بود که واقعاً مارک را دید، به حرفهای او گوش داد و متوجه زورگوییها و سوءاستفادههایی شد که او از آنها رنج میبرد. از اینجا بود که مارک متوجه شد آنچه از سر میگذراند موقتی است. او تنها نبود و احساس ترس، منزویبودن و خشماش اشتباه محسوب نمیشد. و حالا میتوانست بهتر از هر کس دیگری احساساتش را بروز دهد. بچهها و بزرگسالان زیادی با مشکلات مربوط به عواطف و احساسات دستوپنجه نرم میکنند؛ آنها از احساسات خود خجالت میکشند و از مهارتهای عاطفی برخوردار نیستند، اما قرار نیست اوضاع اینطور بماند. مأموریت زندگی مارک برکت تغییر این وضعیت است و در این کتاب شیوهی خود برای انجام این کار را با ما در میان میگذارد.
در هنر همهفنحریفشدن در احساسات بهشکلی اصولی یاد میگیرید چطور احساسات و عواطف مختلف را شناسایی و درک کنید، برایشان نامی انتخاب کنید، بهدرستی و بهموقع ابرازشان کنید، و اینکه درنهایت چطور آنها را تنظیم و تعدیل کنید. اگر میخواهید به پیشرفت تحصیلی و کاری برسید، اگر میخواهید پدرمادر خوبی باشید، اگر میخواهید به دوستتان کمک کنید و اگر بهطورکلی میخواهید احساسات و نحوهی برخورد با آنها را بهتر بشناسید، این کتاب برای شماست. کتاب هنر همهفنحریفشدن در احساسات بیش از هر کتاب دیگری در مورد احساساتْ تحقیقات روانشناختی، تمرین آموزشی و داستانهای قانعکننده، دارد. کتابی که خواندنش برای مدیران، مربیان، والدین، دانشآموزان و همهی پژوهشگران لازم است." ــ پیتر سالوی، رئیس دانشگاه ییل
کتاب روانشناسی ملال از جیمز دانکرت و جان دی ایستوود،ترجمه مریم حیدری ،نشر نوین : ملال لحظاتی به سراغ ما می آید که می خواهیم کاری کنیم، اما تمایلی به انجام دادن آن کار نداریم و به این ترتیب نمی توانیم راهی پیش رویمان بیابیم. می توانیم اسمش را تنبلی یا بی میلی بگذاریم. یا شاید برعکس، نوعی حس بی تابی و بی قراری برای کاری که مطمئن نیستیم بتواند رضایت ما را جلب کند.
سال های مدید، فلاسفه، مورخان و کما در پی درک مسئله ملال بوده اند. اما علیرغم اینکه ملال امری بسیار شایع است، تاکنون جامعه علمی توجه نسبتا کمی به آن داشته است. نویسندگان کتاب روان شناسی ملال تلاش کرده اند تا این روند را تغییر دهند و با کمک علم روانشناسی، ابعاد تاریک رویارویی انسان با ملال را برایمان روشن کنند.
ملال نیرویی برای سوق دادن ما به سمت فعالیت های معنادارتر و رضایت بخش تر است. این احساس شما را وادار می کند که سؤال مهمی را از خود بپرسید: «باید چه کار کنم؟». کتاب روان شناسی ملال به این سؤال پاسخ نمی دهد، بلکه به شما کمک می کند تا درک روشن تری از پیام ملال به دست آورید و بهتر با آن روبه رو شوید.