کتاب شغلهای چرند و پرند از دیوید گریبر،ترجمه از سیمین فروهر،نشر برج : با خودتان صادق باشید! اگر شغل شما وجود نداشت چه کسی متوجه نبود آن میشد؟ بهعبارت دیگر، آیا شغلتان تاثیر معناداری بر جهان دارد؟ میلیونها انسان شغل بیهوده دارند و خودشان هم میدانند که در شغلهای «چرندوپرند» گیر افتادهاند. در اوایل قرن بیستم اقتصاددانان پیشبینی کردند فناوری موجب خواهد شد در دنیای مدرن فقط پانزده ساعت در هفته کار کنیم، اما این گفته محقق نشد؛ متوسط ساعت کار در صدسال اخیر افزایش یافته است. اکنون سهچهارم شغلها در جوامع پیشرفته شغلهایی هستند که به نظر نمیآید ارزش خاصی به جامعه اضافه کنند. دیوید گریبر در «شغلهای چرندوپرند» نشان میدهد چگونه این پدیده رخ داده و بهجای مشارکت در تولید واقعی، کار کردن خود به غایتی مقدس تبدیل شده است. چگونه چنین شغلهایی نظام ازهمگسیختهی سرمایهداری را حفظ میکنند و چطور باید از دست این پدیده خلاص شویم. «کتابی شوخطبعانه و پرهیجان که تغییری فرهنگی را پیرامون آنچه ما ارزش میپنداریم فرامیخواند.» ـ نیویورک پست. «گریبر از ما میخواهد که خود را از قید و بندهای تحمیلشده از سوی بوروکراسی آزاد کنیم و در آن صورت است که میتوانیم آشکارا و خلاقانه پیرامون آیندهی جمعی خود بحث کنیم.»
کتاب تکامل تکلم (داستان تکلم انسان از نئاندرتالها تا هوش مصنوعی) از ترور کاکس،ترجمه از اعظم خرام، نشر اندیشه مولانا: ترور کاکس ما را به سفری درباره شگفتیهای گفتار انسان میبرد، او کتابش را با تکامل زبان و زیستشناسی تکلم و شنیدن شروع میکند و سپس ما را در جریان آخرین فناوریهای کامپیوتری قرار میدهد. زبان و قدرت تکلم شاخصه بشر است و نحوه تکلم ما بخش جداییناپذیری از شخصیت ماست. با اختراع دستگاههای ضبط صدا، ارتباطات انسانی برای همیشه تغییر کردهاند. در حال حاضر پیشرفتهای انجام شده در علوم کامپیوتری و هوش مصنوعی نویدبخش تحولات ژرفتری است و همراه با آن امکان تولید، دستکاری و کپی صدای انسان که بعضا عواقب آزاردهندهای نیز دارد، فراهم خواهد شد.
کتاب عادت سکوت را بشکن (یک راهنمای کاربردی برای مکالمات ناراحتکننده درباره من هم در محل کار) از سارا بیولی،ترجمه از بهار صادقیان،نشر نسل نواندیش : در آغاز جنبش من هم، کارمندان و مدیران در تقلا برای پاسخگویی به آزارهای جنسی بودند. اغلب شیوهها، به کارمندان، قوانین را میآموختند نه مهارتهایی که بتوانند آنها را به کار گیرند. سارا بیولی شیوه جدید مهارت محوری را برای برخورد با پاسخگویی و پیشگیری آزارهای جنسی در محیط کار ابداع کرد که شامل مهارتهای توسعهنیافتهای مانند، همدلی آگاهی از موقعیت، ایجاد محدودیت و مداخله میشود. با استفاده از بیان داستانها، شوخطبعی و سناریوهای زندگی واقعی، این کتاب ایده پذیرش مکالمات ناراحتکننده را به عنوان مهارت اصلی که ما را قادر میسازد از تمامی استعداد و حضورمان در محیطی امن و سرشار از احترام برای کار کردن استفاده کنیم، بیان میکند.