کتاب چرا گورخرها زخم معده نمیگیرند از رابرت ساپولسکی، ترجمه از محمدعلی امام هادی، نشر نوین توسعه : در علم پزشکی، انقلابی در نحوۀ تفکر ما راجع به انواع بیماریها رخ داده است. این انقلاب شامل شناخت تعاملات بین بدن و ذهن است که به معنی انواع شیوههایی است که در آن احساسات و شخصیت میتوانند تأثیر فوقالعادهای بر عملکرد و سلامت بدن داشته باشند.
این موضوع به نقش استرس در آسیبپذیرتر کردن برخی از ما در برابر بیماری و روشهای مقابلۀ ما در برابر عوامل استرسزا مربوط میشود. رابرت ام. ساپولسکی در کتاب «چرا گورخرها زخم معده نمیگیرند» تلاش میکند معنایی روشن از مفهوم مبهم استرس ارائه کند و به سادهترین شکل ممکن این نکته را آموزش دهد که چگونه انواع هورمونها و بخشهای مختلف مغز در پاسخ به استرس فعال میشوند. او بر رابطۀ بین استرس و افزایش خطر ابتلا به انواع خاصی از بیماریها متمرکز میشود و به تأثیر استرس بر سیستمهای مختلف بدن میپردازد. ساپولسکی تلاش کرده تا موضوعات علمی این کتاب برای افراد غیردانشمند یا کسانی که به چنین مطالبی علاقهای ندارند نیز جالب و قابلفهم باشد. مطالعۀ این کتاب برای کسانی که در پی شناخت استرس، بیماریهای مرتبط با آن و راههای کنار آمدن با آن هستند مفید خواهد بود.
کتاب بزرگتر فکر کن از شینا آینگار،ترجمه از میثم همدمی،نشر نوین توسعه : برای آنکه داستانهای زیبا بنویسیم، خوب شعر بگوییم، نقاشیهایی شگرف خلق کنیم، مجسمهای بدیع بسازیم یا ابزاری مفید بیافرینیم، نیازمند “خلاقیت” هستیم. اما آیا همه میتوانند خلاق باشند یا اینکه خلاقیت تنها منحصر به تعداد انگشتشماری از نوابغ است؟ کتاب بزرگتر فکر کن جعبۀ اسرارآمیز خلاقیت را میگشاید و با اتکا به آخرین یافتههای علوم اعصاب و روانشناسی شناختی نشان میدهد که تقریباً همه از توانایی خلاقیتورزی برخوردارند. بعد از مطالعۀ این کتاب، خلاقیت دیگر برایمان یک راز به حساب نمیآید؛ خواهیم دید که آفرینندگی از توانمندیهای دستیافتنی هر انسانی است. کافی است خود را باور کنیم، دقیقتر به عناصر پیرامونیمان بنگریم و بکوشیم همان عناصر قدیمی از پیش موجود را به شیوههایی نو باهم ترکیب کنیم.
کتاب اختلال وسواس اجباری (آزاردهنده یا مهمان) کتاب کار برای درمان اختلال وسواس اجباری در کودکان) از ماری انگلرت،ترجمه از غزاله علوی ،نشر نوشته : اختلال «وسواس فکری اجباری» از اختلالهای مهم و شایع در روانپزشکی است. علائم این اختلال، اغلب بیسروصدا و پنهانی در کودکان ظاهر میشود و ممکن است با مشکلات رفتاری اشتباه گرفته شود. این کتاب سعی دارد به کودکانی که با اختلال وسواس اجباری در حال مبارزه هستند، کمک کند؛ به طوری که بدون حذف افکار ناخواسته اختلال وسواس اجباری، آنها را به عنوان مهمان بپذیرند، و به فعالیتهای مورد علاقه خود هم بپردازند. این کتاب برای مشاوران مراکز تخصصی بسیار مفید و کارا میباشد. به گونهای که کودک با همراهی مشاور، با کمک نقاشی و نوشتن جنبههایی از مبارزه خود با اختلال وسواس اجباری میتواند به نتیجه مطلوب که همانا پیشرفت در زمینه مورد علاقه خود و رهایی از افکار ناخواسته اختلال وسواس اجباری است، برسد.