معرفی جدیدترین کتاب های منتشر شده در ایران : 13 خرداد 1402

معرفی جدیدترین کتاب های منتشر شده در ایران : 13 خرداد 1402

 

کتاب خاطرات جنگ ۱۹۳۹-۱۹۴۱ اثر سیمون دوبووار ، ترجمه از صدف محسنی،نشر کتاب پارسه : خاطرات شخصی آدم‌ها از دوره‌های مهم تاریخی، نکاتی باریک‌تر از مو را درباب آن دوره‌ها می‌گویند که چه‌بسا در تاریخ‌های رسمی به آن‌ها برنخوریم. کتاب «خاطرات جنگ» سیمون دو بووار نیز از این قاعده مستثنا نیست. سیمون دو بووار در کتاب «خاطرات جنگ» زندگی روزمرۀ خود و مردم پاریس را در یکی از تاریک‌ترین و هولناک‌ترین اعصار تاریخ اروپا، یعنی دورۀ جنگ جهانی دوم، شرح می‌دهد.

کتاب «خاطرات جنگ» شامل یادداشت‌های روزانه و خاطراتی است که سیمون دو بووار آن‌ها را بین سال‌های 1939 تا 1941، یعنی از شروع جنگ جهانی دوم تا چند ماه بعد از اشغال پاریس به‌دست نیروهای آلمان نازی، نوشته است. در ابتدای کتاب «خاطرات جنگ»، یعنی نخستین یادداشت‌های دو بووار، می‌بینیم که جنگ تازه دارد شروع می‌شود و گویی در پاریس هنوز کسی آن را چندان جدی نگرفته است. عده‌ای می‌گویند جنگی در نخواهد گرفت اما دلهره کم‌کم بر شهر سایه می‌اندازد و شهر حالتی نظامی به خود می‌گیرد و سکوتی اضطراب‌زا بر آن حاکم می‌شود.

دو بووار در کتاب «خاطرات جنگ» از بی‌تفاوتی‌ و انفعال ابتدایی مردم در قبال جنگ و نیز از ترس‌ها و دلواپسی‌های برآمده از جدی شدن وقوع آن می‌نویسد و همچنین احساسات متناقض خود را نسبت به بحران جنگ بیان می‌کند و از تضاد آن‌چه در درونش در جریان است و آن‌چه در آن بیرون دارد اتفاق می‌افتد سخن می‌گوید و همچنین از اینکه در شرایط سخت چطور می‌توان تاب آورد. او در کافه‌ها و رستوران‌ها پرسه می‌زند، با آدم‌های مختلف حرف می‌زند، به بحث‌ها دربارۀ جنگ گوش می‌دهد، اخبار روزنامه‌ها را منعکس می‌کند و این‌ها همه را، در کنار مشاهداتش از چهرۀ شهر در دورانی که اضطراب جنگ آن را فرا گرفته است، در یادداشت‌های کتاب «خاطرات جنگ» منعکس می‌کند. در جایی از کتاب «خاطرات جنگ»، که دو بووار دارد ژان پل سارتر، یار غارش را که دارد به جنگ می‌رود، شبانه بدرقه می‌کند، فضا «کافکایی» توصیف می‌شود چون پرس‌وجوی سارتر از ژاندارم‌ها برای اینکه بداند چطور به یگان نظامی بپیوندد و حالت بی‌اعتنای ژاندارم‌ها، حال‌وهوای آثار کافکا را برای دو بووار تداعی می‌کند. ژان پل سارتر در کتاب «خاطرات جنگ» حضوری پررنگ دارد و این حضور، گاهی حضور فیزیکی است و گاهی در ذهن دو بووار که مدام دلواپس سارتر است که مبادا در جبهۀ جنگ آسیبی ببیند.

سیمون دو بووار همچنین در کتاب «خاطرات جنگ» مدام از دلواپسی‌اش برای یکی از شاگردان سارتر، که به‌عنوان سرباز در جنگ حضور دارد، سخن می‌گوید. جنگ در جریان است و زندگی روزمره هم، میان بمباران و در سایۀ هراس از مرگ، جریان دارد. آژیرهای خطر مدام به صدا درمی‌آیند. مردم، با ماسک‌های گاز، این‌ور و آن‌ور می‌روند و دلهره و وحشتی بر فضا حاکم است. در کتاب «خاطرات جنگ» این‌ها همه با ریزبینی و جزئی‌نگری به تصویر کشیده شده‌اند.

 

معرفی جدیدترین کتاب های منتشر شده در ایران : 13 خرداد 1402

 

 کتاب از تو بیزارم،ترکم نکن اثر جرالد جی.کرایزمن ،ترجمه از رضا مشایخی ،نشر بینش نو : خلق‌وخوی افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی آنقدر متغیر، ترسناک و پرخاشگرانه است که خود این افراد اغلب نگران سلامت عقلی‌شان می‌شوند. ممکن است در لحظه‌ای خوشحال، و در لحظه‌ای دیگر ناامید و افسرده باشند. افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی علائم چشمگیر مشابهی دارند: هویت متزلزل پرخاشگری‌های ناگهانی حساسیت بیش از حد به طرد شدن واقعی یا خیالی خیانت‌های زناشویی کوتاه و متلاطم احساس پوچی شدید اختلالات خوردن، سوء‌مصرف مواد مخدر، و سایر گرایشات خودتخریبی ترس غیرمنطقی از ترک شدن و ناتوانی در تنها ماندن توصیف، تشخیص، و درمان اختلال شخصیت مرزی تا سال‌ها دشوار بود.

امّا دکتر جرالد جی. کرایزمن و هال استراوس با نوشتن این راهنمای کلاسیک، توصیه‌های حرفه‌ای و ضروری را به قربانیان این اختلال و خانواده‌هایشان ارائه کردند تا بتوانند با این مشکل طاقت‌فرسا و نسبتا فراگیر کنار بیایند و آن را درک کنند. کتاب حاضر حاوی به‌روزترین تحقیقاتی است که باب بررسی ریشه‌های عصب‌شناختی، وراثتی، و تحولی این اختلال را گشوده و ارتباط اختلال شخصیت مرزی با مشکلاتی مثل سوء‌مصرف مواد، سوء‌استفاده جنسی، اختلال استرس پس از سانحه، اختلال نقص توجه/بیش‌فعالی، و اختلالات خوردن را روشن‌تر کرده است و این کتاب را به راهنمایی مهم برای فهم و زندگی با افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی بدل کرده است.

 

معرفی جدیدترین کتاب های منتشر شده در ایران : 13 خرداد 1402

کتاب زنان شگفت انگیز ،داستان زنان الهام بخش، پیشگام و مبارز از لوسی بیور ، سارا گرین ، ترجمه از زهرا ابراهیمی ،نشر کتاب پارسه : کتاب «زنان شگفت انگیز» از لوسی بیور و سارا گرین کتابی در معرفی زنان تأثیرگذار، خلاق، پیشرو، مبارز و مستعد قرن بیستم. کتاب «زنان شگفت‌انگیز: داستان زنان الهام‌بخش، پیشگام و مبارز» شامل یادداشت‌هایی کوتاهِ در معرفیِ زنانی است که هر یک به‌نحوی حضوری مؤثر در دنیا داشته‌اند و جزو مشاهیر جهان به‌‌شمار می‌آیند. لوسی بیور و سارا گرین کتاب «زنان شگفت‌انگیز» را برای آشنایی کودکان و نوجوانان با زنان موفق و پیشرو و خلاق و جسور قرن بیستم تدارک دیده‌اند. این کتاب، مخاطبان خود را با خطوط اصلی و مهم زندگی زنان بزرگ و تأثیرگذار و موفق قرن بیستم و دستاوردها و دلیل اهمیت هر یک از آن‌ها آشنا می‌کند. کتاب «زنان شگفت‌انگیز» کتابی مناسب برای آشنایی اولیۀ کودکان و نوجوانان با زنانی است که نامشان، به‌دلیل دستاوردهایی که داشته‌اند و جسارت‌هایی که به‌خرج داده‌اند و جایگاهی که در جهان به دست آورده‌اند، در تاریخ جهان ماندگار شده است. متن اصلی کتاب «زنان شگفت‌انگیز» اولین بار در سال 2018 منتشر شده است.

نوشته های اخیر

دسته بندی ها