معرفی جدیدترین کتاب های منتشر شده در ایران : 18 خرداد 1402

معرفی جدیدترین کتاب های منتشر شده در ایران : 18 خرداد 1402

 

کتاب روانشناسی باور اثر نانسی اس کیم ، ترجمه از عباس زیدی زاده،نشر فلسفه : از نظر نانسی اس. کیم (Nancy S. Kim) هر فرد باور‌های بسیار متفاوتی با دیگر افراد دارد. در حقیقت، افراد در زمینه‌ی باور‌های سیاسی با یکدیگر متفاوتند؛ در زمینه‌ی باور‌های اخلاقی با یکدیگر متفاوتند؛ در مورد اختلال‌های روانی باور‌های متفاوتی دارند؛ و حتی به خرافه‌های متفاوتی هم باور دارند. به علت وجود همین باور‌های متفاوت و حتی متعارض است که نانسی اس. کیم در کتاب روان‌شناسی باور می‌پرسد: «چرا باور‌های هر فرد تا این‌حد مخالف باور‌های دیگران است؟».

 

نانسی اس. کیم با گردآوری نظریه‌ها و شواهد تجربی برگرفته از روان‌شناسی اجتماعی، روان‌شناسی رشد و روان‌شناسی شناختی، باور‌های متفاوت ما را بررسی می‌کند و با ارجاع به پژوهش‌های جدیدی که در این حوزه‌ها صورت گرفته‌اند، نشان می‌دهد چگونه عوامل روان‌شناختی متعددی از جمله حافظه، توانایی استدلال، قضاوت، احساسات، شخصیت و رشد شناختی، باور‌های ما را شکل می‌دهند. این کتاب، به مباحث فلسفی مرتبط با باور‌ها نیز می‌پردازد و برای روشن‌تر کردن بحث، به نظریه‌های متفاوت در تاریخ فلسفه و معرفت‌شناسی نیز اشاره می‌کند. کتاب روان‌شناسی باور (The Psychology of Belief)، دامنه‌ی بسیار وسیعی از باور‌ها را مورد بررسی قرار می‌دهد. برای مثال، یک فصل کتاب به باور‌های سیاسی، فصلی دیگر به باور‌های شبه‌علم و فصلی دیگر تماما به نظریه‌های توطئه اختصاص یافته است. در فصلی از کتاب که به نظریه‌های توطئه اختصاص یافته است، بسیاری از عوامل انگیزشی، ویژگی‌های شخصیتی، نگرش‌ها و عوامل اجتماعی تأثیرگذار بر باور افراد به نظریه‌های توطئه مورد ارزیابی قرار می‌گیرند. در این فصل، به نقش اینترنت در انتشار نظریه‌های توطئه پرداخته می‌شود و راه‌کارهای آزمون‌شده‌ای برای کاهش باور افراد به این نظریه‌ها بررسی می‌شوند.

 

معرفی جدیدترین کتاب های منتشر شده در ایران : 18 خرداد 1402

 

کتاب ذهن آگاهی برای مدیریت استرس (۵۰ روش برای بهتر کردن حس و حال و تقویت آرامش) از رابرت شکتر ، ترجمه از یاسین قاسمی بجد ،نشر پل : دکتر. رابرت شاچتر روانشناس و استادیار بالینی در گروه روانپزشکی دانشکده پزشکی کوه سینا در نیویورک است که در آنجا مدیریت استرس و شناخت درمانی را تدریس می کند. او همچنین مدیر مراکز استرس نیویورک است و به طور گسترده در زمینه مدیریت استرس و انگیزه کار کرده است.

در بخشهایی از این کتاب می خوانیم که استرس بخشی از زندگی عادی و روزمره است. اگر در حال خواندن این کتاب هستید، استرس باید بخش بزرگی از زندگی تان را تحت تأثیر قرار داده باشد و اگر چنین است احتمالا بیشتر از آنچه نیاز است رنج می برید. احتمالاتی که باعث استرس می شوند پایانی ندارند. به عنوان مثال، شاید لازم باشد هر یک از سه فرزند خود را به سه بازی مختلف فوتبال ببرید، یا شاید وظایف کاری دارید که زمان کافی برای انجام آن ها ندارید، یا شاید در حال مراقبت از یک بیمار یا والدین سالمند خود هستید. خبر خوب اینکه اگرچه این موقعیت ها طاقت فرسا هستند، اما لازم نیست استرس زا باشند. با روش های قدرتمندی که در این کتاب خواهید آموخت، می توانید استرس و اثرات آن را بر خود کاهش دهید. من بیش از ۱۰ سال پیش زمانی که مادرم به طور خطرناکی فشارخون بالا داشت، شیفته درمان استرس شدم. او چندین دارو را امتحان کرده بود، اما فشارخونش همچنان بالا بود. زندگی او به شدت پر استرس بود.

یک شرکت بزرگ را اداره می کرد و دائما در حال برخورد با مشکلات مختلف بود. می دانستم که استرس باعث مشکل فشارخون او شده و نگرانش بودم. یک روز در مونت سینای، جایی که من عضو هیئت علمی در دانشکده پزشکی آیکان هستم، شروع به تحقیق در مورد تمام راه های ممکن برای درمان استرس کردم. آن موقع بود که ذهن آگاهی را کشف کردم. من بسیاری از مطالعات مبتنی بر شواهد را یافتم که نشان می دهد ذهن آگاهی می تواند تأثیر چشمگیری بر کاهش استرس و فشارخون داشته باشد. من تا جایی که می توانستم در مورد آن مطالعه کردم. در کارگاه های آموزشی شرکت کردم و هنر استفاده از ذهن آگاهی را آموختم.

 

 

معرفی جدیدترین کتاب های منتشر شده در ایران

 

 

کتاب مغاک جنون اثر جرج اتوود ،ترجمه از پیوند جلالی ، نشر فرهنگ نشر نو : مغاک جنون مجموعه‌ای است از روایت‌های بالینی و شرح زندگی افراد بحران‌زده، همراه با تأملاتی بر شکست‌ها و موفقیت‌های درمانی ایشان. این کتاب که حاصل تجربهٔ پنجاه‌سالهٔ دکتر جرج اتوود در زمینهٔ مطالعه و درمان جنون در تمام اشکال آن است، به طیف وسیعی از وخیم‌ترین وضعیت‌های هیجانی بیماران می‌پردازد؛ از جلوه‌های مختلف روان‌پریشی و افسردگی و اقدام به خودکشی گرفته تا تأثیر آسیب‌های عمیق کودکی، تکه‌پاره شدن شخصیت به چندین «خود»، رابطهٔ جنون و نبوغ و همچنین اهمیت پیش‌فرض‌های فلسفی در کار بالینی با اختلالات روانی شدید. اتوود در جای‌جای کتاب بر سرشت انسانی و ماهیت بیناذهنیتی جنون تأکید می‌کند. ماهیتی که حتی در شدیدترین موارد بیماری روانی، در اوج‌های خیره‌کننده و حضیض‌های دردناک جستجوی بی‌امان حقیقت در زندگی -هم از جانب بیمار و هم از جانب درمانگر- به چشم می‌خورد. بعید است کسی داستان‌های بالینی این کتاب را بخواند و به آنچه در اعماق وجود خودش نهفته است نزدیک‌تر نشود.

نوشته های اخیر

دسته بندی ها