کتاب من بیش از حد فکر می کنم از کریستل پُتیکُلَن، ترجمه از حامد حکیمی،نشر بینش نو : چه کسی فکرش را میکرد که باهوشبودن بتواند باعث آزاردیدن افراد شود؟ اما من اغلب مراجعان باهوشی دارم که نزد من میآیند و شکایت میکنند که بیشازحد فکر میکنند و ذهنشان هیچ آرامشی برایشان باقی نگذاشته است. از شک و تردیدها و سؤالاتشان، و از هشیاری و حواس تیزشان که به همة جزئیات توجه میکند عاصی شدهاند و میخواهند ذهنشان را از برق بکشند. رنج دیگری که این افراد از آن شکایت دارند این است که احساس میکنند با بقیه فرق دارند، کسی آنها را درک نمیکند و دنیای امروزی برایشان آزاردهنده است. برای همین مدام تکرار میکنند: «من به این دنیا تعلق ندارم.» کتاب حاضر به این افراد میآموزد که هدایت ذهن پرکارشان را به دست گیرند.
قسمتی از کتاب : این کتاب هم، مانند دیگر کتابهای من، براساس تجارب رواندرمانیام نوشته شده است. سالهاست که مینشینم و به افرادی که برای درمان نزد من میآیند گوش میدهم. هفدهسال است که گوش میدهم، مشاهده میکنم و سعی میکنم هرکدام از مراجعانم را درک کنم. یاد گرفتهام آن چیزی را که اریک برن _ پدر رویکرد تحلیل رفتار متقابل _ «گوشدادن مریخی» مینامید، در عمل انجام دهم. یعنی من، مانند یک ضبط صوت معیوب، برخی کلمات یا بعضی قسمتهای جمله را بهتر از کلمات و جملات دیگر ثبت و ضبط میکنم. این شیوة گوشدادن خاص باعث میشود واژههای مهم، جملات کلیدی و نکات اصلی را از بقية موضوعات جدا کنم.
کتاب داستان دو شهر اثر چارلز دیکنز ،ترجمه از فریبا غلامی،نشر سایه گستر : کتاب داستان دو شهر، رمانی نوشته ی چارلز دیکنز است که اولین بار در سال 1859 انتشار یافت. «بهترین روزگار و بدترین ایام بود.» دیکنز با این کلمات معروف، مخاطبین را وارد یکی از پرآشوب ترین دوره های تاریخ می کند: انقلاب فرانسه. از یورش به قلعه ی باستیل گرفته تا سقوط بی رحمانه ی تیغه های گیوتین، این نویسنده ی بزرگ انگلیسی با مهارت و هنری خیره کننده، بیم ها، امیدها، و فراز و فرودهای بی پایان این دوره ی پرهیاهو را به تصویر می کشد. قهرمان داستان این رمان، مردی تنبل و الکلی به نام سیدنی کارتن است که به خاطر الهام بخشی های یک زن، ایثار و ازخودگذشتگی را در خیابان های خون آلود پاریس به غایت خود می رساند. رمان داستان دو شهر، اثری فوق العاده جذاب از یکی از استادان بلامنازع ادبیات انگلیس است.
کتاب مدرسه های خلاق اثر کن رابینسون ،ترجمه از محمدمهدی اعتدالی و کامبیز تکاپومنش بقایی، نشر امیرکبیر : کن رابینسون در چند دهۀ اخیر، یکی از طرفداران برجستۀ ایجاد تحول ریشهای در نظام آموزش بوده است. او در کتاب مدرسههای خلاق، نه تنها مشکلات گریبانگیر نظام آموزش را بهروشنی برمیشمارد، بلکه راهی عملی برای تغییر در این نظام را هم ارائه میکند. مدرسههای خلاق به شکلی جامع و جذاب نشان میدهد دلیل مهم بودن خلاقیت برای همگان چیست، چه مواد درسی و آزمونهایی برای پشتیبانی از آن ضروری است و چگونه میشود به خلاقیت دست یافت. مطالب این کتاب را میتوان زنگ خطری برای بحران پیش رو در زمینۀ آموزش و پرورش و تأمین نیروی انسانی متخصص دانست.
دلزدگی دانشآموزان از محتوا و منابع آموزشی و روشهای ملالآور تدریس، که استفاده از آنها هنوز در بسیاری از نقاط جهان متداول است، میزان بازماندگان از تحصیل را بالا برده و این موضوع را در سراسر دنیا به یکی از مشکلات حاد آموزش و پرورش تبدیل کرده است. در این کتاب، رابینسون با ارائۀ راهکارهای عملی و کاملا انجامپذیر، ذهن خواننده را به امکان حلپذیری این مشکلات با خود همراه میکند. سبک این اثر چنان الهامبخش و جذاب است که هنگام خواندن آن احساس میکنید نویسنده بهطور مستقیم با شما سخن میگوید.