کتاب قاتلین ماه گل اثر دیوید گرن : تاریخ انسان سفیدپوست غربی، تاریخ غارت و چپاول و کشتار است. یا تحت نام امپراتوری روم، شرق و غرب را با لشکرکشی و بردهداری به هم دوخت، یا ارتش صلیبی راه انداخت برای فتح سرزمین مقدس و در کوچهها و خیابانهای شهرها رود خون جاری کرد، یا از لحظهی ورود به آفریقا و آمریکا که مردم سادهدل بومی با مهربانی به استقبالش رفت با شمشمیر و گلوله و قطع عضو و بردگی، پاسخشان را داد! این موجود پرمدعای همهچیزدان خونریز که تاریخ و تمدنش را روی کوههایی از جمجمه و دریاهایی از خون بنا نهاده، هرچه پیش آمد و به دو سه سدهی اخیر رسید، به دلایل مختلف، آمریکای شمال ریوگرانده را همچون کعبهی همهی آمال و آرزوها تصویر کرد و برساخت؛ کعبهی آمالی برآمده از کشتار بیش از 100 میلیون انسان بومی آمریکای شمالی! با اینهمه در لحظات ورود به قرن بیستم، رویاپردازان ایالات متحده، پساز کشتار دهها میلیون نفر در قرنهای شانزده، هفده، هجده و نوزده، تصمیم گرفتند با حکمرانی شمایلی از قانون، رویای آمریکایی را با تصویر ثبات همراه کنند و ازهمینرو با اجبار به سرخپوستان زمینهایی برای اسکان دادند.
بخشی از این سرخپوستان، مردم قبیلهی اسیج بودند که در زمینهایی واقع در ایالت اکلاهاما اسکان داده شدند؛ زمینهایی که به ناگه و با کشف چاههای نفت، میلیونها دلار ثروت را برای مردم اسیج ارمغان آورد و همین آغاز ماجرای دهشتناک سلسله قتلهایی بود که «دیوید گرن» در کتاب «قاتلان ماه گل» به آنها پرداخته است. گرن در این ناداستان و واقعنگاری سترگ و شگفتانگیزش، قتل صدها سرخپوست اسیجی را با روایتی همراه با انبوهی سند و عکس، موبهمو بررسی کرده و نشان داده چطور بخش عظیمی از جامعهی ایالات متحده هیچ نسبتی با اخلاق انسانی نداشته و دزدی و چپاول و قتل بخشی از فرهنگ این کشور است. «قاتلان ماه گل: پشت پردهی کشتار سرخپوستان و پیدایش افبیآی» از داستان قتل دو سرخپوست اسیجی، آنا براون و چارلز وایتهورن در 1924 آغاز شده و به دهها و صدها قتلی میرسد که به شیوههای مختلف (تزریق سم، بمبگذاری، گلوله و ...) علیه زنان و مردان و کودکان قبیلهی اسیج انجام شده که به دلیل ثروت حاصل از زمینهایشان، سفیدپوست آمریکایی آنها را لایق زنده بودن نمیدانست. هرچند کتاب به ریشههای شکلگیری نهاد حرفهای پلیس فدرال(افبیآی) اشاره میکند ولی این واقعیت را نیز گوشزد میکند که حتا شکلگیری چنین نهادی نیز درنهایت منجر به افشا و پیگیری 24 قتل از صدها قتل منجر شده که البته همین هم در دهشت رویای آمریکایی، غنیمتیست!
کتاب فهرست شیندلر اثر توماس کنیلی : کتاب فهرست شیندلر، رمانی نوشته ی توماس کنیلی است که اولین بار در سال 1982 انتشار یافت. در سایه ی اتفاقات هولناک آشویتز، کارخانه داری آلمانی به اسطوره ای زنده برای یهودیان شهر کراکوف در لهستان تبدیل شد. او مردی زن باره، دائم الخمر و لذت طلب بود، اما برای آن ها به یک منجی مبدل گشت. این، داستان خارق العاده ی اسکار شیندلر است: مردی که جان خود را به خطر انداخت تا از مردم بی گناه در لهستان تحت اشغال نازی ها محافظت کند؛ مردی که به خاطر جنگ، به انسانی با یک مأموریت بزرگ تبدیل شد. توماس کنیلی با استفاده از شهادت های واقعی افراد نجات یافته توسط شیندلر، به شکلی درخشان، شجاعت و زیرکی انسانی خوش قلب را در میانه ی جهنمی توصیف ناپذیر به تصویر می کشد.
کتاب اتوبوسی به نام هوس اثر تنسی ویلیامز : لیست بسیار کوتاهی از نمایشنامه های آمریکایی قرن بیستم وجود دارد که همچنان با همان قدرت و تأثیرگذاری روبرو می شوند که برای بار اول با آن رو برو بودند. پس از 57 سال نمایش برتر برادوی بودن ، اتوبوسی به نام هوس جزو این نمایشنامه هاست. این داستان مشهور بازگو می کند که چگونه بلاش دوبوا محو و مبهم توسط شوهر خواهر بیرحم خود ، استنلی کووالسکی به مرحله ی فروپاشی می رسد.
نمایشنامه ی اتوبوسی به نام هوس اغلب به عنوان بهترین نمایشنامه قرن بیستم تلقی می شود و از نظر بسیاری اثر ویلیامز نیز هست. بلانش دوبوا پس از از دست دادن خانه ی خانوادگی خود از شهر کوچک بل ریو ، در می سی سی پی ، به محله ای فرانسوی در نیواورلئان سفر می کند تا با خواهر کوچکتر و متاهل خود ، استلا ، و شوهر او استنلی کوالسکی زندگی کند. بلانش در دهه ی سی زندگی خود است و پولی ندارد ، او جای دیگری هم برای رفتن ندارد. بلانش به استلا می گوید که به دلیل اعصابش (که بعدا دروغ گفته می شود) از مقام آموزش انگلیسی خود مرخصی گرفته است.
بلانش از خانه ی محقر و دو اتاقه ی استلا ابراز تاسف می کند. او استنلی را پرسر وصدا و خشن می بیند و سرانجام از او به عنوان فردی پست و عامی نام می برد. در عوض ، استنلی به رفتارهای بلانش اهمیتی نمی دهد و از حضور او بیزار است. ...
کتاب راز داوینچی اثر دن براون : رابرت لانگدون، نمادشناسی دینی در هاروارد، برای سخنرانی به پاریس آمده است. لانگدون قرار است در مهمانی پس از مراسم سخنرانی با یکی از موزه داران شناخته شده ی موزه ی لوور دیداری داشته باشد، اما خبری از این فرد نمی شود و همان شب، لانگدون درمی یابد که او مرده است. لانگدون سپس به لوور—محل وقوع جرم—برده شده و در آن جا، سرنخ های گیج کننده ای پیدا می کند. در رمان راز داوینچی، لانگدون، مظنون این پرونده است و به کمک یک رمزگشای فرانسوی به نام سوفی نوو، باید مجموعه ای از معماهایی اسرار آمیز را حل کند. اگر رابرت و سوفی نتوانند در موعد مقرر گره از راز معماها بگشایند، ممکن است حقیقتی کهن برای همیشه نابود شود و زندگی خودشان هم در خطر بزرگی قرار گیرد
کتاب سرگذشت ندیمه اثر مارگارت آتوود : آفرد، شخصیت اصلی رمان سرگذشت ندیمه و ندیمه ای در جمهوری گیلیاد است. او در طول روز اجازه دارد یک بار خانه ی فرمانده را ترک کند و پیاده به خواربارفروشی هایی برود که در تابلوهایشان به جای به کار بردن کلمات، از تصاویر استفاده شده است چرا که زنان، دیگر اجازه ی خواندن را ندارند. او مجبور است که ماهی یک بار با فرمانده همبستر شده و دعا کند که از او بچه دار شود، چرا که در دوره ی افول زاد و ولد، آفرد و سایر ندیمه های همانند او زمانی ارزش پیدا می کنند که قابلیت باروری داشته باشند. آفرد سال های پیشین را به یاد می آورد: هنگامی که در کنار همسرش، لوک، زندگی خوب و عاشقانه ای را می گذراند؛ هنگامی که با دخترش بازی و از او مراقبت می کرد، هنگامی که شغلی داشت و پول خودش را درمی آورد و می توانست از دانش و سواد بهره گیرد. اما اتفاقات به شکلی رقم خورده اند که همه ی این سال های خوب به خاطراتی مبهم و در حال فراموشی تبدیل شده اند ...