کتاب هرگز سازش نکنید نوشته کریس واس، کتابی جامع، کامل و عالی است که تمام فنون و اصول یک مذاکره عالی را به ما آموزش میدهد. این کتاب یک مرجع ارزشمند از تمام روشهایی است که میتواند به ما کمک کند تا کنترل مذاکرات اطرفمان را به دست بگیریم و نتیجه مکالمه را به نفع خودمان تغییر دهیم. میتوانید این اثر را با ترجمه شهلا ثریاصفت بخوانید و با به کار بستن تکنیکهای معرفیشده در کتاب، شاهد تغییرات شگفتانگیز در زندگی باشید.
کتاب هرگز سازش نکنید، به عنوان بهترین کتاب مذاکره سایت آمازون شناخته شد. این کتاب موفق شد تا به فهرست پرفروشهای نیویورک تایمز راه پیدا کند و از آن به عنوان یکی از بهترین کتابهای حوزه کسبوکار در سال ۲۰۱۶ یاد میشود.
به جای اینکه تمام تفکرتان را در ابتدای امر تنها به چیزی که میخواهید بگویید متمرکز کنید، باید تمام تمرکزتان را به آنچه که طرف مقابلتان میخواهد بگوید معطوف کنید.
میخواهم به شما بگویم که مصالحه کردن مزخرف است. ما به این دلیل که مصالحه کار درستی است مصالحه نمیکنیم؛ بلکه مصالحه میکنیم زیرا کار آسانی است و شهرت و اعتبارمان را حفظ میکند. مصالحه میکنیم تا بگوییم دست کم نصف معامله را به دست آوردهایم. به طور خلاصه، سازش میکنیم تا در امنیت باشیم. اکثر افرادی که مذاکره میکنند توسط ترس و یا میل به اجتناب از درد هدایت میشوند. تعداد اندکی از آنها توسط اهداف واقعیشان هدایت میشوند.
بهترین نظریه برای توصیف اصول تصمیمات غیر منطقی ما، نظریه چشمانداز است. تئوری چشمانداز در سال ۱۹۷۹ توسط روانشناسان دنیل کانمن و آموس تورسکی ایجاد شده است. نظریه چشمانداز توصیف میکند که انتخاب افراد بین گزینههایی که دارای ریسک هستند، مثلا در هنگام مذاکره، به چه صورت است. این نظریه استدلال میکند که افراد گزینههای مطمئن را به احتمالات ترجیح میدهند، حتی زمانی که گزینه احتمالی، انتخاب بهتری باشد. به این «اثر قطعیت» میگویند. و مردم حاضرند برای جلوگیری از ضرر و زیان نسبت به کسب سود، ریسکهای بیشتری کنند. این بیزاری از ضرر و زیان نامیده میشود.
دو سوال اساسی وجود دارد که شما با پرسیدن آنها میتوانید طرف مقابلتان را وادار کنید که تصور کنند آنها شیوه دستیابی به موفقیت را تعریف میکنند: «چطور بدانیم که در مسیر درستی قرار داریم؟» و «اگر بفهمیم که از مسیر درست خارج شدهایم چطور باید به مسائل رسیدگی کنیم؟». هنگامی که پاسخ میدهند، پاسخهایشان را خلاصه کنید تا زمانی که به «درست است» دست پیدا کنید.
برچسب زدن، تاکتیک مفیدی در تشنجزدایی درگیریهای عصبی است، چرا که باعث میشود که فرد به جای ادامه دادن به رفتارهای بد، به آنها اذعان کند
تحقیقات رواندرمانی نشان میدهد وقتی افراد احساس میکنند که دیگران به حرفهایشان گوش میدهند، تمایل بیشتری پیدا میکنند تا به دقت به خودشان گوش بدهند و افکار و احساساتشان را به طور علنی ارزیابی و شفاف کنند. علاوه بر این، حالت تدافعی و مخالفت کمتری به خود میگیرند و تمایل بیشتری به گوش دادن نقطه نظرات دیگران نشان میدهند، و باعث میشود تا به نقطه آرام و منطقی برسند
بهترین شیوه برای اینکه طرف مقابل تقاضایش را پایین بیاورد این است که با استفاده از سوالات «چطور»، به او «نه» بگویید. این شیوههای غیر مستقیم «نه» گفتن، برخلاف «نه» بیپردهای که غرور طرف مقابل را جریحهدار میکنند، طرف مقابل را طرد نمیکنند. در واقع، این پاسخها بسیار شبیه پیشنهادات متقابل است که طرف مقابل اغلب علیه خودش مطرح میکند. ما فهمیدهایم که معمولا قبل از اینکه خود ِکلمه «نه» بر زبان آورده شود، میتوان چهار بار «نه» گفت.
قدرتمندترین کلمه در مذاکرات «منصفانه» است. ما انسانها به شدت تحت تأثیر میزان احترامی که به ما گذاشته میشود قرار میگیریم. اگر افراد احساس کنند که با آنها منصفانه رفتار شده است، با توافقات موافقت میکنند، و اگر اینگونه احساس نکنند حالت تدافعی به خود میگیرند.
تظاهر به نفهمی یکی از تکنیکهای معتبر مذاکره است، و پاسخ «من درک نمیکنم» پاسخ مشروعی است
بسیاری از ما ترسهای لایه لایه داریم مانند لباسهای چندین لایهای که برای محافظت در برابر سرما به تن میکنیم، بخاطر همین است که رسیدن به ایمنی طول میکشد.