معرفی جدیدترین کتابهای منتشر شده در ایران 5 شهریور ماه 1402

کتاب حقایقی در باب دروغ

 

کتاب حقایقی در باب دروغ اثر اجا ریدین حقایق همیشه وجود دارند خواه آنها را باور داشته باشید یا نه. هیچ چیز عجیب و غریبی درباره حقیقت وجود ندارد. یک واقعیت در ظاهر با دروغ تفاوتی ندارد. حقیقت با حروف بزرگ نوشته نشده است. پس چرا ما معتقدیم که میتوانیم تفاوت آنها را تشخیص دهیم؟ حقایقی درباب دروغ کتابی درباره کلاهبرداری‌های معروف است و تلاش میکند از دریچه آثار و سازو کار باورها دیدی عمیق تر از جامعه ارائه دهد: چرا دروغ میگوییم، چرا ایمان می آوریم و اگر اصلا میان آنها تفاوتی هست، چطور تمایز قائل شویم.

 

کتاب آخرین تزار

 

کتاب آخرین تزار اثر ادوارد راژینسکی به گواه تاریخ، واپسین فرمانروایان دودمان‌های برافتاده سنگین‌ترین بارها را به دوش می‌کشند، زیرا هر خطای آن‌ها با تمام خطاهای نیاکانشان برابری می‌کند. نیکالای دوم، آخرین تزار روس، در ازای تاجی که بر سر نهاده بود بهای خوفناکی پرداخت، بهای غفلت‌های خود و نیز تاوان لغزش‌ها و بی‌عدالتی‌های حکومت سیصدساله‌ی رمانف‌ها را. فروپاشی سلطنت تزار توفانی را برانگیخت که پیامدهایش تا روزگار ما ادامه یافته است. از زندگی پرفرازونشیب و سرنوشت فاجعه‌بار نیکالای و خانواده‌اش، یعنی ملکه آلکساندرا و پنج فرزندشان، اسناد گوناگونی در دست است، از یادداشت‌های روزانه‌ی زوج سلطنتی گرفته تا گزارش‌های قاتلان آن‌ها. بااین‌همه، گویی هرچه شواهد بیش‌تری یافت می‌شود، رازهای سرگذشت آنان دوچندان می‌گردد. کتاب حاضر روایت تلاشی جانفرسا برای گشودن این رازهاست، روایتی از عشق و خیانت و توطئه و کشتار و دروغ و حقیقت. کتاب آخرین تزار

 

کتاب معنای شر اثر دیوید پارکین

 

کتاب معنای شر اثر دیوید پارکین مساله شر یکی از اساسی ترین مباحث الهیاتی به شمار می رود که بحران هایی را در رد و وجوب دینداری و یکتاپرستی پدید آورده است. حتی می توان گفت که چون شر مبادی دینداری و مذهب را به چالش کشید، اندیشه های ناظر بر ثنویت پدید آمدند. اگر خداوند رحمان، عالم و قادر است، پس چرا شر وجود دارد؟ پاسخ به این پرسش ما را با پرسش های دیگری روبرو می کند. مقل اینکه پرسیده می شود: خدا تا چه اندازه مسئول شخصیت بخشی به خیر و شر است؟ مشخص است که هیچ پاسخ کامل و قانع کننده ای برای این پرسش ها وجود ندارد. اینجا را می توان “نقطه بی بازگشت” خواند. جایی که شر قاطعیت و کمال را نشانه می گیرد. شر ناظر بر اندیشه هایی می شود که عدم کمال و نقصان در کل را بروز می دهد و باب را برای طرح اندیشه ها و مفاهیمی که هستی و خطا پذیری خالق یکتا را هدف قرار می دهند، می گشاید. شیوه پاسخ دهی مردم به شر بر پایه فرهنگ و اعتقادات و مفروضاتی است که جهان بینی آنها را تعیین می کند. در همین مرحله است که موضوع شر برای انسان شناسی جالب می شود و پای انسان شناسان به جوامع بدوی تا مدرن باز می شود تا برای درک جورچین شر تکه های دیگری بیابند.

 

کتاب هنر گفتگوهای آگاهانه

 

کتاب هنر گفتگوهای آگاهانه اثر چاک ویزنر به منظور تحلیل و واکاوی داستان‌های ذهنی خود باید ابتدا توجه‌مان را به واقعیت‌ها معطوف کنیم. در دنیایی که پر از داستان‌های راست و دروغ است، تنها ستون محکمی که می‌توان به آن تکیه کرد، واقعیت است. در یک دنیای معقول، واقعیت‌ها انکارناپذیرند. اما ما اغلب فریب داستان‌ها را می‌خوریم زیرا واقعیت‌ها معمولا حقایق تلخی را برملا می‌کنند که نمی‌خواهیم یا نمی‌توانیم آنها را بپذیریم. نظرات شخصی نقش مهمی در گفتگوها ایفا می‌کنند و حتی از واقعیت‌ها نیز سبقت می‌گیرند و این می‌تواند موجب خودبزرگ‌بینی طرفین گفتگو شود. نظرات شخصی باید روی زیربنای مستحکمی از واقعیت‌ها بنا شده باشند، در غیر این صورت ارزشی ندارد. باید دقت کنیم که نظرات سلیقه‌ای خود را با واقعیت اشتباه نگیریم. وقتی با تعصبات خود کور می‌شویم، به دنبال دوستان و همکارانی می‌گردیم که نظرات‌شان همسو با نظرات ما باشد و افرادی با نظرات مخالف را پس می‌زنیم. این رویکرد شاید خیال‌مان را راحت کند اما بسیار بزدلانه است. ساخت موسیقی، یک مثال عالی از تعامل بین همیاری و هم‌آفرینی است. نوازنده‌های باتجربه، با هم ساز می‌زنند، با هم گوش می‌کنند، و هماهنگی و آمیختگی آنها با هم مثال‌زدنی است. هیچ‌یک از نوازنده‌ها در پی برتری بر دیگری نیست.

اثر هنری آنها یک کلیت یکپارچه است که بسیار فراتر از اجزای منفرد آن، و محصول یک هم‌آفرینی‌ست. وقتی کنسرت برگزار می‌شود، همه چیز به نظر آسان می‌رسد. نوازنده‌ها هنگام اجرا، در لحظه‌ی حال حضور دارند، به یکدیگر گوش می‌کنند، و سازبندی، ضرباهنگ و حس‌وحال فضا را احساس می‌کنند. آنچه به ظاهر آسان و بی‌زحمت در حال اجرا است، در واقع یک هماهنگی عمیق بین ذهن‌ها، گوش‌ها، قلب‌ها و دست‌هایی است که سمفونی همیاری و هم‌آفرینی را خلق می‌کنند. آیا ما هم می‌توانیم در گفتگوهای خود مثل یک نوازنده گوش کنیم و برای خلق اثری ماندگار با یکدیگر همیاری کنیم؟

 

کتاب فرانکلین دی. روزولت : طرح نو و جنگ اثر ام جی هیل

 

کتاب فرانکلین دی. روزولت : طرح نو و جنگ اثر ام جی هیل فرانکلین روزولت (۱۸۸۲-۱۹۴۵) به‌عنوان یگانه فردی که چهار دوره به مقام ریاست‌جمهوری امریکا رسید، با قدرت رهبری کم‌نظیر و تدابیر هوشمندانه‌ی خود این کشور را از دو بحران عظیم قرن بیستم رکود بزرگ و جنگ جهانی دوم نجات داد و بدین منظور حوزه‌ی اختیارات دولت فدرال را با اجرای سلسله‌ای از برنامه‌های اصلاحی، موسوم به «طرح نو»، به نحو بی‌سابقه‌ای وسعت بخشید. روزولت در این راه با فراز و فرودهای بسیار مواجه شد و مانع‌تراشی‌های بسیار دید، اما عقب ننشست و همراه با شماری از مشاوران خود پایه‌های امریکای مدرنی را مستحکم ساخت که نیمه‌ی دوم قرن بیستم سخت تحت تأثیر نفوذ اقتصادی و سیاسی آن قرار گرفت. در این کتاب نویسنده علاوه بر شرح احوال روزولت، نمایی کلی از اوضاع تیره‌وتار ایالات متحده در سال‌های شکل‌گیری زندگی حرفه‌ای او ترسیم می‌کند و سپس خط سیر تحولات سیاسی و اجتماعی امریکا را به موازات اقدامات متهورانه‌ی وی در مقام رئیس‌جمهور (۱۹۳۳-۱۹۴۵) پی می‌گیرد. روزولت در مواجهه با دو قدرت تهدیدآفرین زمانه (آلمان نازی و ژاپن) نقش رهبری قوای متفقین را بر عهده گرفت که شرح فعل و انفعالات این دوره‌ی حساس تاریخی از دیگر فصل‌های مهم کتاب است.

 

کتاب «دوره مکارتی» ویراسته مایرا ایمل به‌تازگی با ترجمه فاطمه شاداب

 

کتاب «دوره مکارتی» ویراسته مایرا ایمل به‌تازگی با ترجمه فاطمه شاداب توسط انتشارات ققنوس منتشر و راهی بازار نشر شده است. این‌کتاب یازدهمین‌عنوان از مجموعه «چشم‌اندازهایی از تاریخ معاصر جهان» است که این‌ناشر ترجمه آن را منتشر می‌کند و نسخه اصلی‌اش سال ۲۰۱۱ توسط انتشارات بهشت سبز (Greenhaven press) منتشر شده است. مجموعه‌کتاب‌های «چشم‌اندازهایی از تاریخ معاصر جهان» رویدادهای تاریخی دنیا را از قرن بیستم به بعد با ارائه تحلیل و از دیدگاه‌های مختلف بررسی می‌کنند. کتاب‌های این‌مجموعه به گفته دست‌اندرکاران تولیدشان، به دانش‌آموزان، دانشجویان و علاقه‌مندان، گزیده‌ای از رویدادهای مهم تاریخ را ارائه می‌کنند که پیش‌تر منتشر شده‌اند اما این‌بار پوششی بین‌المللی از آن به دست می‌دهند. این‌کتاب برای طیف وسیعی از مخاطبان طراحی شده‌اند؛ کسانی که می‌خواهند نه‌تنها درباره تاریخ بلکه درباره رویدادهای جاری، سیاست، حکومت، روابط بین‌المللی و جامعه‌شناسی بیشتر بدانند. «چرنوبیل»، «انقلاب بلشویکی»، «تصفیه‌های گسترده استالینی»، «بمباران اتمی هیروشیما و ناگازاکی»، «جنبش دانشجویی دهه ۱۹۶۰»، «جنگ خلیج‌فارس»، «فوکوشیما»، «انقلاب کوبا»، «واترگیت» و «فروپاشی اتحاد شوروی» ۱۰ کتابی هستند که پیش‌تر در قالب این‌مجموعه ترجمه و منتشر شده‌اند.

دوره مک‌کارتیسم یکی از دوره‌های معروف تاریخ معاصر آمریکاست؛ زمانی‌که بگیروببندهای زیادی به‌اتهام کمونیست‌بودن یا داشتن گرایش به کمونیسم در آمریکا به راه افتاد و خیلی‌ها راهی زندان شده یا محکومیت‌های مختلف دریافت کردند. این‌دوره مربوط به سال‌های پس از جنگ جهانی دوم است که هراس آمریکایی‌ها از نفوذ کمونیسم به کشورشان، این‌امکان را به سناتور جوزف مکارتی که فردی به‌شدت ضدکمونیسم بود، داد تا بسیاری را با این‌توجیه که خائن و خادم کمونیسم هستند، قلع و قمع کند. او می‌گفت این‌افراد در بدنه دولت ایالات متحده نفوذ کرده و در صدد ضربه‌زدن به آمریکا هستند. به این‌ترتیب، کمیته‌ای به ریاست او هر فرد یا گروهی را که گمان می‌رفت کمونیست یا حتی هوادار کمونیسم باشد بازجویی و در محافل عمومی آن‌ها را متهم و مجازات می‌کرد. اوایل دهه ١٩٥٠ بود که جلسات دادرسی کنگره به ریاست جوزف مکارتی برای شناسایی عناصر توطئه‌گر در فرهنگ، دولت و ارتش آمریکا برگزار می‌شد. مکارتی برای کسب اطلاعات در مورد افراد مظنون از روش‌های غیرمتداولی استفاده می‌کرد. دوران مکارتی دوران به اوج رسیدن «وحشت سرخ» بود. این‌کتاب هم مانند دیگر عناوین مجموعه «چشم‌اندازهایی از تاریخ معاصر جهان» دارای ۳ بخش اصلی «زمینه تاریخی»، «مباحث پیرامون» و «روایت‌های شخصی» است.

به این‌ترتیب در بخش اول این‌کتاب با عنوان «‌زمینه تاریخی دوره مکارتی»، ۵ مقاله یا دیدگاه وجود دارد که از این‌قرارند: «مروری بر دوره مکارتی»، «فرمان ترومن، رئیس‌جمهور وقت، برای بررسی وفاداری افراد»، «اعدام جولیوس و اتل روزنبرگ» و «نگاهی به یک روز از جلسات دادرسی مکارتی_ارتش»، «مکارتی در میان بسیاری از رای‌دهندگان هنوز هم محبوب است». دومین‌بخش کتاب هم که «مباحث پیرامون دوره مکارتی» نام دارد دربرگیرنده ۹ دیدگاه است که به این‌ترتیب‌اند: «برنامه بررسی وفاداری از آزادی‌های فردی پاسداری می‌کند»، «برنامه بررسی وفاداری حافظ آزادی‌های فردی نیست»، «ادعای مکارتی درباره حضور اعضای حزب کمونیست در مناصب دولتی»، «سیاست ارعاب و حشت باید پایان بگیرد»، «محاکمه جولیوس و اتل روزنبرگ عادلانه نبود»، «نکوهش کردن مکارتی منصفانه نبود»، «مکارتیسم فقط جاسوسان شوروی را هدف نگرفته بود»، «مکارتیسم جدیدی در حال ظهور است» و «مکارتیسم خاستگاه همه انتقادها نیست». ۵ دیدگاه دیگر هم در بخش سوم کتاب با عنوان «روایت‌های شخصی» قرار دارد که به این‌ترتیب‌اند: «گفته‌های یک دانشمند و همسرش درباره اتهام نادرستی که به ایشان نسبت داده شده بود»، «خاطرات یک فعال محیط زیست از دوره مکارتی»، «روایت پژوهشگری از مواجهه‌اش با مکارتی»، «حمایت دختری نوجوان از بی‌گناهی اتل و جولیوس روزنبرگ» و «روایت نویسنده‌ای که والدینش چپ‌گرا بودند».

در قسمتی از این‌کتاب می‌خوانیم: من در مقام سناتور آمریکایی به عملکرد سنا که خودش را در حد ابزار تبلیغاتی برای ترویج احساسات غیرمسئولانه تنزل داده است افتخار نمی‌کنم؛ و از این‌که اتهام‌های ثابت‌نشده با بی‌پروایی در این‌جا مطرح شده‌اند خشنود نیستم. من از بابت اتهام‌های ناروا که طرف مقابل به‌تلافی مطرح کرده و در رسانه‌ها پخش شده است خرسند نیستم. من روشی را که سنا برای تهمت‌زدن به دیگران در جهت کسب منافع سیاسی شخصی و به بهای ریختن آبروی افراد و اتحاد ملی در پیش گرفته نمی‌پسندم. من روش انگ‌زدن به افراد خارج از سنا و پنهان شدن پشت سپر مصونیت نمایندگان کنگره را نمی‌پسندم در حالی که خودمان حتی نمی‌توانیم انتقادهایی را که در صحن سنا مطرح می‌شود تحمل کنیم. من که آمریکایی هستم از این‌که می‌بینم دموکرات‌ها و جمهوری‌خواهان هر دو روش‌های کمونیست‌ها یعنی «سردرگمی، تفرقه، و نیل به پیروزی» را در پیش گرفته‌اند متحیرم. منِ آمریکایی همان‌قدر که نمی‌خواهم یک دولت دموکرات به «تبرئه‌کردن» یا «سرپوش گذاشتن» بپردازد، دوست ندارم جمهوری‌خواهان به تهمت‌زدن یا بگیروببند روی آورند. من آمریکایی همان‌طور که کمونیست‌های دموکرات را محکوم می‌کنم، جمهوری‌خواهان فاشیست را هم محکوم می‌کنم. همچنین جمهوری‌خواهان کمونیست را هم مانند دموکرات‌های فاشیست محکوم می‌کنم. آن‌ها به یک اندازه برای من، شما و کشور خطرناک‌اند. من آمریکایی دوست دارم شاهد روزی باشم که دوباره قدرت و همبستگی‌مان را به دست آورده‌ایم و به جای جنگ با یکدیگر در مقابل دشمن صف کشیده‌ایم. این‌کتاب با ۱۴۴ صفحه مصور، شمارگان هزار و ۱۰۰ نسخه و قیمت ۱۸۰ هزار تومان منتشر شده است.

 

کتاب خود شیفتگی اثر زیگموند فروید

 

کتاب خود شیفتگی اثر زیگموند فروید هر یک از عناوین این مجموعه با یکی از مقالات کلاسیک فروید شروع می‌شود و جستارهای جمعی از مدرسان برجسته روان‌کاوی با زمینه‌های مختلف نظری و جغرافیایی به دنبال آن آمده است. کتاب پیش رو مجموعه مقالاتی است حول یک مقاله از فروید با نام «خودشیفتگی». فروید پیش از نگارش مقدمه‌ای بر خودشیفتگی درکی شهودی از مسائل مرتبط با خودشیفتگی داشت و حتی به سهم خود کوشید در این باره نظریه پردازی کند، ولی در این مقاله او نخستین بار پیامدهای گسترده این مفهوم را در روان‌کاوی مطرح کرد. مسلما می‌توان این مقاله را بحق یکی از اولین نقطه عطف‌های تفکر فروید تلقی کرد.

 

 

کتاب از ذهن انباری به ذهن آگاهی

 

کتاب از ذهن انباری به ذهن آگاهی اثر ام سوآمی بسیاری از ما برای حفظ آرامش در طول روز و یا به خواب رفتن در شب تلاش می‌کنیم.ذهن ناآرام و خیانتکار ما باعث می‌شود لحظه‌ای احساس خوبی داشته باشیم و لحظه‌ای احساس وحشتناک. منفی‌گرایی و اضطراب از کجا ما را فرا می‌گیرد و چگونه می‌توانیم آرام باشیم؟ ذن هنر دستیابی به آن آرامش درونی را بدون تشریفات یا جزم‌اندیشی به ما نشان می‌دهد. این کتاب در مورد مشاهده زیبایی، سعادت و حقیقت در زندگی روزمره ماست. رانندگی به محل کار یا شستن ظروف، هر عملی به راحتی می‌تواند برای ما مراقبه باشد. این کتاب زیبا بر اساس آموزه‌های اصلی ذن، چشم‌اندازی را ارائه می‌دهد که زندگی را تغییر می‌دهد. ام سوامی، نویسنده پرفروش بسیاری از کتاب‌های دگرگون‌کننده، هنر شادی را با طنز، داستان‌ها و حکمت فراوان با شما به اشتراک می‌گذارد و شما را به سفری از ذهن‌انباری به ذهن‌آگاهی می‌برد.