کتاب روان شناسی رانندگی اثر گراهام هول آیا با افزایش سن رانندگان بهتری می شویم یا بدتر؟ چرا هنگام رانندگی دچار رفتارهای پرخطر می شویم؟ آیا فناوری نقش انسان در رانندگی را برای همیشه حذف خواهد کرد؟ روان شناسی رانندگی مقدمه ای جذاب برای عوامل روانشناختی در هنگام سوار شدن افراد پشت فرمان است. کتاب روان شناسی رانندگی با بررسی نقش ویژگیهای شخصیتی و عملکردهای شناختی مانند توجه در رانندگی، به این موضوع میپردازد که چرا خطای انسانی اغلب در تصادفات جادهای مقصر است و چگونه میتوانیم ایمنی راننده را بهبود بخشیم. این کتاب این افسانه را که مردان رانندههای بهتری نسبت به زنان هستند، رد میکند و به این موضوع میپردازد که چرا برخی افراد در جادهها رفتارهای مخاطرهآمیز خود را از جمله استفاده از تلفن همراه و رانندگی در حالت مستی انجام میدهند. در زمانی که خودروهای بدون راننده در حال تبدیل شدن به واقعیت هستند، روانشناسی رانندگی به ما نشان می دهد که چگونه رفتار و تصمیمات انسانی همچنان می تواند زندگی ما را در جاده ها تحت تاثیر قرار دهد.
کتاب پایان میانگین اثر تاد رز آیا شما بالاتر از حد متوسط هستید؟ آیا فرزند شما دانش آموز است؟ آیا کارمند شما درونگرا است یا برونگرا؟ هر روز ما را با معیار میانگین ها می سنجند، بر اساس اینکه چقدر به آن نزدیک شده ایم یا چقدر از آن انحراف داریم قضاوت می کنیم. این فرض که معیارهایی که ما را با میانگین مقایسه میکنند مانند معدل هایمان، نتایج تست شخصیت و رتبهبندی بررسی عملکرد چیزی معنادار را در مورد پتانسیل ما آشکار میکنند، چنان در آگاهی ما جا افتاده است که حتی آن را زیر سوال نمیبریم. تاد رز نویسندهی کتاب اسب سیاه از دانشگاه هاروارد می گوید که این فرض به طرز شگفت انگیزی و از نظر علمی اشتباه است. در پایان میانگین رز، یک ستاره در حال ظهور در زمینه علم فردی نشان می دهد که هیچ کس متوسط نیست. نه تو نه بچه های شما نه کارمندان شما این یک شعار توخالی نیست این یک واقعیت ریاضی با پیامدهای عملی عظیم است. اما در حالی که میدانیم مردم به روشهای متمایز یاد میگیرند و رشد میکنند، این الگوهای رفتاری منحصربهفرد در مدارس و کسبوکارهای ما که حول محور «فرد متوسط» اسطورهای طراحی شدهاند گم میشوند. این مدل با اندازه متوسط، تفاوتهای ما را نادیده میگیرد و در تشخیص استعدادها ناکام است. وقت آن است که آن را تغییر دهید. سه اصل فردیت. اصل ناهمواری (استعداد همیشه ناهموار است)، اصل زمینه (ویژگی ها یک افسانه هستند) و اصل مسیرها (همه ما در جاده ای که کمتر سفر کرده ایم) به ما کمک می کند تا منحصر به فرد بودن واقعی خود و دیگران را درک کنیم و بفهمیم چگونه باید از آن استفاده کنیم.
کتاب درون گرا یا برون گرا اثر پیتر هالینز بیایید جهان را بهعنوان یک مهمانی تصور کنیم. در این مهمانی، درونگرایان به دیوارهای اتاقها تکیه دادهاند و برونگرایان در مرکز هر یک از اتاقها قرار گرفتهاند. جزئیات تفاوتهای بینفردی آنقدر زیاد است که به سادگی نمیتوان آنها را در دو دستۀ سفید و سیاه قرار داد. مهم نیست که خود را چطور شناختهاید یا گفتهاند که چطور بشناسید، بیایید پردهها را کنار بزنیم و به کندوکاو شباهتها و تفاوتهای واقعی ذاتی خلق وخوی منحصربهفردمان بپردازیم. در این کتاب، مباحث گستردهای مطرح میشوند که حاصل چندین دهه تحقیقات روانشناسان پیرامون نحوۀ تعیین رفتار افراد هستند. درونگرا، برونگرا، میانگرا؛ در کجای این طیف قرار میگیرید و این چه معنایی برای شما دارد؟ آیا تمام مدت به دنبال چیز اشتباهی در زندگی خود بودهاید؟ «درونگرایان یا برونگرایان» در واقع علم هویت و شخصیت شماست و اینکه چه کسی هستید؟ بیایید نخستین گام را برای کشف دوبارۀ خود برداریم و ببینیم که واقعا چه کسی هستیم.
کتاب رفتار اثر رابرت ام.ساپولسکی ما در مواجهه با پدیدههای پیچیده و چندوجهی معمولا تلاش میکنیم تا جنبههای جداگانه را در قالب دستهبندیها و توضیحات گوناگون ساده کنیم. اما هدف این کتاب پرهیز از چنین تفکرات دستهبندیشدهای است. کتاب رفتار پژوهشی برجسته از رابرت ام ساپولسکی، عصبزیستشناس و نخستیشناس معروف، پیرامون رفتار انسان است. او در ابتدای این کتاب بر عواملی تمرکز میکند که بر واکنش فرد در لحظۀ بروز یک رفتار تأثیر میگذارند و سپس، در گذرگاه زمان، از لحظۀ انجام دادن کار مرحلهبهمرحله به عقب میرود تا درنهایت، به تاریخ بسیار دور گونۀ ما و میراث تکاملی آن میرسد. او در این کتاب تلاش میکند تا به برخی از عمیقترین و حتی احمقانهترین پرسشهای ما در مورد قبیلهگرایی و بیگانههراسی، سلسلهمراتب و رقابت، اخلاق و ارادۀ آزاد، و همچنین جنگ و صلح پاسخ دهد. کتاب رفتار ترکیبی خواندنی از تحقیقات پیشرفته در علوم و رشتههای مختلف است و دیدگاهی بسیار دقیق در مورد چرایی و چگونگی انجام دادن رفتارهای خوب و بد انسان ارائه میکند.
کتاب استبداد بایدها اثر آرتور فریمن این کتاب، راهنمایی بینظیر برای رهایی از شر باورهای اساسی خودویرانگر است که مردم ناخواسته به دلیل این باورها خودشان را آشفته میکنند. در این کتاب تکنیکهایی برای تغییر باورها ارایه شده است. با مطالعه این کتاب و کاربست تکنیکهایش میتوانید آشفتگی ناشی از این باورهای خودویرانگر را کاهش دهید. آلبرت الیس، رئیس موسسه درمان عقلانی هیجانی این کتاب برای افرادی مفید است که اعتقاد دارند حوادث تلخی و ناگوار گذشته باعث تیرهروزی فعلی آنها شده است. این کتاب میتواند راهکارهایی برای مقابله موثر با حسرتها، اشتباهات و فرصتهای بر باد رفته در اختیار شما بگذارد و چشماندازی امیدبخش پیش روی شما بگشاید. آرون بک