معرفی جدیدترین کتابهای منتشر شده در ایران 14 شهریور ماه 1402

معرفی جدیدترین کتابهای منتشر شده در ایران 14 شهریور ماه 1402

 

کتاب پارادوکس سود اثر یان ایکاوت در عصر پیشرفت فناورانه و سهولت ارتباطات، شاید فکر کنیم وضع کارگران جهان هیچ‌وقت به این خوبی نبوده ‌است. اما با وجود آنکه دستمزدها نسبت‌به گذشته ثابت مانده، قیمت‌هاافزایش یافته‌اند. یان ایکاوت اقتصاددان نشان می‌دهد که این وضع پیامد قدرت بازار افسارگسیخته‌ای است که در انحصار چند شرکت معدود است، قدرتی که سبب می‌شود قیمت‌های تعیین‌شده توسط این شرکت‌ها بسیار بالاتر از قیمت‌هایی باشد که در یک بازار سالم رقابتی تعیین می‌شود. ایکاوت با استناد به پژوهش‌های پیشگامانه‌اش و روایت‌هایی از وضعیت کارگران عادی نشان می‌دهد که چگونه قدرت بازار مانع رشد و شکوفایی عرصۀ کار شده و ممکن است، در غیاب سازوکارهای مناسب‌تری که ضامن رقابت‌اند، به تغییرات فاجعه‌باری در بازار و آشفتگی سیاسی بینجامد. پارادوکس سود شرح می‌دهد که چطور در چهل سال گذشته چند شرکت انگشت‌شمار با تصاحب رقبا، حصول سودهای کلان و تخصیص عواید شدیدا نابرابر به کارگران، بخش عمدۀ ماحصل پیشرفت‌های فناورانه را در اختیار گرفته‌اند. این شرکت‌های «سوپراستار» به‌جای اینکه با قیمت‌های کمتر، فواید فناوری‌های برتر را به مصرف‌کنندگان منتقل کنند، می‌کوشند با بهره‌گیری از این فناوری‌های جدید قیمت‌ها را همچنان افزایش دهند. این کار تا همین حالا هم عواقب بسیار گسترده‌ای داشته است، از جمله افزایش غیرضروری قیمت‌ تقریبا همۀ کالاها، کاهش تعداد شرکت‌های نوپایی که قادر به رقابت‌اند، افزایش نابرابری و رکود دستمزد کارگران و کاهش شدید تحرک اجتماعی.

 

معرفی جدیدترین کتابهای منتشر شده در ایران 14 شهریور ماه 1402

 

کتاب از ارسطو تا نیوتن اثر آی برنارد کوهن پیدایش فیزیک نیوتنی اگر مهمترین رویداد در تاریخ علم نباشد یکی از مهمترین آنهاست که اندیشه و زندگی همه ما را دگرگون کرده است. اما این رویداد یگانه ریشههایی عمیق در تاریخ گذشته علم و فلسفه دارد و دستاورد بزرگ نیوتن نه تنها دنباله کارهای کوپرنیک و کپلر و گالیله است، بلکه پاسخی است به پرسشهایی که از دیرباز__ از روزگار فیلسوفان یونانی و به ویژه ارسطو__ مطرح بوده است. آی. برنارد کوهن، مورخ بزرگ علم، در این کتاب برخی از مراحل مهمی را که به پیدایش فیزیک نیوتنی انجامید به زبانی ساده بررسی کرده و نقش پیشینیان نیوتن و شخص او را در آن نشان داده است.

 

 

معرفی جدیدترین کتابهای منتشر شده در ایران 14 شهریور ماه 1402

 

کتاب آینده جغرافیا اثر تیم مارشال «فضا» به عنوان ماورای جدید، مکانی وحشی و بی قانون، هم‌اکنون محور استراتژی ارتباطی، اقتصادی، نظامی و روابط بین الملل روی زمین است. فضا در حال حاضر آخرین عرصه اکتشاف بشری، بهره برداری و احتمالا فتح به حساب می‌آید. ما به سوی بالا و دوردست می‌رویم و منازعه بر سر قدرت را نیز با خود به آنجا می‌بریم. چین، امریکا و روسیه پیشگام این مسیر هستند و مسابقه جدید فضایی می‌تواند زندگی روی زمین را متحول کند. از قلمرو و منابع خاکی گرفته تا ماهواره‌ها، تسلیحات و گلوگاه‌های راهبردی ژئوپلتیک در سماوات بالای سرمان به اندازه پایین دست مهم است. اگر به این می‌اندیشید که بشر در حال بازگشت به ماه است و چه کسانی از اکتشاف یا آنچه جنگ‌های فضایی به نظر خواهد رسید سود می‌برند، پاسخ آن در این کتاب است.

 

 

معرفی جدیدترین کتابهای منتشر شده در ایران 14 شهریور ماه 1402

 

کتاب خواست مردم اثر آلبرت ویل دموکراسی، برخلاف تصویری که سیاست‌پیشگان پوپولیست سعی می‌کنند از آن ارائه کنند، به هیچ‌وجه مفهومی ساده نیست. ویل و آریل دورانت دموکراسی را مشکل‌ترین شکل حکومت می‌دانند که مستلزم «بیشترین و فراگیرترین سطح هوشی» در جامعه است. (درآمدی بر تاریخ تمدن) اما ساده‌سازی پوپولیستی که هر پدیده‌ای را به دم‌دستی‌ترین مفهومش فرو می‌کاهد، افسانه‌ی خواست مردم. آلبرت ویل در این کتاب، خواست مردم را می‌شکافد و نشان می‌دهد که این مفهوم مبتنی بر نگاهی افسانه‌ای به دموکراسی مشارکتی است. در مواقعی که پای انتخاب چند گزینه در میان است، یافتن پاسخی برای اینکه میل اکثریت به کدام گزینه است، اغلب سخت و دشوار می‌شود. در این میان، دولت‌ها نیز نتایج همه‌پرسی‌ها را به نفع خودشان تفسیر می‌کنند و با اتکا به «خواست مردم» بر قدرت و اختیارشان می‌افزایند و این درست نقطه‌ی مقابل چیزی است که در مفهوم خواست مردم نهفته است. ویل می‌گوید اکنون زمان آن فرا رسیده تا از خواست مردم افسانه‌زدایی شود و دموکراسی مترقی را دموکراسی‌ای می‌داند که در آن بتوان منتخبان را به چالش کشید، بر قدرت نمایندگان واقعی مردم افزود و از رهبران پوپولیست بازخواست کرد. دستیابی به چنین هدفی قطعا آسان نیست و شاید هم هیچ‌وقت حاصل نشود اما ضرورتش در جهان امروز چنان جدی است که باید همواره در این مسیر گام برداشت و تا حد امکان، چند صدایی و پیچیدگی را به جای تک‌صدایی و سادگی نشاند.

نوشته های اخیر

دسته بندی ها