کتاب در برابر استبداد اثر تیموتی اسنایدر کتاب استبداد (بیست درس از قرن بیستم)، اثری تاریخی/فلسفی نوشته ی تیموتی اسنایدر است که برای اولین بار در سال 2017 به انتشار رسید. در روز نهم نوامبر، میلیون ها آمریکایی با حقیقتی دور از تصور رو به رو شدند: انتخاب دونالد ترامپ به عنوان رئیس جمهور. برخلاف همه ی پیش بینی ها، یکی از منفورترین نامزدهای ریاست جمهوری در تاریخ برنده ی رقابت شده بود و به صدر قدرت رسیده بود. تیموتی اسنایدر با ارائه ی بیست درس از تاریک ترین لحظات قرن بیستم، به مخاطب نشان می دهد که امید همچنان در قرن بیست و یکم زنده و پابرجاست. اسنایدر عقیده دارد که با درس گرفتن از اشتباهات گذشته که منجر به قدرت گیری فاشیسم، نازیسم و کمونیسم شد، می توان مسیری جدید در پیشروی آینده ی بشر باز کرد.
کتاب صلحی که همه صلح ها را بر باد داد اثر دیوید فرامکین :کتاب صلحی که همه ی صلح ها را بر باد داد، اثری نوشته ی دیوید فرامکین است که اولین بار در سال 1989 منتشر شد. فرامکین در این کتاب آشکار می کند که چگونه و چرا متفقین تصمیم گرفتند جغرافیا و سیاست های خاورمیانه را از نو بسازند، و در کشورهایی چون عراق، اردن، اسرائیل و لبنان تغییراتی عمده را به وجود آورند. این نویسنده با تمرکز بر سال های سرنوشت ساز 1914 تا 1922، زمانی که همه چیز—حتی اتحادی میان ناسیونالیسم عربی و صهیونیسم—ممکن به نظر می رسید، سولاتی را در این باره مطرح می کند که چه اتفاقاتی می توانست به شکلی متفاوت رقم بخورد و پاسخ هایی را ارائه می دهد درباره ی این که چرا اتفاقات به گونه ای که تاریخ نشان می دهد، به وقوع پیوستند. کشمکش کنونی مربوط به سرزمین فلسطین، در این رویدادهای رقم خورده طی 85 سال گذشته ریشه دارند.
کتاب قوانین نفوذ اثر رابرت گرین قوانین نفوذ یک ترکیب استادانه از کار متفکرانی چون فروید ، اویید ، کیرکگارد و انیشتین و همچنین دستاوردهای بزرگترین اغوا کننده ها در طول تاریخ است. از کلئوپاترا گرفته تا جان اف کندی ، از اندی وارهول گرفته تا جوزفین بناپارت ، قوانین نفوذ به قلب شخصیت اغوا کننده نفوذ می کند و به تاکتیک ها ، پیروزی ها و ناکامی های او می رسد .دسته بندی تعدادی از چهره های اغوا کننده شامل: سیرن ، ریک ، عاشق ایده آل ، طبیعی ، افسون کننده ، کاریزماتیک و... است. بیست و چهار مانور خوانندگان را از طریق روند نفوذ کردن راهنمایی می کند ، دستورالعمل هایی حیله گرانه و راه حلی برای تجزیه و تحلیل این شکل جذاب و همه جانبه از قدرت را ارائه می دهد. قوانین نفوذ یک آغازگر ضروری برای اقناع کردن است و بهترین درسها را در مورد اینکه چگونه چیزی را که می خواهید از کسی که می خواهید بگیرید و چگونه مواظب باشید دیگران اینکار را با شما نکنند یاد می دهد! در این کتاب اصول روان شناسی در قالب مباحث و رویداد های تاریخی بیان شده است. در واقع مباحث کتاب آمیزه ای از ادبیات ، تاریخ و روان شناسی است. دقت کافی و ممارست لازم آن را مطالعه کنید سپس در کمین فرصت ها باشید تا هنگام مواجهه با افرادی که به آسانی نمی توانید با آنان همساز شوید با به کار گیری استراتژی مناسب در ایشان میل و انگیزه ایجاد کرده و به اردوگاه خود فرا خوانید.
کتاب کمونیسم رفت،ما ماندیم و حتی خندیدیم اثر اسلاونکا دراکولیچ در این کتاب به عنوان یکی از مهمترین مطالعات زنان در دهه ی نود میلادی، اسلاونکا دراکولیچ مبارزات روزانه زنان تحت رژیم مارکسیستی در جمهوری یوگسلاوی سابق را شرح می دهد. دراکولیچ روزنامه نگار و رمان نویس با شوخ طبعی و همدلی درباره تجربیات خود و سایر زنان کشور های اروپای شرقی در دوران کمونیسم که پشت این پرده ی آهنی زندگی می کردند و رنج می کشیدند می نویسد . مقالات او همانند پرتره ای از واقعیت در پس لفاظی ها، عواقب این رژیم ها را نیز شرح می دهند: ممکن است دیوار برلین سقوط کرده باشد ، اما ایدئولوژی آن نمی تواند به سرعت از بین برود و زنگی سپری شده با ترس به این راحتی فراموش نخواهد شد. اثر بر رابطه ی شدیدی که دراکولویچ میان اشیاء مادی با روح، زنانگی و فردیت کشف کرده است متمرکز است.او این رابطه را نتیجه ای اجتناب ناپذیر از یک سبک زندگی مشخص می داند سبکی که سرمایه داری و کالای شدن را انکار می کند اما علی رغم آن در نهایت نتیجه ی این سبک زندگی ترکیبی از این دو است. او به بررسی سختی هایی که زنان با آن روبرو هستند می پردازد و به رژیمی که به زنان اجازه دستیابی به اساسی ترین مواد که به آنها این امکان را می دهد که زنانگی خود را ابراز کنند را نمی دهد. به بهانه ی بورژایی بودن حتی اجازه نمی دهد آن مدل لباس هایی را که به آنها احساس زن بودن را می دهد بپوشند. در این کتاب می خوانیم "من سفر کردم تا این تغییرات بعد از انقلاب را از نزدیک خصوصا در زندگی زنان کشورهای مختلف ببینم. من با زنان در آشپزخانه هایشان نشستم و آنها از زندگی شان، از بچه هایشان و از مردانشان برایم حرف زدند و من دیدم طرح کلی زندگی هامان تقریبا عین هم است. ما زن ها چشم انداز مشترکی در زندگی داشتیم که با چشم انداز مردها متفاوت بود. ما از پایین به مسائل نگاه می کردیم و چشم اندازمان ساده و پیش پا افتاده بود...".
کتاب توپ های ماه اوت اثر باربارا تاکمن کتاب توپ های ماه اوت، اثری نوشته ی باربارا تاکمن است که نخستین بار در سال 1962 به انتشار رسید. تاریخ نگار برجسته، باربارا تاکمن، در این اثر موفق و برنده ی جایزه ی پولیتزر، جانی تازه به نخستین ماه جنگ جهانی اول می بخشد: سی روز از تابستان سال 1914 که سرنوشت جنگ، قرن و درنهایت جهان امروز را تعیین کرد. تاکمن اثر خود را با مراسم خاکسپاری ادوارد هفتم آغاز می کند و قدم به قدم به بررسی اتفاقاتی می پردازد که به جنگی بزرگ و خانمان سوز منجر شدند. کتاب توپ های ماه اوت، اثری جامع، خیره کننده و بسیار آموزنده است که به دلیل توانایی مثال زدنی تاکمن در به تصویر کشیدن شخصیت واقعی عاملین کلیدی در وقوع جنگ، به اثری کلاسیک تبدیل شده که تا نسل ها، مخاطبین را به وجد خواهد آورد.
کتاب آخرین تزار اثر ادوارد راژینسکی به گواه تاریخ، واپسین فرمانروایان دودمانهای برافتاده سنگینترین بارها را به دوش میکشند، زیرا هر خطای آنها با تمام خطاهای نیاکانشان برابری میکند. نیکالای دوم، آخرین تزار روس، در ازای تاجی که بر سر نهاده بود بهای خوفناکی پرداخت، بهای غفلتهای خود و نیز تاوان لغزشها و بیعدالتیهای حکومت سیصدسالهی رمانفها را. فروپاشی سلطنت تزار توفانی را برانگیخت که پیامدهایش تا روزگار ما ادامه یافته است. از زندگی پرفرازونشیب و سرنوشت فاجعهبار نیکالای و خانوادهاش، یعنی ملکه آلکساندرا و پنج فرزندشان، اسناد گوناگونی در دست است، از یادداشتهای روزانهی زوج سلطنتی گرفته تا گزارشهای قاتلان آنها. بااینهمه، گویی هرچه شواهد بیشتری یافت میشود، رازهای سرگذشت آنان دوچندان میگردد. در یک شب تاریک ژوئیه ۱۹۱۸، نیکالای دوم، آخرین پادشاه دودمان رومانوف، به همراه خانواده و خدمتکارانش به قتل رسید. این حادثه نه تنها پایانی به سه قرن حکومت رومانوفها در روسیه بود، بلکه یکی از معماهای تاریخی قرن بیستم را به وجود آورد.
ادوارد راژینسکی، در این اثر ، با استفاده از منابع تاریخی، خاطرات شخصی و گزارشهای مستقیم از وقوع این قتلعام، یک تصویر زنده از زندگی و مرگ خانوادهی سلطنتی رومانوف به وجو میاورد. راژینسکی ما را با شخصیتهایی همچون همسر نیکالای که با باورهای عجیبوغریبش او را محاصره کرده بود، چهار دختر سفیدپوش و پسری که در درد و عشق غرق شده بود، آشنا میکند. اما در کدام قسمت از تاریخ، خانوادهی سلطنتی در انتظار نجات بود؟ چه کسی تصمیم به انتقام گرفتن از آنها داشت؟ راژینسکی، با استفاده از دستنوشتهها و نامههای این خانواده، پرده از رازهایی برمیدارد که تا به حال ناگفته مانده بود. کتاب «آخرین تزار» نه تنها یک تحقیق تاریخی است؛ بلکه یک سفر به قلب تاریخ روسیه و داستانی عاشقانه، تراژدی و پر از ماجرا است که برای هر خوانندهای، جذابیتهای خاص خود را دارد.
کتاب اسلحه، میکروب، و فولاد، اثر جرد دایموند : این کتاب اولین بار در سال ۱۹۹۷ منتشر شد اما در سالهای ۲۰۰۳ و ۲۰۰۵ با دو ویرایش جدید و اضافه شدن مطالبی دوباره منتشر شد. دایموند در این کتاب تحسین شده، به کمک استدلالهای علمی از تأثیر عوامل جغرافیایی و زیست محیطی در شکل دهی به جهان امروز بحث می کند. اگر نگاهی به تاریخ جهان بیندازیم درمییابیم که جوامعی که از نظر تولید غذا، بهتر از سایرین عمل کردند، توانستند از مرحله اجتماعهای «شکارچی - گردآورنده» بگذرند. آن جوامع اختراعات و ابداعات زیادی از جمله نوشتن، فناوری، دولت، دین و البته میکروبها و سلاحهای جنگی قدرتمند داشتند. این جوامع، در دریا و خشکی به ماجراجویی پرداختند تا فرهنگهای توسعه نیافته را تحت سلطه خود درآورند. جرد دایموند در این کتاب در تلاش است تا به این پرسش هم پاسخ بدهد: چرا تمدنهای اوراسیا (به همراه شمال آفریقا) موفق به تسخیر یا مقاومت در برابر دیگر تمدنها شدهاند؟ به نظر میرسد که تمام دستاوردهای بشری (علمی، هنری، معماری، سیاسی، و غیره) در قاره اوراسیا رخ داده است. او در عین حال در تلاش است تا این اعتقاد را که سلطه اورآسیا را به برتری اروپاییها و آسیاییها از لحاظ اخلاقی، ذاتی، ژنتیکی یا فکری نسبت میدهد، رد کند. جرد دایموند در کتاب اسلحه، میکرب، و فولاد به مخاطبان کمک میکند تا به درکی جدید از جوامع انسانی برسند. او شیوه شکلگیری جهان مدرن را شرح میدهد و تاثیر عوامل زیست محیطی را بر آنچه امروز به عنوان جهان میخوانیم، بیان میکند. در ماه ژوئیه سال ۲۰۰۵ انجمن جغرافیای ملی، یک مستند تلویزیونی بر اساس این کتاب تولید کرد که ازشبکه بی بی اس، پخش شد.
کتاب آدمی اثر روتگر برگمن اگر عقیده ای وجود داشته باشد که چپ و راست، روانشناسان و فیلسوفان، متفکران باستان و مدرن را متحد کرده باشد، آن این تصور ضمنی بد بودن انسان است. این تصوری است که عناوین روزنامه ها و قوانینی که زندگی ما را شکل می دهند هدایت می کند. ریشه های این باور از ماکیاولی تا هابز، فروید تا پینکر در اعماق اندیشه غربی فرو رفته است. به ما آموخته شده که انسان ها ذاتا خودخواه هستند و اساسا منافع شخصی آنها را اداره می کنند. اما اگر این عقیده درست نباشد چه می کنید؟
روتگر برگمن، در کتاب «آدمی»، پرفروش ترین کتاب بین المللی خود، چشم انداز جدیدی را درباره ی 200000 سال گذشته ی تاریخ بشر ارائه می دهد و اثبات می کند که ما برای مهربانی سخت گیر هستیم، بیشتر به دنبال همکاری هستیم تا رقابت و بیشتر تمایل داریم تا به یکدیگر اعتماد کنیم تا اینکه نسبت به یکدیگر بی اعتماد باشیم. در حقیقت این غریزه، اساس تحولی محکمی دارد که به ابتدای هوموساپینس برمی گردد. از زندگی واقعی خرمگس ها گرفته تا همبستگی پس از حمله رعدآسا، نقص های پنهان در آزمایش زندان استنفورد تا داستان واقعی دو برادر دوقلو در دو طرف مقابل هم که به ماندلا برای پایان دادن به آپارتاید کمک کردند، برگمن به ما نشان می دهد که اعتقاد به انسان سخاوت و همکاری صرفا خوش بینانه نیست - بلکه واقع بینانه است. علاوه بر این، تأثیرات زیادی در چگونگی عملکرد جامعه دارد. وقتی فکر می کنیم انسان بدترین است، در سیاست و اقتصاد نیز بدترین ها را به وجود می آورد. اما اگر به واقعیت مهربانی و نوع دوستی بشریت اعتقاد داشته باشیم ، این پایه و اساس تحقق واقعی تغییر در جامعه را تشکیل خواهد داد. چیزی که برگمن در کتاب آدمی با ذکاوت، شوخ طبعی، صراحت و داستانگویی خاص و به یادماندنی اش آن را قانع کننده می سازد.
کتاب استالین اثر ادوارد راژینسکی اولین زندگی نامه ی استالین در مقیاس کامل که چیزی دارد که زندگی نامه های قبلی آن را به نداشتند: واقعیت ها. ادوارد رادزینسکی از دسترسی ممتاز به آرشیو مخفی روسیه برخودار شده بود ، تصویری ، بی رحم تر و خونریز تر از آنچه توصیف یا تصور می شود ، ترسیم می کند. استالین مردی بود که قدرت برای او همه چیز بود ، ترور برایش سلاحی مفید بود و فریب یک همدم ثابت. همانطور که رادزینسکی درام دست اولی از تلاش حماسی استالین برای سلطه - ابتدا در درون حزب کمونیست ، سپس بر سر اتحاد جماهیر شوروی و جهان - روایت می کند ، او حقیقت حیرت انگیزی را در مورد این مرد که یکی از معجزه گرترین چهره های تاریخی است کشف می کند.
فقط اکنون ، در دوره پس از اتحاد جماهیر شوروی ، می توان آنچه را که سرکوب شده بود ، گفت، درگیری طولانی مدت استالین با تروریسم به عنوان یک انقلابی جوان؛ اهمیت اساسی نقش معمولا اشتباه فهمیده شده ی او در پشت صحنه در طول انقلاب اکتبر، رابطه غالبا خصمانه او با لنین، جزئیات سازمان او برای ترور ، که به نمایش محاکمات بدنام شده ی 1930 منجر می شود. روابط پنهانی وی با هیتلر و چگونگی عقب نشینی آنها، و نقشه های ترسناک او قبل از مرگ وی برای اعزام یهودیان اتحاد جماهیر شوروی به اردوگاه های کار اجباری - معادل یک هولوکاست دوم بالقوه. رادزینسکی همچنین نگاهی صمیمی به زندگی خصوصی استالین دارد که با روابط آشفته او با همسرش نادژدا مشخص شده و شرایطی را که منجر به خودکشی وی شده است ، دوباره بازآفرینی می کند.
رادزینسکی همانطور که در "آخرین تزار" نیز این کار را انجام داده بود به طور هیجان انگیزی گذشته را به زندگی می آورد. در کتاب استالین معمای یکی از خوسردترین رهبران ، مردی که در جستجویش به دنبال قدرت مطلق هیچ چیز برایش مقدس نبود - و شاید بزرگترین قاتل جمعی در تاریخ غرب - حل می شود.
کتاب انقلاب های 1989 اثر ویکتور شبشتین کتاب «انقلاب های 1989» اثری نوشته ی «ویکتور شبشتین» است که اولین بار در سال 2009 منتشر شد. در ابتدای سال 1989، شش کشور اروپایی، دولت دست نشانده ی حکومت شوروی بودند. اما در پایان همان سال، آن ها همگی استقلال ملی خود را اعلام و در مسیری برای رسیدن به دموکراسی حرکت کردند. این تحولات چگونه تا این اندازه سریع رقم خورد؟ «ویکتور شبشتین» که به عنوان گزارشگر در بطن این رویدادها حضور داشت، برای خلق این کتاب از تجارب بی واسطه ی خودش، مصاحبه با شاهدان، و اطلاعات آرشیوی تازه کشف شده بهره برده است. او داستان خود را از نقطه نظر مردان و زنان عادی و همچنین رهبران و سیاستمداران پرنفوذ در دنیا روایت می کند. «شبشتین» در این اثر از نقش KGB و دولت ایالات متحده سخن می گوید و نشان می دهد چگونه از بین رفتن «پرده آهنین» باعث تسریع سقوط اتحاد جماهیر شوروی شد.
کتاب مرگ غریب اروپا اثر داگلاس ماری مرگ غریب اروپا، مرثیه ای است بر مرگ تدریجی قارهای که زادگاه تمدن غرب محسوب میشود. این کتاب مانیفست جنبش در حال ظهور محافظهکاری اجتماعی است که در واقع واکنش لایه های درونی تمدن غرب است نسبت به تهدید نابودی قریب الوقوع خود. دلگلاس ماری، نویسنده و تحلیلگر محافظه کار بریتانیایی، در این کتاب از دو بحران بالقوه ویرانگر اروپا سخن می گوید: مهاجرت گسترده از دیگر سرزمین ها، به خصوص خاورمیانه، و بحران خستگی وجودی تمدن غرب و از دست رفتن انگیزهی این تمدن برای بقای خود (لحن تند و صریح نویسنده را باید در چارچوب نگرانی و خشم نهفتهی محافظهکاری اجتماعی و گرایش های راست غرب تحلیل کرد). به باور وی، کاهش زاد و ولد، مهاجرت گسترده از سرزمین هایی با فرهنگ هایی نامتجانس با غرب، و احساس گناه غربی ها، دست به دست هم داده است تا اروپایی ها در مواجهه با این تهدید ویرانگر ناتوان بنمایند. شاید حق با اشپنگلز باشد که می گفت: «تمدن ها نیز مانند انسان ها به دنیا می آیند، شکوفا میشوند، رو به زوال میروند و در نهایت میمیرند.»