کتاب واقع نگری اثر هنس روسلینگ کتاب واقع نگری، اثری نوشته ی هنس، اولا و آنا روسلینگ است که اولین بار در سال 2018 به چاپ رسید. استاد بهداشت جهانی و پدیده ی سخنرانی های TED، هانس روسلینگ به همراه دو همکار همیشگی خود، آنا و اولا، در این کتاب به ده عاملی می پردازد که باعث می شوند درک نادرستی از شرایط حقیقی جهان داشته باشیم: از تمایلمان برای دوقطبی کردن جهان (ما و آن ها) گرفته تا تأثیرپذیری ما از رسانه ها و چگونگی درکمان از روند امور جهان که اغلب نگاهی بدبینانه و ناامیدانه است. مشکل اصلی ما، نداشتن اطلاعات کافی و درست است و حتی حدس ها و تحلیل هایمان نیز از طریق جانبداری های ناخودآگاه و قابل پیش بینی شکل می گیرند. کتاب واقع نگری نشان می دهد که جهان با تمام نقص ها و مشکلاتش، در وضعیت بسیار بهتری از چیزی که تصور می کنیم، قرار دارد. این موضوع به این معنی نیست که دغدغه های جدی وجود ندارند. اما وقتی تمام وقت و انرژیمان را به جای داشتن نگرشی واقع گرایانه و حقیقت-محور به جهان، صرف نگران بودن برای همه چیز می کنیم، نمی توانیم بر چیزهایی تمرکز داشته باشیم که خطر و تهدید واقعی محسوب می شوند.
کتاب چین چگونه سرمایه داری شد اثر رونالد کوزی کتاب چین چگونه سرمایه داری شد ، جزئیات سفر خارق العاده و غالبا اتفاقی ای را که چین طی سی سال گذشته در جهت تبدیل خود از یک اقتصاد سوسیالیستی بسته کشاورزی به نیرویی غیرقابل انکار در عرصه بین المللی انجام داده است ، تصویر می کند. نویسندگان بحث در مورد توسعه سیستم چین را با استفاده از منابع اولیه احیا می کنند. آنها اقناعانه استدلال می کنند که اصلاحات انجام شده توسط رهبران چین نشان دهنده ی تلاش هماهنگ برای ایجاد یک اقتصاد سرمایه داری نیست ، بلکه اندیشه های غرب سرانجام با تغییر اساسی در الگوی سوسیالیستی خود به اوج خود رسید و مسیری اتفاقی را برای سرمایه داری به وجود آورد. کوز و وانگ معتقدند که رویکرد عملگرا "جستجوی حقیقت از حقیقت" در واقع بسیار بیشتر با فرهنگ چین همخوانی دارد. چین چگونه سرمایه داری شد ، عقل دریافتی در مورد آینده اقتصاد چین را به چالش می کشد و استدلال می کند که اگرچه چین پتانسیل عظیمی برای رشد دارد ،اما خود این امر می تواند به مانعی برای پیشرفت آن به علت تمایل رهبران برای کنترل ، هم از نظر اقتصاد و هم از نظر انحصار ایده و قدرت تبدیل شود.
کتاب راه بردگی اثر فردریش فون هایک کتاب راه بردگی، اثری نوشته ی فردریش فون هایک است که نخستین بار در سال 1944 منتشر شد. این کتاب که اثری کلاسیک و تأثیرگذار در فلسفه ی سیاسی، تاریخ اندیشه و فرهنگ، و اقتصاد به شمار می آید، برای بیش از نیم قرن است که الهام بخش سیاستمداران، پژوهشگران و مخاطبین عام بوده است. در نظر فردریش فون هایک، نگرش جامعه گرای مبنی بر قدرت بخشیدن به دولت از طریق افزایش کنترل اقتصادی، نه تنها به تشکیل جامعه ای آرمانی منجر نمی شود بلکه ممکن است در خدمت تشکیل حکومت هایی مخوف همچون آلمان نازی و دولت فاشیست ایتالیا قرار گیرد. کتاب راه بردگی از همان بدو انتشار به اثری فوق العاده تأثیرگذار و پرمخاطب تبدیل گردید و در ماه های اول عرضه ی خود، موفق شد تا به فروشی چند ده هزار نسخه ای دست یابد.
کتاب ذهن و بازار اثر جری مولر موضوع سرمایه داری در طول تاریخ،تنها سوژه اقتصادانان نبوده است.فیلسوفان ، سیاستمداران ، شاعران و دانشمندان علوم اجتماعی قرن ها درمورد تأثیرات فرهنگی ، اخلاقی و سیاسی سرمایه داری بحث کرده اند و راجع به این موضوع نظریه های فراوانی ارائه داده اند. کتاب "ذهن و بازار" نوشته "جری مولر" در مورد چگونگی توسعه سرمایه داری در غرب میباشد.مورخ "جری مولر" ، طیفی از ایدئولوژیک را شامل می شود که شامل هابز ، ولتر ، آدام اسمیت ، ادموند برک ، هگل ، مارکس و متیو آرنولد و همچنین روشنفکران کمونیست ، فاشیست و نئولیبرال قرن بیستم باشد. در کتاب "ذهن و بازار" به بررسی متونی پرداخته شده که به نظر می رسد بهترین، متداول ترین و اثرگذارترین استدلال ها را دربارۀ نظام سرمایه داری به دست داده اند.
کتاب دید اقتصادی اثر پیتر شیف کتاب دید اقتصادی، اثری نوشته ی پیتر شف است که اولین بار در سال 2010 به چاپ رسید. این کتاب فوق العاده موفق با بهره گیری از تصویرسازی های جذاب، شوخ طبعی و داستان هایی به یاد ماندنی، به شکلی ساده و قابل فهم به توضیح موضوعات مربوط به اقتصاد و سیستم های مالی می پردازد. پیتر شیف، متخصص اقتصاد و نویسنده ی کتاب هایی پرفروش در همین حوزه، در این اثر به همراه برادر خود، اندرو شیف، تلاش می کند تا عوامل مؤثر در رشد و افول اقتصاد و چگونگی تأثیرگذاری این عوامل را با نثری ساده و سرگرم کننده مورد واکاوی و بررسی قرار دهد. این نویسنده با بازی های کلامی و شوخ طبعی خاص خود، مبانی رشد اقتصادی، کاربردهای سرمایه، ماهیت آسیب زای مصرف گراییِ اعتباری، ریشه ی تورم، اهمیت پس انداز کردن و خطرپذیری، و بسیاری دیگر از قواعد حاکم بر حوزه ی اقتصاد را تشریح می کند.