کتاب پول اثر جیکوب گلدستاین به هر حال پول چیست و از کجا و چرا سرچشمه گرفته است؟ به گفته جیکوب گلدشتاین، این چیز ساخته شده در طول قرن ها تکامل یافته است و بر اساس پیشرفت های تکنولوژیکی، نیازهای جامعه و اغلب ایده های دیوانه کننده افراد دور از حاشیه، شکل های مختلفی به خود می گیرد. گلدشتاین که از طریق حکایات تاریخی و شوخآمیز گفته هایش را بیان می کند، این ابزار همیشه در حال تکامل را از اختراع اولین سکهها در بینالنهرین، تا اینکه چگونه چین قرنها قبل از ظهور پول کاغذی در غرب اختراع کرد، و چگونه در یک نقطه از سوئد، مردان «سکههای» غولپیکر حمل میکردند را رمزگشایی میکند. در پشت پرده ی همه ی این ها، به استاندارد طلا، پوند استرلینگ، مبدا یورو، صندوق های سرمایه گذاری مشترک، بیت کوین و جامعه بدون پول نقد نیز اشاره می کند. مانی داستانهای سرگرمکنندهای از شخصیتهای جذابی را ارائه میکند که اساسا سیستمهای پولی ما را تغییر دادند، مانند چنگیز خان، جان لاو، یک قاتل محکوم و قمارباز حرفهای، لودیتها و سایبرپانکهای آنارشیستی که بیتکوین را خلق کردند. از طریق این جنبشهای بزرگ، ما شاهد ظهور و سقوط موسسات مالی مختلف هستیم: بانکهای مرکزی، بازار سهام، فدرال رزرو، و موسسات سایه مانند Lehman Brothers که به ایجاد بحران مالی سال 2008 کمک کردند. پر جنب و جوش و در دسترس و پر از نکات جالب (کلمه "بانکدار" از "نیمکت نشینان" - یا "بانچیری" ونیزی - مربوط به دهه 1600 که از طلا محافظت می کردند می آید) گلدشتاین به تکامل پول نگاه می کند (که به نظر می رسد تعریف آن چنین است، اگر همه ما موافق باشیم که این پول است، پس پول است).
کتاب سوسیالیسم اثر کریستین نیمیتز "سوسیالیسم" یا "ایده شکست خورده ای که هرگز نمی میرد" کتابی است به قلم "دکتر کریستین نیمیتز" که این ایده را از جهات متنوعی مورد بررسی قرار می دهد. "سوسیالیسم" به طرز عجیب و غیرقابل انکاری از طریق تجربیات دنیای واقعی رد شده است. در طول صد سال گذشته ، بیش از دو هزار تلاش برای ایجاد یک جامعه سوسیالیستی انجام شده است ، از اتحاد جماهیر شوروی گرفته تا مائوئیست ها در چین و ونزوئلا؛ همه آن ها در درجات مختلفی از شکست به پایان رسیده اند. اما ، طبق گفته ی طرفداران "سوسیالیسم" ، تنها دلیل چنین وقایعی این است که هیچ یک از این تجربیات "سوسیالیسم واقعی" نبودند . کتاب "سوسیالیسم" یا "ایده شکست خورده ای که هرگز نمی میرد" نوشته ی "دکتر کریستین نیمیتز" تاریخچه این موضوع را تا به امروز ، با پاسخی استاندارد مستند می کند . این کتاب نشان می دهد که چگونه ادعای سوسیالیسم جعلی پس از این رویدادها مطرح شده است. تا زمانی که یک پروژه ی سوسیالیستی در مراحل آماده سازی باشد ، تقریبا هیچ کس ادعا نمی کند که این سوسیالیسم واقعی نیست؛ در عوض ، تقریبا هر پروژه ی سوسیالیستی در تاریخ، یک فاز شبیه ماه عسل را پشت سر گذاشته است ، که طی آن با شور و نشاط، مورد تحسین روشنفکران برجسته ی غربی قرار گرفته است و تنها زمانی آن را انکار می کنند که شکست هایشان بسیار آشکار شده است و می گویند: این ها "سوسیالیسم واقعی" نیستند. این کتاب به خوبی توضیح می دهد که چرا "سوسیالیسم" به عنوان یک سیستم، فاقد استحکام کافی و کاربردی در دنیای واقعی است.
کتاب مالیه بین الملل اثر دومینیک سالواتوره کتاب مالیهٔ بین الملل حاصل بیش از ۳ دهه تدریس دومینیک سالواتوره در دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد است. این کتاب در بیش از ۶۰۰ دانشکده و دانشگاه در سراسر امریکا، کانادا و سایر دانشگاه های انگلیسی زبان به عنوان کتاب درسی معرفی شده است. کتاب حاضر ترجمهٔ ۹ فصل از ویراست نهم کتاب اقتصاد بین الملل است که در سال ۲۰۰۷ میلادی منتشر شده است. ترجمهٔ ویراست سوم کتاب اولین بار در سال ۱۳۷۶ منتشر و تا سال ۱۳۸۹، ۷ بار تجدید چاپ شد. در ویراست جدید علاوه بر تغییر ساختار کلی کتاب، مطالعات موردی بیشتر و ارائهٔ مطالب جدید در حوزهٔ مالیهٔ بین الملل، در مقایسه با ویراست های قبلی، یک فصل نیز به کتاب افزوده شده است. کتاب دارای متنی منسجم، روان و یکدست است. ارائهٔ فصل بندی دقیق، ارتباط منطقی موضوعات هر فصل، پیوست های ارزشمند، پرسش ها و مسائل فصل ها و استفاده از نمودارهای متعدد کتاب را جذاب و برتر از کتاب های مشابه ساخته است.
کتاب خصوصی سازی پول اثر فردریش فون هایک کتاب خصوصی سازی پول، کتابی است که در سال 1976 توسط فردریش هایک منتشر شد که در آن نویسنده از ایجاد پول خصوصی رقابتی حمایت کرد. به گفته هایک، به جای اینکه یک دولت ملی یک ارز خاص صادر کند، که استفاده از آن به زور به همه اعضای اقتصادش در قالب قوانین مناقصه قانونی تحمیل شده است، مشاغل خصوصی باید اجازه داشته باشند که اشکال مختلف پول خود را منتشر کنند و تصمیم بگیرند که چگونه به تنهایی این کار را انجام دهند. هایک از سیستم پول خصوصی دفاع می کند که در آن موسسات مالی ارزهایی را ایجاد می کنند که برای پذیرش رقابت می کنند. فرض بر این است که ثبات در ارزش، عامل تعیین کننده برای پذیرش است. هایک این فرض را مطرح می کند که رقابت به نفع ارزهایی خواهد بود که دارای بیشترین ثبات در ارزش هستند، زیرا یک ارز کاهش یافته به طلبکاران آسیب می زند و یک ارز با افزایش ارزش به بدهکاران آسیب می زند. از این رو کاربران پول هایی را انتخاب می کنند که انتظار داشتند تقاطع قابل قبولی بین استهلاک و ارزش گذاری ارائه دهند. هایک پیشنهاد می کند که موسسات ممکن است از طریق آزمایش دریابند که سبدی گسترده از کالاها پایه پولی ایده آل را تشکیل می دهد. موسسات ارز خود را در درجه اول از طریق وام دادن و در درجه دوم از طریق خرید و فروش ارز صادر و تنظیم می کنند. فرض بر این است که مطبوعات مالی اطلاعات روزانه را در مورد اینکه آیا موسسات در حال مدیریت ارزهای خود در یک تحمل تعریف شده قبلی هستند یا خیر، گزارش می دهند. تلاش هایک توسط اقتصاددانان جورج سلگین، ریچارد تیمبرلیک و لارنس وایت ذکر شده است.
کتاب حکومت با پول ما چه کرده است اثر مورای ان روتبارد روتبارد نشان میدهد که حکومت همیشه و همهجا دشمن پول معتبر بوده است. حکومت و منافعاش، از طریق کارتلهای بانکی و تورّم، درآمد مردم را غارت میکنند، ارزش پول را کاهش میدهند، و سبب بحران و رکود اقتصادی میشوند.روتبارد نشان میدهد که حکومت همیشه و همهجا دشمن پول معتبر بوده است. حکومت و منافعاش، از طریق کارتلهای بانکی و تورّم، درآمد مردم را غارت میکنند، ارزش پول را کاهش میدهند، و سبب بحران و رکود اقتصادی میشوند.روتبارد نشان میدهد که حکومت همیشه و همهجا دشمن پول معتبر بوده است. حکومت و منافعاش، از طریق کارتلهای بانکی و تورّم، درآمد مردم را غارت میکنند، ارزش پول را کاهش میدهند، و سبب بحران و رکود اقتصادی میشوند.