کتاب جهان در 100 سال آینده اثر جورج فریدمن قطعات چین خواهد توانست ایالات متحده ، انگلستان، لهستان و ژاپن را به چالش بکشد. کتاب جهان در 100 سال آینده یک نگاه جذاب ، چشم نواز و غالبا تکان دهنده از آنچه در انتظار ایالات متحده و جهان است را با شما در میان می گذارد. این کتاب به قلم یکی از جدی ترین آینده پژوهان زمانه ما، به نام جورج فریدمن به نگارش در آمدهاست. جورج فریدمن ، بنیانگذار موسسه برجسته اطلاعات و پیش بینی های خصوصی ، در کتاب جدید تأمل برانگیز خود که همان آینده جهان است، تمرکز کرده است. با توجه به اینکه تمدن در آستانه عصر جدیدی است ، وی پیش بینی شفاف و بسیار خواندنی از تغییراتی را که می توان در سراسر قرن بیست و یکم در سراسر جهان انتظار داشتیم ارائه می دهد. همه ای پیش بینی ها را او براساس تجزیه و تحلیل و تحقیقات دقیق خودش بدست آورده است. به عنوان مثال ، جنگ سرد جهادی با ایالات متحده با یک جنگ سرد جدید با روسیه جایگزین خواهد شد. نقش چین به عنوان یک قدرت جهانی چشمگیر خواهد بود. مکزیک به یک نیروی مهم در مرحله ژئوپلیتیک تبدیل خواهد شد. و فن آوری های جدید و روندهای فرهنگی به طور بنیادی نحوه زندگی ما را تغییر می دهند. کتاب جهان در 100 سال آینده کاوش جذابی از آینده ای است که در انتظار همه ما ایستاده است.
کتاب قوی سیاه اثر نسیم نیکلاس طالب کتاب قوی سیاه، اثری نوشته ی نسیم نیکلاس طالب است که اولین بار در سال 2007 منتشر شد. «قوی سیاه»، رویدادی بسیار نامحتمل با سه ویژگی اصلی است: غیرقابل پیش بینی است؛ تأثیر شگرفی دارد؛ و پس از اتفاق افتادن، می توانیم تحلیلی از آن ارائه کنیم که باعث می شود آن رویداد، قابل تفسیرتر و پیش بینی پذیرتر از گذشته جلوه کند. طالب سال ها در این باره تحقیق کرده که انسان ها چگونه به خودشان می قبولانند که بیشتر از آنچه واقعا می دانند، اطلاعات دارند. ما اغلب ذهنمان را درگیر رویدادهای نامرتبط و بی اهمیت می کنیم، در حالی که اتفاقات بزرگ و تأثیرگذار به غافلگیر کردن ما و شکل دهی به جهانمان ادامه می دهند. طالب در این کتاب جذاب و بسیار روشنگرانه، همه چیز را درباره ی چیزهایی که نمی دانیم، توضیح می دهد. او روش هایی فوق العاده ساده اما تأثیرگذار برای مواجهه با «قوهای سیاه» و بهره برداری از آن ها را در این کتاب به مخاطبین ارائه می کند.
کتاب برج و میدان اثر نیل فرگوسن بیشتر تاریخ سلسله مراتبی است: همه اش در مورد امپراطورها ، روسای جمهور ، نخست وزیران و مارشال های میدانی است. در مورد ایالت ها ، ارتش ها و شرکت های بزرگ است. در مورد سفارشات از بالا است. حتی تاریخ "از پایین" اغلب مربوط به اتحادیه های کارگری و احزاب کارگری است. اما اگر این امر صرفا به این دلیل است که نهادهای سلسله مراتبی بایگانی هایی ایجاد می کنند که مورخان به آنها تکیه می کنند چه؟ اگر شبکه های اجتماعی غیررسمی و کم مستند که منابع واقعی قدرت و محرک تغییر هستند ، از دستمان رفته باشند چه؟ قرن بیست و یکم به عنوان عصر شبکه ها شناخته می شود. با این حال ، در کتاب برج و میدان ، نیل فرگوسن استدلال می کند که شبکه ها همیشه از ساختار مغز گرفته تا زنجیره غذایی ، از شجره نامه تا فراماسونری با ما بوده اند. در طول تاریخ ، سلسله مراتب مستقر در برج های بلند ادعا می کنند که حکومت می کنند ، اما اغلب قدرت واقعی در شبکه های واقع در میدان شهر زیر قرار دارد. زیرا این شبکه ها هستند که تمایل به نوآوری دارند. و از طریق شبکه ها است که ایده های انقلابی می توانند به طرز مسری منتشر شوند. صرف اینکه نظریه پردازان توطئه دوست دارند درباره چنین شبکه هایی خیال پردازی کنند به معنای واقعی بودن آنهاست نیست. کتاب برج و میدان داستان سقوط و ظهور شبکه ها را نشان می دهد ، و نشان می دهد که چگونه تئوری شبکه - مفاهیمی مانند خوشه بندی ، درجات جدایی ، پیوندهای ضعیف ، سرایت ها و انتقال فاز - می تواند درک ما را از گذشته و حال تغییر دهد.
کتاب نئولیبرالیسم اثر مانفرد بی استگر نئولیبرالیسم یکی از آن ایسم هایی است که در کشور ما بد فهمیده شده است. سرنوشت آن بی شباهت به سرنوشت لیبرالیسم در اوایل انقلاب اسلامی نیست. در آن زمان، بدون فهم درستی از لیبرالیسم، بیشتر از آن به مثابه یک فحش و برچسب برای افراد استفاده می شد. در این زمان هم باز بدون فهمی صحیح، البته این بار از نئولیبرالیسم، بیشتر از آن به مثابه یک ناسزا برای اشخاص استفاده می شود. شگفتا که در این بین بعضا کسانی را نئولیبرال معرفی می کنند که کوچک ترین نسبتی با آن ندارند. شوربختانه، این بدفهمی ها را بعضا در بین اساتید دانشگاه و دانشجویان شاهدیم و حتی برخی از آن ها تا آنجا پیش رفته اند که نئولیبرالیسم را مقصر تمام مشکلات و بلایای ارضی و سماوی دانسته، شعار مرگ بر نئولیبرالیسم سر می دهند. از این رو، ضرورت کتاب ها و مقالاتی که نئولیبرالیسم را با نگاهی غیرایدئولوژیک تبیین کنند، احساس می شود. کتاب حاضر در شش فصل و با زبانی ساده و همه فهم نئولیبرالیسم را کرده، تأکید می کند که ما تنها یک نوع نئولیبرالیسم نداریم. البته همۀ آن ها در مجموعه ای از اصول مشترکتد، اما تفاوت هایی نیز دارند. کتاب از موج های اول و دوم نئولیبرالیسم می گوید و به ظهور و بروز نئولیبرالیسم در سرتاسر دنیا می پردازد: از آمریکا و اروپا گرفته تا آسیا و آفریقا. در فصل آخر نیز بحران های نئولیبرالیسم را بررسی می کند.
کتاب آنچه با پول نمی توان خرید اثر مایکل سندل کتاب آنچه با پول نمی توان خرید، اثری نوشته ی مایکل سندل است که اولین بار در سال 2012 منتشر شد. سندل در این اثر پرفروش به یکی از بزرگترین سوالات اخلاقی زمانه ی ما می پردازد: آیا جهانی که در آن همه چیز خرید و فروش می شود، اشکالی ندارد؟ و اگر جواب مثبت است، چگونه می توانیم از ورود ارزش های بازاری به جنبه های مختلف زندگی جلوگیری کنیم؟ چارچوب های اخلاقی بازارها چه چیزهایی هستند؟ سندل در این کتاب جذاب استدلال می کند که ما بدون این که بدانیم، از داشتن اقتصادی بازاری به سوی داشتن جامعه ای بازاری حرکت کرده ایم. او در کتاب آنچه با پول نمی توان خرید، بحثی را مطرح می کند که جایش در عصر بازار-محور کنونی خالی بود: نقش درست بازارها در جامعه ای دموکراتیک چیست و چگونه می توانیم از اخلاقیات و ارزش هایی دفاع کنیم که برای بازارها بی اهمیت هستند و با پول نمی توان آن ها را خرید؟