همزاد در سیام ژانویهی 1846 منتشر شد، پانزده روز پس از انتشار اولین داستان داستایفسکی. این رمان ماجرای تکوین و تحول جنون آقای گالیادکین، یک کارمند اداره، است. داستایفسکی، در آغاز کار نویسندگی، در این کتاب با استاد خود، گوگول، به رقابت برخاسته و میان این اثر و داستانهای «یادداشتهای یک دیوانه»، «شنل» و «دماغ» تشابههایی بهچشم میخورد. گالیادکین آدمی خیلی معمولی است که دچار توهم میشود و شخصی چون خودش را میبیند. نفوذ گوگول در نویسندگان بعد از خود مسلم است اما این نفوذ در داستایفسکی بیش از پیش به چشم میآید؛ مثلاً در داستان «دماغ»، اثر گوگول، ماجرای جدا شدن بخشی از بدن یک کارمند روی میدهد و در همزاد، اثر داستایفسکی، روان کارمند است که دو نیم میشود. در هر دو ماجرا خصوصیاتِ دو بخش جداشده ضد هم است.
«چه شد؟ داستان افول اجتماع در ایران» این كتاب داستان هشداردهندهی افول اجتماع در ایران است. این كتاب بازتاب صدایی است كه از جامعه به گوش میرسد. دردودلی دربارهی وضعیتی كه در آن اعتماد عمومی از دست رفته، بنیانها اخلاقی سست و متزلزل شده و ارتباطات رو به سردی و بی رمقی گذاشتهاند. در چنین جامعهای نهادها و انجمنها پا نمی گیرند و پیوندهای میان افراد و گروهها و حكومت گسستهاند. داده های ارائه شده در این کتاب نشان می دهند جامعه ی ایران در چند دهه ی اخیر به شکل هشدار دهنده ای به چنین وضعیتی نزدیک شده است. نویسندگان در این کتاب با ارائه آمارها و داده های مختلفی از پیمایش های ملی تحلیل ها و تجربه های تاریخی از ایران و کشورهای دیگر خواننده را به سفری پنجاه ساله می برند تا با نگاهی از بلندا دیدگاهی کلی از روندهای کلان جامعه به دست آورند. «چه شد؟» اگرچه بیشتر توصیف این وضعیت است در پایان درباره ی این که به کجا می رویم؟» و «هر یک از ما به صفت فردی یا جمعی برای بهبود وضعیت ایران چه کاری می توانیم بکنیم؟» خوانندگان را به هم اندیشی دعوت می کند.
کتاب اقتصاد کلان ترجمهی ویراست ششم کتاب Macro Economics نوشتهی گریگوری منکیو است که در 5 بخش و 19 فصل تنظیم شده است. بخشهای کتاب شامل مقدمه، نظریهی کلاسیکها: اقتصاد در بلندمدت. نظریهی رشد: اقتصاد در دورهی بسیار بلندمدت. نظریهی ادوار تجاری: اقتصاد در کوتاهمدت، سیاستهای اقتصاد کلان و ریشههای خرد اقتصاد کلان است. جدا از روش جذاب و تحلیلی نویسنده، استفاده از نمودارها، جعبههای موضوعی، مطالعههای موردی فراوان، پرسشهای دوره، مسائل و کاربردهای پایان هر فصل مطالعه و درک اقتصاد کلان را نیز آسان و لذتبخش کرده است. پروفسور منکیو استاد اقتصاد دانشگاه هاروارد است. او با دریافت درجه ای.بی. در سال 1980 از دانشگاه پرینستون فارغالتحصیل شد. دکتری اقتصاد خود را از ام. آی. تی. دریافت کرد و پس از شروع تدریس در سال 1985 نهایتاً در سال 1987 به درجه استادی این دانشگاه مفتخر شد. منکیو مدرس اقتصاد کلان در دورههای کارشناسی و تحصیلات تکمیلی است. حوزههای پژوهشی و آموزشی او شامل رفتار مصرفکننده، بازارهای مالی، سیاستهای پولی و مالی و رشد اقتصادی است. او مشاور بانک مرکزی آمریکا، دفتر بودجهی مجلس آمریکا و رئیس دفتر مشاوران اقتصادی رئیسجمهور بوده است.
در ابتدای سده بیست و یکم بر اثر فعالیتهای نسنجیده بانکها بحران اقتصادی بزرگی رخ داد. بسیاری از مردم اقتصاددانان را بابت پیش بینی نکردن این بحران مقصر دانستند و آنان را به همسویی با صاحبان منافع متهم کردند. در این کتاب دیدگاه های مختلف درباره اقتصاد و سیر اقتصاد از اشکال اولیه تا امروزی بررسی میشود تا مشخص شود که خود چه تغییری کرده است و اساساً اقتصاد تحول چه چیزهایی پیش بینی پذیر هستند و چه چیزهایی را نمی توان پیش بینی کرد.
دونالد جی. بودراکس در این کتاب کوشیده است مجموعهای از برجستهترین نکات اندیشههای هایک را با زبانی ساده برای خوانندگان توضیح دهد. خواننده با مطالعه این کتاب میتواند به تصوری کلی از ایدهها و اندیشههای اقتصادی، سیاسی و اجتماعی هایک دست یابد و در نتیجه شروع خوبی برای مطالعه بیشتر درباره آثار هایک برای دوستداران این فیلسوف و اقتصاددان لیبرال قرن بیستم خواهد بود. زبان ساده و تنوع موضوعات کتاب به گونهای است که نهتنها برای دانشجویان، بلکه برای استادان، صاحب¬نظران و سیاستگذاران در رشتههای اقتصاد، علوم سیاسی، حقوق و جامعهشناسی میتواند مفید باشد.