کای فولی، در این کتاب تاریخ ظهور چین را به عنوان ابرقدرت هوش مصنوعی در مدت دو دهه و در رقابت با ایالات متحده ای توضیح می دهد که برتری اش در این عرصه چالش ناپذیر می نمود. خواندن این برای کسانی که دربارۀ هوش مصنوعی و آیندۀ پیش روی آن کنجکاوند، ضروری است.
راج ردی، استاد دانشگاه کارنگی ملون، برندۀ جایزۀ تورینگ
این اثر، چشم اندازی جهانی، و به همان اندازه خردمندانه، ارائه می دهد که جامعه چگونه می تواند آینده ای را بسازد که در آن رفتار هوش مصنوعی، انسانی شود؛ یعنی به عشق، خدمت و شفقت بیندیشد.
جفری لمان، معاون دانشگاه NYU شانگهای و رئیس سابق دانشگاه کورنل
کای فولی در این کتاب تکان دهنده، نقش چشمگیر چین را در ظهور ابرقدرت ها در عرصۀ جهانی تشریح می کند. او همچنین چشم اندازی امیدبخش از آینده ترسیم می کند، جایی که مردم با کار کردن با سیستم های هوش مصنوعی، می توانند ابعاد متعدد و زندگی خود را ارتقا دهند.
میلتون فریدمن، که «مکتب پولی» نوین با نام او شناخته شده است، از جمله اقتصاددانان طرفدار مکانیسم اقتصاد بازار است که نظریه های وی، خصوصاً بر سیاست های اقتصادی دولت های امریکا و جهان سرمایه داری تأثیری بسزا داشته است. به نظر فریدمن، اقتصاد از سیاست جدا نیست و اقتصاد آزاد شرط لازم برای برقراری آزادی سیاسی است. در نتیجه، آزادی سیاسی نمی تواند بدون آزادی اقتصادی پابرجا بماند.
نان، نقدینه، مایه تیله، پول مول، غنیمت، مالومنال، جیفهی دنیوی، چرک کفدست، آب حیات: اسمش را هرچه میخواهید بگذارید، پول اهمیت دارد. در نظر مسیحیان، دوست داشتنناش منبع شرّ است. در نظر نظامیان، مایهی جنگ است و در نظر انقلابیون، غل و زنجیر کارگر. راستی پول دقیقاً چیست؟ یک کوه نقره، آنطور که فاتحان اسپانیایی قارهی آمریکا تصور میکردند؟ یا لوحهای گلی و کاغذی که پول کاغذی از آن حاصل شد؟ ما چگونه در جهانی که پول بیش از آنکه به چشم دیده شود نامرئی است، و کوچکتر از اعدادی است که روی صفحهی کامپیوتر میتوانیم ببینیم، زندگی کنیم؟ پول از کجا آمده است و به کجا میرود؟ در دنیایی که در چنگ بزرگترین بحرانهای مالی از زمان رکورد بزرگ گرفتار آمده است، بهترین زمان برای درک برآمدن ــ و فرود آمدن ــ پول است. روزنامهی فاینشنال تایمز در ستایش این کتاب نوشته است: «کتابی که بسیار به موقع نوشته شد. یک تاریخ دقیق، خواندنی و جذاب.»
دانش اقتصاد ساخته و پرداختهی اندیشهی بزرگانی است که سالیان پیوسته در این زمینه کوشیدهاند. لیکن هر اندیشهی اقتصادی تحت تأثیر محیط اجتماعی، زمان، سیاست، فلسفه و مشرب اقتصاددانان قرار گرفته و میدان را به پیدایش نظریهی مخالف یا گشایش راه تکامل یا عقیدهای تازه در سطحی برتر و جامعتر سپرده است. علم اقتصاد از تلفیق و ترکیب این عقاید بهصورت مدون درآمده و کمال یافته است. در این کتاب اصول فکری، آرای مکاتب و سیر اندیشههای اقتصادی از یونان و روم قدیم تا دوران معاصر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفته است، بدینترتیب که هر مکتب اقتصادی برحسب اولویت تاریخی خود معرفی شده، سپس دکترینها و نظریههای اقتصادی موجود با توجه به آثار دانشمندان آن مکتب مورد بررسی قرار گرفته است. فریدون تفضلی (1396-1319) به سال 1343 به دانشگاه ایالتی کالیفرنیا در لسآنجلس رفت تا در رشتهی اقتصاد تحصیل کند. پس از گذراندن مقطع لیسانس به دانشگاه کالیفرنیای جنوبی رفت و مقطع فوق لیسانس رشتهی اقتصاد را در آنجا به پایان رساند و سرانجام با اخذ مدرک دکترای اقتصاد از همان دانشگاه فارغالتحصیل شد. او سالهای متمادی استاد اقتصاد در دانشکدهی علوم اقتصادی و سیاسی دانشگاه شهید بهشتی بود و آثار مهمی در حوزهی اقتصاد از خود به جای گذاشت.
از سال 2010، کاهش اعتماد به دو پول ذخیره اصلی جهان، یعنی یورو و دلار، موجب حرکت نقدینگی به سوی اقتصادهای رشدیابنده ای مانند برزیل، روسیه، هند، چین، و دیگر اقتصادهای نوظهور شد. این سرمایه گذاری، ارزش پول ملی این کشورها را بیشتر کرد و در پی آن سیاست های مداخله جویانه و انواع دیگر سیاستهای اقتصادی دیگر از راه رسید که هدفشان تضعیف پول ملی در برابر پولهای دیگر بهمنظور افزایش صادرات بود. این پدیده، که به «رقابت بر سر تضعیف ارزش پول» معروف است، احتمال اقدامات تلافی جویانه را افزایش می دهد، که این امر خود منجر به بروز نبرد تجاری میان کشورها- به عنوان پیامد نامطلوب و ویرانگر چنین سیاستی- میشود. این کتاب درباره بازی های احتمالی کشورها با پول در آینده است.