چگونه دولتها میتوانند بدون داشتن درآمد خرج کنند؟ به چه دلیل برخی کشورها ثروتمند و برخی فقیرند؟ راه درمان رکود اقتصادی چیست؟ پسانداز بیشتر یا مصرف بیشتر؟ علل بهوجود آمدن تورم چیست؟ به چه دلیل گرفتن ماهی با دستان خالی تا این حد مشکل است؟ کتاب چگونگی رشد و فروپاشی اقتصاد با استفاده از تصاویر کارتونی، طنز و داستان، مفاهیم پیچیدهی مربوط به رشد اقتصادی و نظام پولی را شرح میدهد. نویسندگان کتاب، پیتر شف و آندرو شف مبانی رشد اقتصادی، موارد استفاده از سرمایه، ماهیت ویرانگر وامهای مصرفی، علل تورم، اهمیت تجارت خارجی، پسانداز، ریسک و بسیاری از مهمترین اصول علم اقتصاد را شرح میدهند. داستان کتاب ممکن است ساده و سطحی بهنظر برسد ولی شما را به یک درک عمیق از چگونگی رشد اقتصاد و دلایل فروپاشی آن میرساند.
دکتر گریگوری منکیو استاد اقتصاد دانشگاه هاروارد است. او تحصیلات خود را در دانشگاههای پرینستون و امآیتی به پایان رسانده و تاکنون مباحث مختلفی مانند اقتصاد خرد، اقتصاد کلان، آمار و اصول اقتصاد را در دانشگاه تدریس کرده است. منکیو نویسندهای پرکار است. مقالات بسیار زیادی در مجلات معتبر علمی و اقتصادی، مانند جورنال آو پولیتیکال اکونومی، امریکن اکونومیک ریویو، و کوارترلی جورنال آو اکونومیکس و مجلات ترویجی برای عموم مردم، مانند فاینانشیال تایمز و والاستریت جورنال، به چاپ رسانده است و نیز مقالهنویس مجلهی فورچون و ناشر مجموعهای از بهترین و پرفروشترین کتابهای درسی دانشگاهی بهویژه در زمینهی اقتصاد خرد، اقتصاد کلان و مبانی علم اقتصاد بوده است. کتابهای منکیو با اقبال فراوان روبهرو شدهاند و در اکثر دانشگاههای معتبر دنیا بهمنزلهی کتاب درسی مورد استفادهی دانشجویان قرار میگیرند. پروفسور منکیو سرپرستی طرحهای اقتصادی در دانشگاههای کمبریج و ماساچوست، و مشاورهی بانک مرکزی امریکا و دفتر بودجهی مجلس امریکا را بر عهده داشته است.
کتاب کلیات علم اقتصاد ترجمهی کامل ویرایش پنجم Principles of Economics اثر پروفسور منکیوست. کتاب در سیزده بخش و ۳۶ فصل تنظیم شده است. مهمترین بخشهای کتاب عبارتند از نیروهای بازار، کشش، سیاستهای دولت، بازارها و رفاه، اقتصاد بخش عمومی، رفتار بنگاه و سازمان صنعتی، ساختارهای مختلف بازار، اقتصاد بازار نیروی کار، مرزهای دانش، اقتصاد خرد، اندازهگیری درآمد ملی، اقتصاد حقیقی در بلندمدت، پول و قیمتها در بلندمدت، اقتصاد کلان باز، نوسانات اقتصادی در کوتاهمدت و مرزهای دانش اقتصاد کلان و مهمترین سیاستهای بحثانگیز اقتصاد کلان. فصلهای مختلف این کتاب در سالهای قبل در سه کتاب مبانی علم اقتصاد، نظریهی اقتصاد خرد و نظریهی اقتصاد کلان منتشر شده است.
در کتاب حاضر بر کاربردها و سیاستها تأکید بیشتری شده است. مطالعات موردی بسیار زیاد با هدف درک بهتر محصول علم اقتصاد و کاربرد آنها در تمام فصلهای کتاب ارائه شده است. نگارش متفاوت، طرح ابتکاری موضوعات و بررسی کاربردی سیاستهای اقتصادی برخی مزیتهای کتاب منکیو در مقایسه با سایر کتابهای مشابه است.
کتاب تجارت بین الملل حاصل بیش از سه دهه تدریس دومینیک سالواتوره در دوره های کارشناسی و کارشناسی ارشد است. این کتاب در بیش از 600 دانشکده و دانشگاه در سراسر امریکا، کانادا و سایر کشورهای انگلیسی زبان به عنوان کتاب درسی معرفی شده است. کتاب حاضر ترجمه ی 12 فصل از ویرایش نهم کتاب اقتصاد بین الملل است که در سال 2007 میلادی منتشر شده است. ترجمه ی ویراست سوم اولین بار در سال 1376 منتشر شده و تا سال 1387 نُه بار تجدید چاپ شد. کتاب دارای متنی منسجم، روان و یکدست است. ارائه ی فصل بندی دقیق، ارتباط منطقی موضوعات هر فصل، پیوست های ارزشمند، پرسش ها و مسائل فصل ها و استفاده از نمودارهای متعدد کتاب را جذاب و برتر از کتاب های مشابه ساخته است. حمیدرضا ارباب متولد سال 1336 در تهران است. فارغ التحصیل مقطع دکتری در رشته ی اقتصاد است و از سال 1366 عضو هیئت علمی دانشکده? اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی ست. اقتصاد محیط زیست و منابع طبیعی اثر راجر پرمن، یوما، جیمز مک گیل ری با ترجمه ی او در سال 1383 به عنوان کتاب برگزیده ی سیزدهمین دوره ی کتاب سال دانشگاهی شناخته شد و اقتصاد خرد اثر گریگوری منکیو نیز با ترجمه ی وی در سال 1387 جایزه ی کتاب فصل پاییز را دریافت کرد.
لیبرالیسم کلاسیک چیست و یک لیبرالِ کلاسیک چگونه به جهان مینگرد؟ لودویگ فون میزس، که خود از متفکران برجستۀ مکتب لیبرالیسم است، در کتاب «لیبرالیسم» بهصورتی موجز و روشن به این پرسش پاسخ میدهد.
کتاب «لیبرالیسم» یک کتاب مختصر و مفید و جمعوجور درباب لیبرالیسم کلاسیک و خطوط و مبانی اصلی آن است.
کتاب «لیبرالیسم» کتابی مفید برای دانشجویان فلسفۀ سیاسی و نیز مناسب برای همۀ کسانی است که میخواهند با اصول اولیه و اساسی و مهم لیبرالیسم کلاسیک، بهویژه مکتب اتریش، یک آشنایی مقدماتی پیدا کنند و با دیدگاههای یکی از متفکران برجستۀ این مکتب و تعریف و تلقی او از لیبرالیسم آشنا شوند.
متن اصلی کتاب «لیبرالیسم» نخستین بار در سال 1927، با عنوان Liberalismus، به زبان آلمانی منتشر شده است.
نگارش و انتشار کتاب «لیبرالیسم» چنانکه در مقدمۀ مهدی تدینی بر ترجمۀ فارسی این کتاب اشاره شده، با دورانی حساس و بحرانی و پرتلاطم از تاریخ اروپا همزمان بوده است؛ دورانی که آرامش از اروپا رخت بربسته و طوفان آغاز شده است. در این دوران، فاشیسم در ایتالیا پا گرفته بود و پایههای خود را محکم میکرد و کمونیسم نیز، بعد از استیلایش بر روسیه، در حال گسترش در جهان بود. ردّ این رویدادها بهنحوی در کتاب «لیبرالیسم» مشهود است اما این کتاب، ضمن نسبتاش با زمانهای که در آن نوشته و منتشر شده است، هنوز هم حرفی برای گفتن دارد و کتابی است همچنان خواندنی و کاربردی برای ورود به مباحث مطرح در لیبرالیسم کلاسیک و آشنایی اولیه با دیدگاههای فون میزس و چارچوب نظری مکتب اتریش.
بازار یا دولت؟ دولت تا چه اندزه باید در بازار دخالت کند؟ اگر اقتصاد گرفتار رکود شود تکلیف دولت چیست؟ از صد سال قبل که کینز و هایک دوئل اقتصادیشان را بر سر این پرسش آغاز کردند و نوادگانشان نیز هنوز مشغول مباحثه هستند، این پرسش ها بین سیاست گذاران اقتصادی اختلاف انداخته است. رکود بزرگ درهی 1930 و بحران مالی 2008 هم دو آزمون تاریخی مهم برای آنها بوده است.
کینزی باشید یا هایکی، فرقی نمی کند، این کتاب حاوی نکات تاریخی و تجربی مهمی از یک قرن مباحثهی اقتصادی است. هر صفحهی کتاب گیرایی خاصی داردو ذهن هر خواننده ای را مشغول می سازد.