کتاب های پیشنهادی وفا مدیا 14 مهر ماه 1402

 

پنجه مخملی ها

 

از نقاشی‌های دیواری مصر باستان گرفته تا فضای مجازی کنونی، تمام مشاهدات حکایت از این دارند که انسان گربه را تا مقام خدایی برکشیده است. اما گربه خانگی فقط یکی از اعضای خانواده گربه‌سانان است که نزدیک به چهل گونه دارد. این کتاب شما را با تمام اعضای این خانواده آشنا می‌کند؛ از گربه‌های کوچک 2 کیلوگرمی تا غول‌های 250 کیلوگرمی. خواهید دید که گربه‌ها در چهارگوشه جهان، از مناطق برفگیر گرفته تا بیابان‌های داغ، چه راه‌حل‌هایی برای مسائل زندگی یافته‌اند. چقدر با هم متفاوت‌اند و با این ‌حال در زیبایی و شکوه و پنهان‌کاری بسیار به هم شبیه‌اند. و در نهایت اینکه چه خطراتی آنها و زیستگاه‌شان را تهدید می‌کند. ضمناً به برخی از پرسش‌های همیشگی شما نیز پاسخ می‌دهد: چرا شیرهای نر یال دارند؟ آیا ببر سیاه وجود دارد؟ چرا جگوار آدمخوار نداریم؟ چگونه سگ‌ها می‌توانند به حفاظت از گربه‌ها کمک کنند؟ آیا نگهداری گربه در خانه باعث حساسیت می‌شود؟ چرا گربه‌ها نمی‌توانند گیاهخوار شوند؟ آیا گربه‌ها مزه شیرینی را حس می‌کنند؟ ملوین سان‌کوئیست استاد بازنشسته گروه بوم‌شناسی و حفاظت حیات‌وحش در دانشگاه فلوریدا و عضو گروه متخصصان گربه‌سانان در اتحادیه جهانی حفاظت طبیعت (IUCN) است.

فیونا سان‌کوئیست درباره طبیعت برای خواننده عمومی می‌نویسد. او و همسرش فیونا با هم ببر، پلنگ، گربه طلایی آسیایی، و گربهٔ پلنگی را در آسیا، یوز و گربه طلایی افریقایی را در افریقا و جگوار، شیر کوهی، پلنگچه، وشق سرخ، و گربه شیلی را در امریکا و در زیستگاه طبیعی‌شان بررسی کرده‌اند. امروزه گربه‌های اهلی در میلیون‌ها خانه یکی از اعضای خانواده به شمار می‌آیند. اما آنها تا چه اندازه هنوز نماینده نیاکان وحشی خود هستند، گونه‌هایی که جثه‌شان از ببر غول‌پیکر تا گربه شنی کوچک‌اندام متغیر است؟ این کتاب را بخوانید تا بدانید. این معتبرترین منبع درباره تمام انواع گربه‌سانان است. جورج شالر، نویسنده گوزن و ببر (1967)، شیر سرنگتی (1972) این بهترین کتاب مقدماتی درباره تکامل، بقا، و وضعیت حفاظتی گربه‌سانان وحشی جهان است. از آن کتاب‌های کمیابی که هم می‌توان آن را پیش از خواب برای کودکی خواند و هم یک دانشجو می‌تواند به آن ارجاع بدهد. آلن رابینوویتز، نویسنده جگوار (1986) این کتاب، با نقشه‌های پراکندگی جغرافیایی و تصاویر بسیار، مروری است جامع، جذاب، لذت‌بخش، و به‌روز از هر آنچه درباره اعضای خانواده بزرگ گربه‌سانان می‌دانیم. جیمز سندرسون، نویسنده گربه‌های وحشی کوچک (2011)

 

 

بازگشت به ماه

 

بیش از نیم قرن از زمانی که نیل آرمسترانگ برای نخستین بار روی سطح ماه قدم گذاشت میگذرد، و اکنون یک رقابت فضایی جدید برای بازگشت به ماه در جریان است. «بازگشت به ماه »جدیدترین اثر کیهان شناس برجسته و پرکار جوزف سیلک، شرحی واضح از اکتشافات نفس گیر کیهانی است که در سفر دوباره به سوی ماه در انتظار ما هستند. «بازگشت به ماه» با ترسیم چشم اندازی برای پنجاه سال آینده دلایلی متقاعد کننده و پرشور برای قرار دادن اکتشافات علمی در خط مقدم اکتشافات قمری ارائه می دهد. سیلک توضیح میدهد که چگونه استعمار ماه میتواند عصر هیجان انگیز جدیدی را در اکتشافات علمی کیهان آغاز کند و نیز نشان میدهد که پنجاه سال آینده علوم قمری ممکن است چگونه باشد با استقرار تلسکوپ هایی قمری با اندازه بی سابقه در دهانه های قطبی دائما تاریک سمت دور ماه، سرانجام میتوانیم آماده پاسخگویی به برخی از عمیق ترین سؤالات پیش روی بشر باشیم از جمله اینکه آیا ما در جهان تنها هستیم؟ و یا اینکه منشأ کیهانی ما چیست؟ این کتاب الهام بخش با بیان تمام دلایل متعدد برای اکتشاف ماه، از علمی گرفته تا فرهنگی و اقتصادی به طرز قانع کننده ای استدلال میکند که ماه در حقیقت دروازه ای برای بشریت به سوی منظومه شمسی و حتی فراتر از آن است و نسل بشر برای آغاز سفرهای بین ستاره ای ناگزیر باید از دروازه ماه به سوی جهانی شدن قدم بردارد. آینده زمین به اکتشافات قمری گره خورده است و این کتاب، توصیف همان سفر به آینده است.

 

چرا مردان گوش نمی‌دهند و زنان نمی‌توانند نقشه بخوانند

 

در این کتاب درمی‌یابید: چرا مردان نمی‌توانند در یک زمان بیش از یک کار انجام دهند؟ چرا زنان نمی‌توانند اتومبیل خود را دوبله پارک کنند؟ چرا مردان نباید به زنان دروغ بگویند؟ چرا زنان بسیار حرف می‌زنند و مردان کم سخن می‌گویند؟ چرا مردان از تخیلات عشقی لذت می‌برند ولی زنان تحت تاثیر این گونه تخیلات قرار نمی‌گیرند؟ چرا زنان درد دل کردن را دوست دارند؟ چرا مردان راه حل ارائه می‌دهند ولی از نصیحت شنیدن بیزارند؟ چرا سکوت و کم حرفی مردان، زنان را آزار می‌دهد؟ چرا زنان در جست‌وجوی عشق و مردان در جست‌وجوی چیز دیگری هستند؟

 

بررسی روانشناختی خودکامگی

 

پنجاه سال است كه یك جایگزین كاذب رهائی‌بخش كه در حقیقت روی دیگر سكه‌ی استبداد مطلقه است به مانند ابزاری در دست باجگیران خطرناك درآمده كه به طور مرتب توجیهات سراسر دروغ خود را به ما تحویل می‌دهند. كشته شدن روزا لوكزامبرگ، كورت ایزنر، گوستاو لندوئو و بسیاری دیگر و رواج ترورهای فاشیستی، اعمال پست و غیر انسانی، رژیم‌های نیمه‌فاشیستی و در نهایت، جنایات مكرر خودكامگی، خنجر به دستان، دیپلمات‌ها و قلم به‌مزدان جنایات فاشیست‌ها را دست‌مایه‌ی باجگیری و دریافت حق‌السكوت كرده و می‌گویند: هر عملی كه علیه ما باشد، در واقع نوعی كمك به فاشیسم و همواركننده استقرار دیكتاتورهاست. اینان اضافه می‌كنند: لحظه‌ای نباید این مهم را از یاد ببرید كه فقط دو راه وجود دارد و لا غیر، با ما و بر ما، یكی را انتخاب كنید.

 

پیدایش انسان

 

«پیدایش انسان» ای پرسش را مطرح می کند که ما چجور انسانی هستیم؟ اهل کجا هستیم و کجا می رویم؟ آیا ما به طبیعت تعلق داریم یا بالاتر از آن هستیم؟ و چه چیزی باعث می شود ما یک نژاد بشری باشیم ، حتی اگر چنین زبان ها ، آیین ها و آداب و رسوم مختلفی داشته باشیم؟ بر اساس تجربیات روزمره که همه ما داریم ، یوزف اچ. رایخولف ما را در تاریخ انسان و طبیعت راهنمایی می کند. با این کار ، او دانش پایه ای از زیست شناسی را با یافته های شگفت انگیز آخرین تحقیقات به روشی قابل درک ترکیب می کند. و او به آینده می نگرد که در آن فن آوری های جدید به طور فزاینده ای مردم را به یکدیگر متصل می کنند. بنابراین مهمتر از هر زمان دیگری است که بدانیم چگونه چیزهای جدید در تکامل بوجود می آیند و غالب می شوند..
فریتس گوتلر (منتقد آلمانی) می نویسد ، محقق و پرفسور مبحث تکامل ، رایخولف در کتاب خود به طرز ماهرانه ای بین شیمی ، زیست شناسی و جامعه شناسی در حرکت است. نویسنده چنان واضح می نویسد که خواننده برای داوری در طول تاریخ علم سفر کند ، به نظر می رسد که وی شخصا با رایخولف در گذشته و کشورهای خارجی همراه می شود. گوتلر همچنین به این واقعیت اشاره می کند که از نظر او نویسنده از چشم اندازهای بیش از حد واضح گریزان است ، زیرا او هرگز ساده سازی نمی کند و در عوض نگاه انتقادی دارد.