آیا شما هم جزو آن دسته از افرادی هستید که مدام دچار حواس پرتی می شوید و نمی توانید روی یک موضوع تمرکز کنید؟ آیا حواستان از این شاخه به آن شاخه می پرد و یک جا بند نمی شود؟ آیا از اینکه نمی توانید ذهنتان را روی یک موضوع متمرکز کنید، خسته شده اید؟
اگر پاسختان به این پرسش ها مثبت است، کتاب مناسبی را در دست گرفتید. این کتاب، مدت کوتاهی پس از انتشار به قاعده ای طلایی برای بهبود تمرکز و توجه تبدیل شد. آموزه های این کتاب، فراتر از کتاب های متعارف تمرکز و حواس پرتی قرار می گیرد و علاوه بر ذهن، بدن را نیز در نظر گرفته و به چرایی از بین رفتن دقت و تمرکز می پردازد. کتاب تمرکز حواس، کلید پرورش هماهنگی ذهن و بدن برای حفظ تمرکز و کاهش تأثیرات مضر حواس پرتی است.
زندگی خود را به گونه ای تصور کنید که در آن، در کلاس به دقت به معلم خود گوش فرا می دهید، امتحانات خود را با موفقیت سپری می کنید، سرانجام نگارش کتابتان را به پایان می رسانید، در شغل خود ترفیع می گیرید، احترام اطرافیانتان را به دست می آورید و از لحظات کنونی زندگی خود لذت می برید. این کتاب می تواند مهارت های لازم برای دستیابی به این مقاصد را به شما آموزش دهد.
تاریخ جهان تحولات و رخدادهای بشر را در چهل فصل از عصر حجر تا انرژی هسته ای با زبانی بسیار ساده و صمیمی، بی تکلف، شیرین و جذاب روایت می کند، چنان که کثیری از خوانندگان آن در گروه های سنی و سطوح آموزشی مختلف گفته اند از مطالعه ی این کتاب نه تنها بسیار لذت برده اند، بلکه آن را دریچه ی نوینی به جهان تاریخی و تاریخ جهان یافته اند و بر آن شده اند که با کتاب های دیگری، مطالعه تاریخ را پی بگیرند. مفسرلوس آنجلس تایمز می گوید گامبریچ به تاریخ جان می بخشد و خواننده را همراه خود در سفینه ای زمان پیما بر فراز تاریخ جهان به پرواز درمی آورد و او را همواره در طول کتاب به سیر و سلوکی فکری و عاطفی میان گذشته و حال وامی دارد. گامبریچ فصل پایانی کتاب با عنوان «بخش کوچکی از تاریخ که من خود در آن زیسته ام» را این گونه به پایان می برد: «اکنون هر زمان یک زلزله، یک سیل، یک توفان سهمگین، قحطی و خشکسالی و بلایای دیگر در نقاط دورافتاده ای از جهان، مردان، زنان و کودکان زیادی را به کام مرگ می برد، هزاران انسان در کشورهای ثروتمند، پول و نیروی شان را برای یاری رساندن به بازماندگان آن ها به کار می گیرند. چنین نیکوکاری هایی در گذشته صورت نمی گرفت. بنابراین همچنان حق داریم به آینده ای بهتر امیدوار باشیم.» ارنست گامبریچ مورخ اتریشی در 30 مارس 1909 در وین به دنیا آمد و در دانشگاه وین تحصیل کرد. در سال 1937 از اتریش راهی انگلستان شد و به عضویت مؤسسه ی تحقیقات هنری واربورگ درآمد و از سال 1959 تا 1972 ریاست آن را برعهده گرفت. علاوه بر آن در دانشگاه های لندن، کمبریج، آکسفورد، هاروارد و چند دانشگاه برجسته ی دیگر در آمریکا به تدریس تاریخ، فلسفه و نقد هنر پرداخت. او در سال 1960 به عضویت آکادمی بریتانیا درآمد و جوایز متعددی دریافت کرد از جمله جایزه ی گوته در سال 1994 و جایزه ی بالزان در سال 1985 که به خاطر پژوهش وی در تاریخ هنر غرب به او تعلق گرفت. گامبریج شناخته شده ترین مورخ هنر در بریتانیا و شاید در جهان شمرده می شود.
اولین کتاب او، تاریخ جهان، در سال 1936 و به زبان آلمانی در اتریش منتشر شد. یک سال بعد در زمان حاکمیت رژیم نازی این کتاب در زمره کتاب های ممنوعه در این کشور قرار گرفت و سرانجام چند سال پس از مرگ او، در سال 2005 منتشر شد. کتاب تاریخ هنر او برای اولین بار در سال 1950 منتشر شد و تاکنون به بیش از سی زبان منتشر شده است. گامبریچ در سوم نوامبر سال 2001 در سن 92 سالگی درگذشت. علی رامین مؤلف، مترجم و محقق، در سال 1321 در تهران به دنیا آمد. پس از گذراندن تحصیلات دبیرستانی وارد دانشگاه تهران شد و در رشته ی علوم سیاسی و اقتصاد کارشناسی گرفت. او با مدرک کارشناسی ارشد در رشته ی مدیریت از دانشگاه هاروارد فارغ التحصیل و موفق به اخذ دکتری اقتصاد بین الملل از دانشگاه لنكستر انگلستان شد. وی در حال حاضر رشته های جامعه شناسی هنر و فلسفه ی هنر را در مقطع کارشناسی ارشد و دكتری تدریس می كند.
دکتر گریگوری منکیو استاد اقتصاد دانشگاه هاروارد است. او تحصیلات خود را در دانشگاههای پرینستون و امآیتی به پایان رسانده و تاکنون مباحث مختلفی مانند اقتصاد خرد، اقتصاد کلان، آمار و اصول اقتصاد را در دانشگاه تدریس کرده است. منکیو نویسندهای پرکار است. مقالات بسیار زیادی در مجلات معتبر علمی و اقتصادی، مانند جورنال آو پولیتیکال اکونومی، امریکن اکونومیک ریویو، و کوارترلی جورنال آو اکونومیکس و مجلات ترویجی برای عموم مردم، مانند فاینانشیال تایمز و والاستریت جورنال، به چاپ رسانده است و نیز مقالهنویس مجلهی فورچون و ناشر مجموعهای از بهترین و پرفروشترین کتابهای درسی دانشگاهی بهویژه در زمینهی اقتصاد خرد، اقتصاد کلان و مبانی علم اقتصاد بوده است. کتابهای منکیو با اقبال فراوان روبهرو شدهاند و در اکثر دانشگاههای معتبر دنیا بهمنزلهی کتاب درسی مورد استفادهی دانشجویان قرار میگیرند. پروفسور منکیو سرپرستی طرحهای اقتصادی در دانشگاههای کمبریج و ماساچوست، و مشاورهی بانک مرکزی امریکا و دفتر بودجهی مجلس امریکا را بر عهده داشته است.
کتاب کلیات علم اقتصاد ترجمهی کامل ویرایش پنجم Principles of Economics اثر پروفسور منکیوست. کتاب در سیزده بخش و ۳۶ فصل تنظیم شده است. مهمترین بخشهای کتاب عبارتند از نیروهای بازار، کشش، سیاستهای دولت، بازارها و رفاه، اقتصاد بخش عمومی، رفتار بنگاه و سازمان صنعتی، ساختارهای مختلف بازار، اقتصاد بازار نیروی کار، مرزهای دانش، اقتصاد خرد، اندازهگیری درآمد ملی، اقتصاد حقیقی در بلندمدت، پول و قیمتها در بلندمدت، اقتصاد کلان باز، نوسانات اقتصادی در کوتاهمدت و مرزهای دانش اقتصاد کلان و مهمترین سیاستهای بحثانگیز اقتصاد کلان. فصلهای مختلف این کتاب در سالهای قبل در سه کتاب مبانی علم اقتصاد، نظریهی اقتصاد خرد و نظریهی اقتصاد کلان منتشر شده است.
در کتاب حاضر بر کاربردها و سیاستها تأکید بیشتری شده است. مطالعات موردی بسیار زیاد با هدف درک بهتر محصول علم اقتصاد و کاربرد آنها در تمام فصلهای کتاب ارائه شده است. نگارش متفاوت، طرح ابتکاری موضوعات و بررسی کاربردی سیاستهای اقتصادی برخی مزیتهای کتاب منکیو در مقایسه با سایر کتابهای مشابه است.
کتاب "منشا آگاهی در فروپاشی ذهن دوساحتی"، بر گرفته از پایان نامه ی بحث برانگیز "جولین جینز" است که معتقد است ، آگاهی بشر از زمان تکامل حیوانات شروع نشده بلکه در عوض روندی بر مبنای یادگیری است که در حدود سه هزار سال پیش به وجود آمده و هنوز در حال پیشرفت و گسترش است. "منشا آگاهی در فروپاشی ذهن دوساحتی" از سه بخش اساسی تشکیل شده است . "جولین جینز" بیان می کند که انسان های دوران باستان صداهایی می شنیدند که آن ها را به وحی خدایان نسبت می دادند و به بررسی این ساختار ذهنی می پردازد. پیامدهای این پارادایم علمی تحول آفرین، تقریبا به تمام جنبه های مختلف نظیر روانشناسی ، تاریخ، فرهنگ ، دین و آینده ی ما ورود می کند . "ذهن دو ساحتی " یک فرضیه در روانشناسی است که طبق استدلال آن ذهن انسان در وضعیتی دوگانه عمل می کند. اصطلاح " ذهن دوساحتی" توسط "جولین جینز" ابداع شده است و او در کتاب "منشا آگاهی در فروپاشی ذهن دوساحتی" این مسئله را تشریح می کند که حالت طبیعی ذهن انسان بر اساس یک ذهنیت دوقلو فعالیت می نماید.
""جولین جینز" ذهنیت دو قلو را وضعیت روانی می داند، که در آن تجربیات و خاطرات نیمکره ی راست مغز از طریق توهم شنیداری به نیمکره چپ منتقل می شوند و این مسئله یکی از عملکرد های جانبی مغز است؛ با این حال هر نیمه از مغز نرمال انسان به طور مداوم از طریق مجموعه ی گسترده ای از عصب هایی که بین دو نیمکره ی مغز با دیگران ارتباط برقرار می کند. این بحث جذاب به طور کامل برای خوانندگان تشریح شده و با نگارشی قابل فهم در اختیار دوست داران روانشناسی قرار گرفته است.
در سیر تفکر انسان دربارۀ ماهیت وجود خود و مسببات اعمال و افکاری که از او سر میزنند نظریههای بسیار زیادی ارائه شده است. با پیشرفت علوم پرده از بسیاری از این امور رازآلود برداشته شده است، به طوریکه با اطلاعات در دسترس، ولو ناقصِ زمان حال میتوان به یقین گفت که مغز آنقدر پیچیدگی ساختاری دارد که به تنهایی میتواند عامل ایجاد همۀ رفتارها، افکار، اندیشهها، آگاهی، ادراک، ذات، نفس و خلاصه همۀ آن ویژگیهایی باشد که انسان و حیوانات عالی را درست کردهاند و نیاز به کمک خارج از وجود خود، برای انجام این وظایف ندارد. در این کتاب رابطۀ هر یک از کردارهای رده بالای انسان با ساختار و یا ساختارهای تشریحی، بافتی، شیمیایی و الکترونیکی مغز که یک سیستم الکتروشیمیایی است، مطرح شده و سعی در اثبات این نکته دارد که فقط مغز بسیار پیچیدۀ انسان است که مسئول همۀ وظایف فوق است. این نوع مطالعۀ اعمال مغزی ریشۀ تفکر علمی جدیدی است که تکگرایی و یا وظیفهگرایی خوانده میشود.
دکتر تقی کیمیایی اسدی فوق تخصص طب تشخیصی الکتریکی است. او مدرکش را از کشور آمریکا گرفت و کتاب خلفت و تکامل مغز و روان را بر اساس 35 سال تجربه و مطالعه در بیمارستانهای دانشگاه پنسیلوانیا و جورج واشنگتن نوشت. او در کتاب خلقت و تکامل مغز و روان به طور خلاصه از آخرین نظریات علمی از ابتدای خلقت تا شروع حیات صحبت کرده است و سپس به مرحلۀ پیدایش مغز میرسد و سعی دارد نشان دهد ریشههای اعمال و رفتار انسان از کجا نشأت میگیرد. او معتقد است فرآیند ایجاد حافظه، هیجانها و احساساتی مانند ادراک خوشبختی، تفکر، تعقل، درک زمان و مکان و بسیاری احساسات دیگر همگی از مغز نشأت گرفتهاند و بعلاوه در این کتاب ادراک کاذب اراده، طرز ایجاد هشیاری و آگاهی را به طور مفصل توضیح داده است. از آنجا که کتاب خلقت و تکامل مغز و روان راجع به ساختار، مداربندی، شیمی و وظایف پیچیدهترین دستگاه شناختهشده در جهان است، با وجود کوشش نویسنده در سادهسازی مطالب، کتاب از دشواری خاصی برخوردار است. استفاده از مآخذ ذکر شده در کتاب، کتابها و اطلسهای تشریح، فیزیولوژی، ژنتیک، بیوشیمی، تکامل و فیزیک برای فهم بعضی از موضوعات لازم است. استفاده از اینترنت برای یافتن اطلسهای تشریحی و مقالههایی که به عنوان مآخذ در طول کتاب ذکر شدهاند، سریعترین روش است.