کتاب های پیشنهادی وفا مدیا 28 مهر ماه 1402

 

آچار سیاست

 

در این کتاب به صد ایده سیاست پرداخته شده است. این کتاب یکی از عناوین مجموعه آچارها است. هر بخش از سه قسمت تشکیل شده. یک قسمت به نام نگاه هلیکوپتری، قسمت بعدی به نام میان‌بر و قسمت آخر اشاره. نگاه هلیکوپتری این بخش به هر ایده و معمولا آفریننده‌ی آن ایده یک نگاه کلی می‌اندازد و شرح مختصری هم از زمینه‌ای که آن ایده در آن پدید آمد، ارائه می‌دهد. میان‌بر این بخش ایده را لخت و عور در مقابل خواننده قرار می‌دهد و می‌کوشد عناصر محوری آن را توضیح بدهد. اشاره این بخش در کادرهای کوچک سعی می‌کند به صورت بسیار کوتاه و مختصر، میان‌بری باشد برای سر درآوردن از ایده مورد نظر و کاری کند که ایده به یاد خواننده سپرده شود. هر ایده با این سه بخش بیشتر از دو تا سه صفحه وقت شما را برای مطالعه نخواهند گرفت. هر چهار عنوان مصور هستند و تصاویر هم از خسته‌کننده‌شدن مطالعه می‌کاهند هم می‌توانند در رساندن مقصود کمک حال باشند. فهم تاریخ و شرایط سیاسی کنونی می‌تواند سردرگم کننده و ترسناک باشد. آچار سیاست تعاریف مختصر صد نظریه‌ی سیاسی کلیدی از گذشته‌های دور تا زمان حاضر را در اختیار ما می‌گذارد.

 

تفسیر فرهنگ ها

 

ما انسان‏‌ها جانورانی ناکامل و پرداخت‌نشده‌‏ایم که خود را با فرهنگ تکمیل می‌‏کنیم و می‌‏پردازیم؛ البته نه از طریق فرهنگ به معنای عام، بلکه به صورت‌‏های بسیار جزئی آن: یعنی با فرهنگ جاوه‏‌ای، هوپی و ایتالیایی، فرهنگ طبقۀ بالا و پایین، دانشگاهی یا تاجرپیشه. از قابلیت یادگیری انسان و انعطا‏ف‌پذیری او بسیار سخن رفته است، ولی حتی از آن حیاتی‌‏تر، وابستگی شدید او به نوع خاصی از یادگیری است که همان دستیابی به مفاهیم، ادراک و کاربرد نظام‌‏های خاص معنای نمادین است. سگ‏‌های آبی برای خود سد می‌‏سازند و پرندگان آشیانه، زنبورها جای خوراکشان را پیدا می‏‌کنند، بابون‌‏ها گروه‌‏هایی اجتماعی را سازمان می‌‏دهند و موش‏‌ها بر اساس صورت‏‌هایی از یادگیری که بیش‌تر متکی بر آموزش‏‌های رمزبندی‌شده در ژن‏‌هایشان است، جفت‏گیری می‏‌کنند و در برابر محـرک‌‏های خـارجی با الگـوهای مناسبی واکنش نشان می‌‏دهنـد؛ بدین‌‏سان، کلیدهای جسمانی در قفل‏‌های ارگانیک جا داده می‏‌شوند. ولی انسان‌‏ها سد و سرپنـاه‏ می‏‌سازند، خـوراکشان را می‌‏یابند، گـروه‏‌های اجتماعی‏‌شان را سازمان می‌‏دهند و با راهنمایی دستورهایی جفت‌ جنسی‏‌شان را پیدا می‌‏کنند که به طور ژنتیکی رمزبندی نشده‏‌اند، بلکه با نمودارها و طرح‌‏ها، دانش شکار، نظام‏‌های اخـلاقی و داوری‌‏های زیبایی‌‏شنـاختی عمل می‌‏کنند؛ بدین‌‏سان، ساختـارهای مفهومی استعدادهای بی‌‏شکل را قالب‌‏بندی می‌‏کنند.

 

آچار علم

 

در این کتاب به صد ایده علمی پرداخته شده است. این کتاب یکی از عناوین مجموعه آچارها است. هر بخش از سه قسمت تشکیل شده. یک قسمت به نام نگاه هلیکوپتری، قسمت بعدی به نام میان‌بر و قسمت آخر اشاره. نگاه هلیکوپتری این بخش به هر ایده و معمولا آفریننده‌ی آن ایده یک نگاه کلی می‌اندازد و شرح مختصری هم از زمینه‌ای که آن ایده در آن پدید آمد، ارائه می‌دهد. میان‌بر این بخش ایده را لخت و عور در مقابل خواننده قرار می‌دهد و می‌کوشد عناصر محوری آن را توضیح بدهد. اشاره این بخش در کادرهای کوچک سعی می‌کند به صورت بسیار کوتاه و مختصر، میان‌بری باشد برای سر درآوردن از ایده مورد نظر و کاری کند که ایده به یاد خواننده سپرده شود. هر ایده با این سه بخش بیشتر از دو تا سه صفحه وقت شما را برای مطالعه نخواهند گرفت. هر چهار عنوان مصور هستند و تصاویر هم از خسته‌کننده‌شدن مطالعه می‌کاهند هم می‌توانند در رساندن مقصود کمک حال باشند. این کتاب با تلخیص ماهرانه‌ی نظریه‌های علمی به چند اصطلاح مهم و پرمعنی، شما را در یادآوری آن‌ها کمک می‌کند.

 

 

قواعد واگیری

 

چه شیوع بیماری‌ها را مطالعه، چه سرایت تداول‌ها (ترندها) را روی اینترنت بررسی کنیم و چه شیوع دیگری را، با همین مسئله مواجه‌ایم؛ هیچ شیوعی لزوماً شبیه دیگری نیست. چیزی که ضروری است این است که راهی بیابیم تا وجوهی را که مختص یک شیوع مشخص هستند از وجوهی متمایز کنیم که اصول زیربنایی حاکم بر واگیری را شکل می‌دهند. به راهی برای این‌که از توضیحات ساده‌انگارانه فراتر رویم و کشف کنیم که واقعاً چه چیزی پشت الگوهای شیوعی که می‌بینیم قرار دارد. هدف این کتاب همین است. با کنکاش در واگیری‌هایی که در حوزه‌های گوناگون زندگی رخ می‌دهند درمی‌یابیم چه چیزی باعث شیوع می‌شود و چرا شیوع‌های گوناگون به این شکل هستند. در این راه خواهیم دید میان اموری که به‌ظاهر متفاوت‌اند پیوندهایی برقرار است، از بحران بانکی، خشونت با اسلحه و اخبار جعلی گرفته تا تکامل بیماری‌ها، اعتیاد به مواد افیونی و نابرابری اجتماعی. در این زمینه هم به مفاهیمی می‌پردازیم که می‌توانند به فهم شیوع کمک کنند، هم به موقعیت‌های غیرعادی‌ای می‌پردازیم که شیوه‌ی اندیشیدن ما را راجع‌به الگوهای ابتلا، باورها و رفتارها عوض کرده‌اند.

 

آچار فلسفه

 

در این کتاب به صد ایده فلسفی پرداخته شده است. این کتاب یکی از عناوین مجموعه آچارها است. هر بخش از سه قسمت تشکیل شده. یک قسمت به نام نگاه هلیکوپتری، قسمت بعدی به نام میان‌بر و قسمت آخر اشاره. نگاه هلیکوپتری این بخش به هر ایده و معمولا آفریننده‌ی آن ایده یک نگاه کلی می‌اندازد و شرح مختصری هم از زمینه‌ای که آن ایده در آن پدید آمد، ارائه می‌دهد. میان‌بر این بخش ایده را لخت و عور در مقابل خواننده قرار می‌دهد و می‌کوشد عناصر محوری آن را توضیح بدهد. اشاره این بخش در کادرهای کوچک سعی می‌کند به صورت بسیار کوتاه و مختصر، میان‌بری باشد برای سر درآوردن از ایده مورد نظر و کاری کند که ایده به یاد خواننده سپرده شود. هر ایده با این سه بخش بیشتر از دو تا سه صفحه وقت شما را برای مطالعه نخواهند گرفت. هر چهار عنوان مصور هستند و تصاویر هم از خسته‌کننده‌شدن مطالعه می‌کاهند هم می‌توانند در رساندن مقصود کمک حال باشند. مارتین کوهن یکی از نویسندگان این کتاب، فیلسوفی بریتانیایی است که تا کنون کتاب‌های متعدد و پر اقبالی در عمومی کردن مفاهیم فلسفه نوشته است. مثل کتاب 101 مسئله‌ی فلسفی و فلسفه فور دامیز. او آچار فلسفه را با مشارکت یک فیلسوف آمریکایی نوشته است.