کتاب های پیشنهادی وفا مدیا 11 آبان ماه 1402

 

بازار جهانی طلا

 

در سال‌های اخیر به لطف توسعه بازارهای معاملاتی، بازار طلا متنوع شده و راه‌های کسب سود از این فلز در سراسر جهان بسیار هیجان انگیز گشته، ولی همه انواع کسب سود طلایی از یک نقطه ابتدایی آغاز می‌شود: طلا چیست و چگونه قیمت گذاری می‌شود؟ و اساسا چگونه می‌تواند روند قیمتی آن را درک نمود و تلاش کرد تا حدودی قیمت آینده را پیش‌بینی نمود. اگر درک کلیات طلا و عوامل موثر بر قیمت این فلز بدرستی درک شود، می‌توان شغلی پویا با ابزار مختلف سود‌آوری از این فلز در سراسر دنیا به دست آورد و از نوسانات قیمتی آن کسب سود نمود. در ایران چندین فرصت مختلف برای کسب سود از طلا وجود دارد ولی افراد کمی هستند که می‌توانند از این فرصت‌ها بهره مناسب ببرند، زیرا درک روند قیمت طلا به سادگی میسر نیست و نیاز به دانش و تجربه فراوان و پیچیدگی‌هایی دارد که تلاش دارم در این کتاب یک چارچوب کلی و تا جای ممکن کامل در اختیار خواننده قرار دهم و نخستین گام را برای شما عزیزان ساده سازم.

 

روانشناسی پول

 

چرا پول بیش از مسائل جنسی یا مرگ به صورت تابو باقی مانده است؟ آیا پول شما را خوشبخت می کند؟
قدمت پول کمابیش همپای قدمت تمدن بشری است. اما جای تعجب است در حالی که مباحثی همچون فاصله طبقاتی تفاوت رفتارها در طبقات اجتماعی مختلف، و رسوم اجتماعی، از مدتها پیش در جامعه شناسی و مردم شماسی مطرح شده اند، جایگاه پوب در روان شناسی، چندان مورد توجه اهل فن قرار نگرفته است.
انتشار کتاب روانشناسی پول فتح بابی در این زمینه به شمار می رود. نویسندگان کتاب که هر دو از صاحبنظران شناخته شده در روان شناسی هستند با در آمیختن یافته های پژوهشی و بین فرهنگی مباحثی از جمله پول از دید افراد مختلف، تفاوتهای جنسیتی در توجه به مادیات ارتباط پول با خودانگاره و عزت نفس ولخرجی و خساست، و ده ها مسئله دیگر را به تفضیل در کتاب مطرح کرده اند.
مطالعه این کتاب علاوه بر روان شناسان و جامعه شناسان می تواند برای متخصصان علوم اقتصادی و نیز هر فرد علاقه مند، نکات جالب توجه و تازه ای در برداشته باشد.

دفتر برنامه ریزی باشگاه مغز

 

 

فرقی نمی‌کند که دانش‌آموز، دانشجو، معلم، پزشک، مهندس، مدیر، خانه‌دار، طراح یا جهان‌گرد باشید. زندگی روزمره‌ی ما مملو از کارهایی است که یا انجام شده‌اند، یا در حال انجام هستند و یا باید انجام شوند. اما ما چقدر ظرفیت ثبت و ذخیره‌ی همه‌ی این کارها را دارد؟ مگر غیر از این است که کم‌رنگ‌ترین جمله‌ی نوشته شده روی کاغذ، از قوی‌ترین حافظه‌ها نیز ماندگار‌تر است؟ چند بار در طول روز با خودتان این جمله را تکرار کرده‌اید که ای کاش من هم دستیاری داشتم تا در طول روز به من یادآوری می‌کرد چه ساعتی باید کجا باشم و چه کاری انجام دهم؟ چه کارهایی برای من اولویت بیشتری دارند؟ چه اهداف و برنامه‌هایی برای آینده‌ام دارم؟ تاکنون چقدر توانسته‌ام به اهدافم نزدیک شوم؟ چگونه باید مراقب سلامتی‌ام باشم و سبک زندگی سالمی داشته باشم؟
«دفتر برنامه‌ر‌یزی » همان دستیاری است که می‌تواند برای همه‌ی ما، صرف‌نظر از شغل و حجم وظایف روزانه‌ای که داریم، ابزاری کاربردی و مفید باشد و با پاسخ ‌دادن به این سؤالات، برای داشتن زندگی فردی و اجتماعی سالم، هدفمند و منظم به ما کمک کند. دفتر برنامه‌ریزی متفاوت از یک تقویم یا دفترچه یادداشت معمولی است، چرا که در آن می‌آموزیم و تمرین می‌کنیم چگونه با تکیه بر عملکردهای ی خود، زندگی روزانه‌‌مان را مدیریت کنیم.

 

اقتصاد در چند دقیقه

 

 

کتاب اقتصاد در چند دقیقه اثری از نیل کیشتینی با ترجمه محمود حاج‌زمان است. این کتاب مفاهیم کلیدی اقتصاد را به زبان ساده برای مخاطبان بیان می‌کند.

این مجموعه برگرفته از کتاب‌های in minutes از انتشارات Quercus است که هریک به موضوعی در حوزه علوم پایه یا علوم انسانی می‌پردازد. هر کتاب شامل حدود دویست سرفصل و شرحی مختصر بر هر کدام است که با تصویرهایی مرتبط همراه شده است. هر یک از این کتاب‌ها دائرةالمعارفی است کوچک و مصور با زبانی ساده و عامه فهم و مناسب برای آشنایی مقدماتی با علوم مختلف.

نیل کشتینی که مشاور اقتصادی سابق دولت بریتانیا و استاد مهمان دانشکده علوم و اقتصاد است در کتاب اقتصاد در چند دقیقه، به توضیح اصطلاحات و مفاهیم ابتدایی می‌پردازد که در علم اقتصاد باید با آن‌ها آشنا باشید. از جمله مزیت‌های این کتاب این است که هر مفهوم با یک مثال توضیح داده شده است و هر مثال، با یک نمودار یا تصویر، کامل و واضح‌تر شده است. 

 

دموکراتیک سازی توسعه و دولت پدر سالار در عصر جهانی شدن

 

تحقق توسعه و دموکراسی با نقش و کارکرد دولت توسعه خواه، با یک بینش صحیح، استقلال ریشه دار، بوروکراسی کارآمد، حکومت قانون، استقلال قوه قضاییه، و فعالیت احزاب و رسانه ها و بخش خصوصی، از مهم ترین دغدغه های کشورهای در حال توسعه است. اما رژیم های پدرسالار، خودکامه و استبدادی برخلاف دولت های توسعه خواه، بزرگترین مانع تحقق توسعه و دموکراسی و حل و رفع مسائل و مشکلاتی نظیر فقر، بیکاری و شکاف های طبقاتی و ستم و سرکوب و هرج و مرج و بی قانونی در این کشورها هستند. کتاب حاضر تجربه کشورهای آسیای شرقی و جنوب شرقی و آمریکای لاتین را در این رابطه و با توجه به ماهیت و سیاست ها و عملکرد دولت ها بررسی و مقایسه کرده است. به باور نویسنده، حتی روند جهانی شدن هم نتوانسته رژیم های پدر سالار را تضعیف کند و این رژیم ها در این روند مجهزتر شده و استبداد را باز تولید کرده اند و هرچه درجه و میزان پدرسالاری بیشتر بوده و دولت بیشتر جنبه شخصی و خودکامه داشته، امکان تحقق توسعه و دموکراسی هردو، کمتر بوده است.

 

نوبل (بنیاد نوبل و جوایزآن)

 

نوبل کیست؟ شرایط و معیار برنده شدن چیست؟ چگونگی شکل‌‌‌‌‌‌‌‌‌گیری این جایزه چه بوده است؟ متولیان اهدای جوایز چه کسانی هستند؟ چرا بعضی از بزرگان ادبیات جهان همچون چخوف، تولستوی، جیمز جویس، گورکی، آندره مالرو، پل الوار، بورخس، ایبسن، یانیس ریتسوس، توماس هاردی و... برنده جایزۀ نوبل نشده‌‌‌‌‌‌‌‌‌اند؟ جایگاه کشورهای آسیایی و آفریقایی در مجموعه برندگان نوبل چیست؟ چرا از ایران کسی هنوز برندۀ نوبل نشده است؟ این مجموعه سعی دارد به همه این سوال‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها و دیگر سوال‌‌‌‌‌‌‌‌‌های خوانندگان پاسخ دهد.
جایزۀ نوبل فقط در صدد تجلیل از افرادی نیست که به واسطۀ تحقیقات شایان توجه مدیون آن‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها هستیم، بلکه بر آنست تا ارزش این تحقیقات را به عنوان ابزاری برای بهبود شرایط زندگی تمام انسان‌‌‌‌‌‌‌‌‌ها بشناساند. این اندیشه را به درستی شارل ریشه، برندۀ فرانسوی جایزۀ نوبل، در سخنرانی‌‌‌‌‌‌‌‌‌اش در استکهلم به مناسبت تحویل رسمی جایزه نوبل سال 1913 بیان کرده است. وی اهداف این جوایز را چنین برشمرده است: «آموزش به جهانیان که برای هر انسانی که شایسته نام انسان است، آرمانی سه گانه از شعر، دانش و صلح وجود دارد. دانش همان حقیقت است؛ شعر یعنی زیبایی، و صلح یعنی عدالت.»