کتاب های پیشنهادی وفا مدیا 13 آبان ماه 1402

دایره المعارف سازهای جهان

 

دایره المعارف سازهای جهانی معرفی نامه ای است برای تمام سازهایی که در تاریخ تمدن بشر توسط وی ساخته شده است.نگارش این کتاب با همکاری گروه تکثیری از متخصصین این فن انجام گرفته است و کتاب حاضر به عنون یک مرجع معتبر تاکنون به بسیاری از زبان های زنده جهان منتشر شده است. کتاب های مشتمل بر بیش از چهار هزار تصویر است که بر اساس اسناد و اشیا موجود در معتبر ترین موزه های جهان به صورت سیاه قلم نقاشی شده اند.همچنین بخش پایانی جمع بندی جامعی از سازهای معرفی شده در این کتاب بر اساس تقسیم بندی های جغرافیای و تاریخی انجام گرفته است آخرین بخش از این مجموعه به معرفی بزرگ ترین سازندگان آلات موسیقی و نیز آهنگسازان و نوازندگان تاریخ موسیقی اختصاص یافته است. این کتاب برای تمام کسانی که در زمینه موسیقی فعالیت و مطالعه دارند میتواند راهنمایی کارگشا باشد.

 

یک تاریخ جهان در 100 شی ء

 

تاریخ گویی {مثل داستان گویی}از طریق اشیا کاریست که موزه ها برای آن درست شده اند و از آن جا که بریتیش میوزیم یا موزه ی بریتانیا {در لندن}بیش از 250 سال است که دارد اشیایی را از سراسر کره ی زمین جمع میکند شما اگر بخواهید از طریق اشیا تاریخ جهان را بگویید این جا جای بدی برای شروع نیست.در واقع میشود گفت این کاریست که این موزه از اول تاسیس سعی کرده بکند.یعنی از همان موقعی که پارلمانآن را در 1753 تاسیس کرد و خواست که«هدفش جهان شمول بودن»باشد و درش هم به روی همگان باز باشد.این کتاب گزارش یک رشته از برنامه هایی است که در 2010 از رادیو 4 بی بی سی پخش میشد.اما این در واقع فقط جدید ترین بازگویی کاریست که موزه از موقه پایه گذاریش میکرده یا سعی میکرده بکند.

 

100 نمودار که جهان را تغییر دادند

 

همه چیز با یک نمودار آغاز می شود. ازشجره‌نامه خانوادگی گرفته تا نحوه چیدمان صندلی‌هادر مراسم عروسی و سرقت از بانک ها همگی با ترسیم یک طرح از پیش تعیین شده شروع می شوند. برای نمونه: در معماری،طرح کلی و پلان طبقه‌ها،در ریاضیات،نمایش گرافیکی روابط جبری یا هندسی و در فیزیک،نمودارها می‌توانند به عنوان ابزاری برای کمک به دانشمندان در انجام محاسبه‌ها بسیار پیچیده به‌کار روند. نمودارها در دنیای پیرامون ما وجود دارند و ما پی‌در‌پی از آنها استفاده می‌کنیم. مثلا هنگامی که تلویزیون را روشن می‌کنیم و نمودارهای مربوط به آخرین گزارش‌های اقتصادی را مشاهده می‌کنیم و سپس کانال را برای پیدا کردن نقشه آب و هوا عوض می‌کنیم.یا هنگامی که از سطح شهر می‌گذریم و علائم یا نقشه راه ها را که با رنگ های مختلف مشخص شده اند دنبال می‌کنیم و در محل کار، یادداشت‌های خود را با استفاده از فلوچارت ها یا ترسیمات خطی نشان می‌دهیم، در حال استفاده از نمودارها هستیم.دانش‌آموزان نیز نمودار عبارت های ریاضی و معادله ها را رسم می‌کنند و جدول تناوبی عناصر شیمیایی و نقشه ها و منظومه شمسی را بررسی می‌کنند انسان ها با گذشت زمان، به وجود نمودارها در زندگی روزمره‌شان خو گرفته اند،ولی به ندرت به آنها توجه کنند، استفاده از نمودارها به شیوه‌های مختلف از عصر حجر تا به حال در زندگی بشر وجود داشته است.کافی است یک لحظه تصور کنیم که زندگی انسان ها بدون وجوداین نمودارها چگونه می‌توانست باشد؟

 

دانشنامه به من بگو چرا

 

همه ما از زمان کودکی تا بزرگسالی در ذهنمان با سوال هایی به ظاهر پیش پا افتاده رو به رو می شویم. سوال هایی که پاسخ هایی برایشان نداریم؛اما خب،به قول معروف، نداشتن عیب نیست، نپرسیدن عیب است.لذا بر آن شدیم تا ضمن پاسخگویی به سوا لهایی که در ذهنمان ایجاد شده بود، مجموعه ای را تحت عنوان دانشنامه به من بگو چرا؟ترجمه گزینش کنیم تا قدمی هر چند کوچک در راه پاسخگویی به چنین سوال هایی برداریم.

 

در جست و جوی طبیعت (نشرنو)

 

در جست‌وجوی طبیعت مقدمه‌ای خواندنی و قابل فهم برای آشنایی با یکی از با استعدادترین دانشمندان جهان است.
ادوارد ویلسون، شاید بیش از هر دانشمند دیگری در قرن ما، جانوران را در زیستگاه طبیعی‌شان زیر نظر گرفته و قوانین حاکم بر رفتار، سازمان اجتماعی، و روابط‌شان را با محیط دریافته است.
او نه فقط در پی آنچه این یافته‌ها دربارۀ خودِ این جانوران به ما می‌گویند، بلکه در پی چیزی است که می‌توانند دربارۀ طبیعت انسان و رفتارِ گونۀ ما به ما بگویند. او نتایج جذاب و گاه شگفت‌انگیز بررسی‌هایش را به واسطۀ کتاب‌هایی فوق‌العاده همچون تنوع حیات، طبیعت انسان و زیست‌شناسی اجتماعی ، با خوانندۀ عام در میان گذاشته است. نثر جذاب و دقیق او دربارۀ موضوعات پیچیده دو جایزۀ پولیتزر برایش به ارمغان آورده و ستایش دانشمندان و خوانندگان سرتاسر جهان را برانگیخته است.