کتاب در خدمت تخت طاووس از پرویز راجی،ترجمه از حسن کامشاد ، نشر فرهنگ جاوید : "خدمتگزار تخت طاووس" اثری است که صفحه، خاطرات "پرویز راجی" را دربرگرفته است. "پرویز راجی" خاطرات خود را از بازهی زمانی بیست و ششم خرداد ماه سال 1355 تا ششم بهمن ما دو سال بعد، یعنی بازهای که به عنوان "آخرین سفیر شاه در لندن" فعالیت میکرد، در کتاب "خدمتگزار تخت طاووس" ثبت نموده است.
اثر پیش رو که ترجمهای از این کتاب است، شامل متن کامل یادداشتهای وی بوده و خوانندگان با مطالعهی آن میتوانند به چند و چون تصمیمگیری های محمدرضا پهلوی در انتهای دوران حکومتش پی ببرند. "خدمتگزار تخت طاووس" نوشتهی "پرویز راجی" همچنین یک تصویر روشن از واپسین روزهای حکومت پهلوی و نحوهی سقوط آن را از قلم یکی از چهرههای خدمتگزار این رژیم به دست میدهد.
آنچه نویسنده بر آن تاکید دارد، وجههی یادداشتگونهی کتاب "خدمتگزار تخت طاووس" است؛ در واقع او معتقد است که این کتاب با خاطرهنویسی یا تاریخنگاریهای معمول از آن دوران متفاوت است و یادداشتهای روزانهی او، مسائل زیادی را از اندرونی شاه، موارد خصوصی مربوط به دربار، اشکها و لبخندها، خشم و شادی و انواع احساسات مختلف، شامل میشود.
آنچه "پرویز راجی" در این کتاب، محور اصلی نگارش خود قرار داده است، سلسله ملاقاتها، گفت و گوها و مباحثاتی است که شخص وی با چهرههای سیاسی در داخل و خارج از کشور داشته است و طی آن، وضعیت ایران را چه از نظر آنچه در داخل اتفاق میافتاده و چه از منظر بازتابهای بینالمللی آن، بررسی نموده است. "پرویز راجی" که آشنایی نزدیکی با نخستوزیر مشهور ایران، امیرعباس هویدا داشت، بارها به عنوان مشاور او فعالیت کرد و توسط شخص وی نیز برای سمت سفارت، پیشنهاد شد و راهی لندن شد
کتاب قدم اول (واگنر) از کوین اسکات و مایکل وایت،ترجمه از ابراهیم اسکافی ، نشر شیرازه : اُپراهای واگنر بدون تردید در زمرهٔ ارزشمندترین دستاوردهای فرهنگ غرب بهشمار میآیند و برخی از آثار وی برای میلیونها نفر در سراسر جهان شناخته شده هستند. با اینهمه شخصیت خاصّ وی، نوشتههایش در مورد سرنوشت و آیندهٔ بشر و همچنین ابرازنظرهایش در مورد راه رهاییِ انسان، هم زندگی خودش را با فراز و نشیبهای بسیار همراه کردند و هم داوری در موردش را سخت. آنچه این داوری را پیچیدهتر میکند، تلاش نازیها است برای از آنِ خود کردن میراثِ واگنر. با تمامی این تفاصیل مشکل بتوان میان زندگی و خُلقیات شخصی واگنر که در مجموع پیشپاافتاده بهنظر میرسد و آثار او که از جایگاه رفیع هنری برخوردارند ارتباطی برقرار کرد. کتاب حاضر قدم اوّلی است برای شناخت واگنر هم در مقام هنرمند و هم در مقام فردی که در دوران پرتلاطم تاریخ آلمان زندگی کرد.
کتاب کند و کاوی در تاریخ کار از جیمز سوزمن،ترجمه از حسن افشار ، نشر مرکز : امروزه برخی اقتصاددانان در توضیح مسئلهی اقتصاد، یا اقتصاد کمیابی، میگویند انسان، این جاندار خردمند، نفرینشدهی اشتهای سیریناپذیر خویش است، و چون منابع کافی برای ارضای اشتهای همگان وجود ندارد، در واقع همهچیز کمیاب است. این دیدگاه که خواستههای ما نامحدود ولی منابع محدودند، قلب تپندهی این تعریف از علم اقتصاد است: مطالعهی چگونگی تخصیص منابع کمیاب برای برآورده ساختن نیازها و خواستههای مردم. ایجاد ثبات در بازارها، نظام مالی، اشتغال، و نظام پولی هم از وظایف علم اقتصاد است. پس به باور این اقتصاددانان، کمیابی عاملی است که ما را به کار کردن وامیدارد، چون تنها با کار است که میتوانیم بین خواستههای ظاهراً نامحدود و منابع محدودمان پل بزنیم.