نویسنده از جغرافیا، نهادها و فرهنگ به عنوان بنیانهای تغییر و از دگرگونی فنی، جهانیسازی و سیاستهای دولتی به عنوان علل مستقیم تفاوت در فقر و غنای کشورها طی چند سده اخیر یاد کرده و تلاش میکند تا با این نگاه به برخی از مهمترین معماهای تاریخ توسعه پاسخ دهد، اینکه انقلاب صنعتی در بریتانیا به وقوع پیوست، نه در دیگر کشورها؟ چرا آمریکا و اروپای غربی با پیروی از الگوی مرسوم توسعه در آن دوره، راه بریتانیا را در پیش گرفتند و ثروتمند شدند، اما آمریکای لاتین ناکام ماند؟
اقتصاد کینزی، سرمایه داری بازار آزاد، پول گرایی، نظریه ی بازی ها و دست پنهان، مطمئنا این عبارت ها به گوش شما رسیده و حتی ممکن است با برخی از این مفاهیم آشنا باشید؛ اما آیا به اندازه ی کافی بر این مفاهیم اقتصادی تسلط دارید که بتوانید با تکیه بر سواد مالی خود در بحث های داغ سر میز شام یا گپ و گفتی دوستانه شرکت کنید؟ کتاب اقتصاد در 30 ثانیه»، 50 تئوری برتر اقتصادی را انتخاب کرده است و آنها را در 30 ثانیه برای مخاطب عام توضیح می دهد؛ جالب تر آن که این کار را در دو صفحه شامل 300 کلمه متن و یک تصویر به انجام می رساند. به این ترتیب، ناگهان علم اقتصاد مفرح تر از مسایل اقتصادی می شود، به سادگی می توان آن را درک کرد و با بنیان گذاران اقتصاد مدرن مانند آدام اسمیت، دیوید ریکاردو و آلفرد مارشال هم سفر شد. از مارکسیسم گرفته تا سوداگرایی (مرکانتیلیسم) و هر آنچه بین این دو سر طیف مطرح شده، این کتاب را می توان غایی ترین متن درسی خلاصه برای نظریات اقتصاد در نظر گرفت. سرپرست نویسندگان این کتاب «دونالد مارون»، استاد مدعو «انستیتو سیاست های عمومی جورج تاون» در واشینگتن دی سی» است و در آنجا به تدریس نظریات مالی عمومی و اقتصاد خرد می پردازد. او پیش از این تجربیات متعددی در مقام استاد دانشگاه، مشاور و کارآفرین داشته و طی سال های 2002 تا 2009 در پست های دولتی ارشد به کنگره ی آمریکا و کاخ سفید مشاوره داده است.
حکمرانی از محورهای کلیدی گفتمان توسعه و بن مایه راهبرد توسعه است. جای شگفتی نیست، که حکمرانی، به مثابه یک اصطلاح، به ویژه در دهه گذشته پیشرفت معنایی داشته و از گمنامی درآمده و امروزه کاربردهای بنیادینی پیدا کرده است. همین کاربردها و تجربه ها سبب شده تا این کتاب بازگوکننده داستان های تلخ و شیرین حکمرانی در جهان باشد. داستان های تجربی از پژوهش های دانشمندان برجسته سپهر سیاست و اقتصاد که شیوه های حکمرانی خوب و بد را به ما می آموزند و به ژرفای سرزمین هایی همانند شیلی، اوکراین، بوتسوانا، سومالی، ژاپن، هائیتی ومناطقی چون خاورمیانه، شمال آفریقا، آمریکای لاتین و کارائیب، جنوب صحرای آفریقا، آسیای میانه و شرق اروپا می برند. این کتاب، به پرسش های ما درباره توسعه یافتگی و همچنین عقب ماندگی جوامع و حکومت ها و راستی آزمایی باورهای عمومی و یافته های علمی و تجربی درباره «حکمرانی خوب» پاسخ می دهد.
این کتاب مجموعهای است دانشنامهگونه دربارۀ روند جهانی شدن اقتصاد سیاسی کشورهای دنیا طی چند دهۀ اخیر و پیامدهای آن. نویسنده ضمن یادآوری دوران رکود بزرگ دهۀ 1930، تحولات مالی و پولی جهان غرب بعد از جنگ جهانی دوم، تشکیل بازار مشترک و اتحادیۀ اروپا و فروپاشی بلوک شوروی، با نگاهی تفصیلی به زمینههای ایجاد بحران مالی ـ اقتصادی 2008 و سیر تکوین و اشکال بروز و رویارویی با آن در جهان غرب، اروپای شرقی، روسیه و جمهوریهای شوروی سابق، چین و اقتصادهای نوظهور در طی 10 سال تا اوایل سال 2018، میپردازد. در این کتاب تنشهای اقتصادی و سیاسی درون کشورها و میان کشورها و همچنین ملاحظات جغرافیای سیاسی و جغرافیای اقتصادی پدیدآمده در جهانی با گرایش قوی بهسوی چندقطبیشدن، بررسی میشود. آدام توز استاد تاریخ اروپا در دانشگاه کلمبیا ( نیویورک) و مدیر بخش مطالعات اروپایی این دانشگاه برای تحلیل نقش شخصیتها، تصمیمات و سیاستهای اتخاذشده در تحولات یک دهه پس از بحران، از مجموعهای وسیع و معتبر از دادههای مالی ـ پولی و اقتصادی و نیز منابع تحلیلی و خبری سود برده است.
تیم هارد فورد در این کتاب نشان میدهد ابداعات مهمی که امروزه در زندگی ما عادی و بدیهی دیده میشوند، از کجا شکل گرفتهاند و چگونه بر دنیای ما اثر گذاشتهاند. چیزی که این متن را خواندنی میکند، نگاه تحلیلی و ریزبینانهی نویسنده در وصل کردن نقاط عطف تاریخی و اتفاقات روزمرهی بهظاهر نامرتبط به هم و استفاده از آنها برای تحلیلهایی علمی و دقیق است. هارفورد سعی نداشته است که فقط فهرستی از ابداعات اقتصادی مهم را بیان کند بلکه همانگونه که خود اشاره میکند قصد دارد ما را با «نحوه کارکرد اقتصاد دنیایمان» آشنا کند و نشان بدهد که هر یک از این ابداعات چگونه ساختارهای اقتصادی و اجتماعی ما را برای همیشه تغییر دادهاند.